Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Hobby och motor

Skorrande bromsar??

Skorrande bromsar??

Har en Opel Astra -99. När jag bromsar hörs det ett skorrande ljud från höger bak, ibland. Har kollat bromsbackarna och de är ok. Försökte provocera fram det med brorsan och farsan men icke sa nicke! Bromsade när vi körde framåt, bakåt både med fot- och handbroms samt i låg och hög hastighet. Hördes inte ett dugg. Sen när vi gav upp och jag körde hem så kom det tillbaka!! Har kört med det i ett halvår nu. Snart besiktning, kanske dem kan hitta det?
Antal svar på detta inlägg: 4
kan vara att backarna fastnar så att de ligger emot
Kanske dags att byta bromsbelägg???!!!
Svårt att svara på.
1. Är du säker på att det är bromsarna. Det är ju vansinnigt svårt att lokalisera ljud i en bil.
2. Det kan vara bromsoket som kärvar och då kan det bli så att bromsbeläggen ligger på lite och det blir ett resonansljud i bromsen.
3. Är det skivor eller trummor bak?
4. Märks det någon skillnad i skorrandet om du svänger något?
Annons
Ja du bromsar kan va ett kapitel för sig *L* Men ja börjar alltid ta bort backerna var noga gör rent .... ta bort van kanten med rost på bromskivorna ---sätt tbx å be nån bromsa kolla att oken är ok ...känn att det inte är eller låter nåt om lager inget glapp ... lager kan va skumma med .......men det brukar hörs hela tiden---- ev lyft upp bilen å kör å lyssna ,,,,,,ett fel vi gör är vi bromsar alldeles för dåligt ,,,,,taxi--- polis bilar har nästan aldrig broms fel ----Lycka till -----

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem