Hej alla.
Jag undrar när färskpotatis är tillräckligt gammal för att det ska gå att göra klyftpotatis i ugnen av densamma. Har läst att man inte kan göra klyftpotatis om den är för färsk. Det går ju att råsteka färskpotatis.
Jag undrar när färskpotatis är tillräckligt gammal för att det ska gå att göra klyftpotatis i ugnen av densamma. Har läst att man inte kan göra klyftpotatis om den är för färsk. Det går ju att råsteka färskpotatis.
Antal svar på detta inlägg: 9
Färskpotatis är en delikatess som passar bra i en ugn.
Smörj en form med lite olja av valfri sort, strö över finklippt färsk rosmarin eller
torkad som man har mortlatt ordentligt sätt in det i ugnen i 200 grader i ca 40-45
min. till detta serveras en lämplig köttbit eller fisk från grillen tillsammans med
något gott att dricka.
Lycka till.
Smörj en form med lite olja av valfri sort, strö över finklippt färsk rosmarin eller
torkad som man har mortlatt ordentligt sätt in det i ugnen i 200 grader i ca 40-45
min. till detta serveras en lämplig köttbit eller fisk från grillen tillsammans med
något gott att dricka.
Lycka till.
Tackar. Då kör jag.
Fler frågor, när kan man göra gratäng av färskpotatisen då?
Annons
Jag har aldrig haft problem med vare sig gratäng, klyftor eller mos när jag använt färskpotatis...Kör på bara
Alltså !! SLUTA FRESTA NU !, Man blir ju helt supersugen av såna här innläg, hahahaha. Trevlig Helg alla. Hälsn. L.
Färskpotatis skall koka i 12 minuter, inte 20 minuter.
Då blir det "äckligt" att äta.
Många gör nog den "tabben".
Då blir det "äckligt" att äta.
Många gör nog den "tabben".
Leiake!!! Det beror väl på storleken..........................på potatisen alltså!!
Det är lite skillnad på färskpotatisen vi nu
köper i affären och som den var när säsongen
började i sommar. Då kunde man skala dem
med att bara gnida tummen lite på dem.
Nu kallar jag inte potatisen man köper för färsk-
potatis längre.
Hur man skall anrätta dem, beror lite på vad det
är för sort, mjölig potatis till mos, fast potatis till
kok och stekt potatis, då får man det bästa resultatet.
köper i affären och som den var när säsongen
började i sommar. Då kunde man skala dem
med att bara gnida tummen lite på dem.
Nu kallar jag inte potatisen man köper för färsk-
potatis längre.
Hur man skall anrätta dem, beror lite på vad det
är för sort, mjölig potatis till mos, fast potatis till
kok och stekt potatis, då får man det bästa resultatet.
Ska färskpotatis koka på 12 mlnuter, så får det bli tryckkokare. Annas blir det råkokt potatis!
Potatismos blir vattnet!
Potatismos blir vattnet!
Sida:
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem