Lördag 23 november 2024 vecka 47
Forum
Kategori: Familj och hälsa

10 kronor för en brödlimpa

10 kronor för en brödlimpa

Jag sitter just nu och tuggar på en skiva.

Inget smör,inget pålägg. Det är gott ändå.

Undrar vad det är för recept.

775 gram för 10:-. Det är så billigt så man tror det är bakat Kina.

Skogaholm.

Antal svar på detta inlägg: 16
Sidor: 1 2 Nästa »

I början på 50-talet kostade en HÅWE-limpa 1,98 kr. Då betalade man med kronor och ören 1 krona och 98 öre. Vet inte om det finns att köpa HÅWE-limpor idag??? HÅWE-bageriet låg i Karlstad. Däremot finns fortfarande Skogaholmslimpan kvar. Jag bodde nästan granne med Skogaholms bageri som låg strax norr om Karlstad, en liten byggd som hette just Skogaholm. När man gick eller cyklade vid tidiga sommarmornar mot Karlstad förbi Skogaholms bageri så doftade det alltid hur gott som helst av nybakat bröd. Det va tider de´
@lasse940

Det var ett trevligt svar på mitt inlägg.

Jag blev så sentimental, så jag tog en skiva till.
Blir ännu billigare,och nyttigare när man bakar själv,om inte så minskar tillsatserna väldigt mycket i det egna brödet
Skogaholm limpa = god när den är tinad (som den oftast är) , annars så fastnar den i gommen efter nån dag ,å då är den äcklig
Annons
@fjällkobonde

Jag tycker om det när lite tuggmotstånd.

Därför tycker jag om Skogaholms limpa. Men det skall var orginalet.

Det brödet känns ärligt. Men man måste dricka mjölk till.

Klarar du att baka en limpa själv för under 10:-.
Då måste du stjäla ingredienserna.

Ha,ha!

Jag tycker om när det är lite tuggmotstånd.

Jag hör dåligt. Nu börjar jag se dåligt oxå.
Hembakat bröd! Brukar baka mitt eget med honung i.
@Thomas2

Vad kostar en limpa då?

Jag tror inte man bakar eget matbröd för att tjäna pengar.
Man får känslan av att skapa något. Dessutom har vi doften av nybakat.
Bara det är ju ett halvt samlag.

Men när man är ensamboende. Då finns det ingen att imponera på.

Skogaholmslimpa, hushållsost och oboy.
leiake!

Det är inte priset,utan känslan och doften av nybakat. Man kan krydda efter behag.

Brukar baka runda bullformade, nästan som frallor.
@holken11

Ha,ha!

Du kanske känner mig. Du bor ju i Partille.

Men du har rätt. Det är gott.

Men jag måste hålla mig till bara brödet. Tyvärr.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem