Jag fick smak för ädelost.
Idag köpte jag Hong Danablue för första gången. Men jag fick inte upp förpackningen. Den var
listigt gjord. Det tog mig 15 minuter innan jag fattade grejen.
Jag har en ruskigt vass kniv. Men den klarade inte hårdplasten.
Då började jag ana att jag var fel ute. Men jag grejade det.
Faktiskt en genial förpackning.
Mer säger jag inte. Köp osten och prova.
Idag köpte jag Hong Danablue för första gången. Men jag fick inte upp förpackningen. Den var
listigt gjord. Det tog mig 15 minuter innan jag fattade grejen.
Jag har en ruskigt vass kniv. Men den klarade inte hårdplasten.
Då började jag ana att jag var fel ute. Men jag grejade det.
Faktiskt en genial förpackning.
Mer säger jag inte. Köp osten och prova.
Antal svar på detta inlägg: 11
Första gången??? Oj va du har missat mycket. Den osten har jag ätit sen jag sluta dia typ.
Men ostarnas ost är ändå Roquefort............mmmmmmmmmm
Men ostarnas ost är ändå Roquefort............mmmmmmmmmm
pedhan!
Jag har ätit ostbrickor.
Men då har jag inte behövt öppna förpackningen.
Det var det som var grejen.
Men jag håller med dig. Grönmögelost är faktiskt gott.
Jag har ätit ostbrickor.
Men då har jag inte behövt öppna förpackningen.
Det var det som var grejen.
Men jag håller med dig. Grönmögelost är faktiskt gott.
En vällagrad Stilton... Mmmm...
Det är så vansinnigt gott, att jag bara köper den en gång om året. (jul)
Kan utan att skämmas äta den med sked direkt från kruset.
Jag gjorde förresten en rätt intressant upptäckt ett par år sedan...
Om man har munnen full med smaken från en rökig maltwhisky....
Lagavulin, Ardbeg eller nåt sånt....
Och sedan tar en bit mögelost.... Ojojoj....... vad överraskad jag blev.
Tips från coachen: PROVA!
P.S. .. det funkar inte alls lika bra med Havarti, Svarta Sara, Gamle Ole osv.....
(ity jag älskar dessa danska fotsvettsluktande ostar, verkar de snarast motverka den ljuvliga smaken av Islay´s ädla drycker)
/Zap
Det är så vansinnigt gott, att jag bara köper den en gång om året. (jul)
Kan utan att skämmas äta den med sked direkt från kruset.
Jag gjorde förresten en rätt intressant upptäckt ett par år sedan...
Om man har munnen full med smaken från en rökig maltwhisky....
Lagavulin, Ardbeg eller nåt sånt....
Och sedan tar en bit mögelost.... Ojojoj....... vad överraskad jag blev.
Tips från coachen: PROVA!
P.S. .. det funkar inte alls lika bra med Havarti, Svarta Sara, Gamle Ole osv.....
(ity jag älskar dessa danska fotsvettsluktande ostar, verkar de snarast motverka den ljuvliga smaken av Islay´s ädla drycker)
/Zap
Annons
Åh Lagavulin, fick en liten smak av en 16 årig sån i helgen, intressant o smaka den ihop med lite grön eller blåmögel. Det ska jag testa.
leiake! Lägg upp en bild på den geniala förpackningen! Jag är nyfiken.
Varför kallas det Ädelost? Kan det vara doften ...
Doft?? Odör heter det väl?
Stilton & Lagavulin i all ära.
Men varfö inte pröva en gräddädel på pepparkaka med lite glögg till.
Men varfö inte pröva en gräddädel på pepparkaka med lite glögg till.
Väldigt vad fort jag ledsnade på grönmögelost. Det blev bara för mycket. Så kändes det.
Däremot har jag ätit Västgöta Kloster dagligen i många år utan att ledsna på den osten. Men så är det ibland.
Man kanske blir lite vilsen av allt mögel. Grönmögelost avrådes för gravida kvinnor. Det är listeria i möglet.
Nu är jag inte gravid. Det ser bara så ut.
Däremot har jag ätit Västgöta Kloster dagligen i många år utan att ledsna på den osten. Men så är det ibland.
Man kanske blir lite vilsen av allt mögel. Grönmögelost avrådes för gravida kvinnor. Det är listeria i möglet.
Nu är jag inte gravid. Det ser bara så ut.
En god ost är som knark! Man kan inte sluta att äta den när man börjat !!
Och fet blir man!!
Och fet blir man!!
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem