Torsdag 18 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Skärmsläckarhjälp

Skärmsläckarhjälp

Jag skulle vilja ha ett program som har en ikon nere vid klockan så om man klickar på den startas skärmsläckaren direkt.

Sen skulle jag oxå vilja ha tag i en helt genomskinlig skärmsläckare med. Jag vet inte om windows har en som standard, jag har inte kollat men ni kanske vet?!

Nån som har tips på hur jag ska göra?!?
Antal svar på detta inlägg: 7
Jag kan förresten lägga till nån sak. Jag har letat som bara den på nätet nu och jag har hittat lite info. Tydligen kan man inte ha lösenordsskärmsläckare i XP. De går bara i 98 o ME. Jag skulle vilja ha lösenord för jag ska ha fest på lördag och jag vill inte att en massa ska pilla på min dator o byta låtar m.m, men jag vill ändå att de ska kunna se på skärmen vilken låt som spelas just nu (de e därför jag vill ha en genomskinlig skärmsläckare)
en genomskinlig skärmsläckare är ju helt meningslös så du lär inte hitta någon, anledningen till att de ens finns är att förr i tiden så brände bilden fast i skärmen om man hade samma bild för länge, så då starta de med skärmsläckare för att det skulle röra sig och på så sätt inte bränna fast.

Men ska du ha en skärmsläckare som visar vad för låt som spelas så borde du kolla på winamps hemsida. det finns säkert någon plugin där.

Att få lösenord på skärmsläckaren så länge du inte startar den manuellt. i ditt fall där jag inte tror du sitter på en domän så är det bara att välja on resum go back to welcome screen. så får du skriva in lösenord där.
Det finns jukebox program som låser datorn för all annan användning utom jukebox.. vet dock inte vad det heter. Värsta bästa festprylen !!!
Annons
En uppföljning av det som rob skrev sist
http://support.microsoft.com/kb/328000

annars så kunde man göra detta i w2k
Skapa en genväg till följande kommando:
%windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;
sv;262646

Har inte testat, det kan funka!
om i såfall är det ju kul att få veta det.
mvh // göcke
var det de här programmet du mena n i x i t c h http://www.cinemaronline.com/musiclobby.html
Hej.

Här finns massvis med sånt.

http://www.majorgeeks.com/downloads23.html

Testa den som heter Desk-Projektion. Allt blir genomskinligt.

Ock nästan längst ner, Z-Matrix eller nått sånt, står det. GörCool Matrix kod på skärmen med ikon i tryen brevid klockan.
Hej Ricky !

Här är ett förslag om ett litet fint program som lägger en ikon i aktivitetsfältet för att kunna göra följande : (beroende på vad man har valt att göra) = Turn off , Reboot , Sleep , Log off eller Screensaver. Det kan laddas ner gratis på följande adress:

http://www.shutdown.thetranslations.com

Jag har använt ver 1.1 av programmet i ca. 5 månader och det fungerar toppenbra. Inga problem hittills. Det gör det mycket enklare och snabbare att stänga, starta om, mm. Man behöver inte trycka på till Start, välja Avsluta, välja funktion, trycka på OK. Allt sker här med bara ett dubbel-tryck på ikonen i aktivitets-fältet.

Jag har ännu inte testat det där med lösenords-skyddad åter-ställning av skärnbakgrunden. Återkommer om jag hittar en lösning. / axe

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem