Lördag 27 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

Elpistol-Grisfösare

Elpistol-Grisfösare

Någon som vet vad det är för skillnad på en grisfösare, pådrivare och en el-pistol?
År pådrivaren laglig?
Kan man ha en elpistol och kalla den för grisfösare?
Antal svar på detta inlägg: 25
Sidor: 1 2 3 Nästa »

Det bästa är väl att testa. Då förslagsvis på dig själv. Efter det bör du ju VETA om det är någon skillnad.
tydligen får man ge grisar stötar men inte hästar.................
Men polisen får använda elpistoler på dig o mig.....om vi inte sköter oss
Annons
Grisfösare eller pådrivare används inom slakterinäringen medans s.k "elpistoler" - "stun-guns" eller "taser" är förbjudna i sverige. Polisen vill ha men än så länge inte fått tillstånd att använda sådana vapen.
Fakta: Grisfösare

* Elektriska pådrivare, ofta kallade grisfösare, får endast användas på grisar och vuxna nötkreatur, och bara i undantagsfall. Hanteringen är starkt begränsad av EU-regler och Jordbruksverkets föreskrifter.
* Elpådrivare får användas vid transport eller slakt, för att få ett djur som vägrar flytta sig att gå framåt. En förutsättning är att djuret har fri väg. Stöten får inte vara längre en sekund. Man får inte ge upprepade stötar mot djur som inte reagerar.

Vet du, Wacko, om det är någon större skillnad på spänning och ström på en pådrivare och en Taser? Måste man ha licens för en pådrivare, och kan den vara laglig att inneha?
Någon annan som vet????
Taser=Elpistol

I Sverige lyder elpistol under den svenska vapenlagen och innehav innebär att innehavaren gör sig skydlig till vapenbrott.

Inom den svenska polisen uttrycks det ibland önskemål om att elpistolen i polisens utrustning, ett krav om ofta framförs av polisförbundets ordförande Jan Karlsen. [1][2]

Enligt Rikspolisstyrelsen så är det inte aktuellt att införa elpistoler i Sverige, då amerikansk forskning visar att dödskjutningar inte minskar utan elpistoler innebär att polisen använder våld istället för att förhandla.[1]
Ok. Det visste jag. Men får man inneha grisfösare/pådrivare?
Iggesörping, antar det om du har grisar som är jobbiga... För du kan ju inte bära med den på stan precis, då är det ju olaga vapeninnehav... Enligt mig så är det en väldigt dålig förklaring till att el pistoler inte är farliga, kanske inte själva vapnet i sig men om personen man teasar har hjärtproblem så är det tack och goodbye.

Och vill man ha vapen så kan man väl skaffa sig jägarexamen, du får ju ändå använda det vapnet lika mycket på stan.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem