Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Spel, mobil och teknik

Besluta direkt

Besluta direkt


Man undrar då och då; Vart är vi på väg ? Om man hör och läser sådana här saker till ex; "Regeringen vill ha mobilförbud i skolan

Regeringen vill att skollagen ändras så att skolor får rätt att samla in elevernas mobiltelefoner innan lektionerna börjar. Syftet är att skapa bättre studiero."
Fattas väl bara att de ska sitta och prata i mobilen under lektionerna, och någon ringer upp till ex, helt otroligt. Ska bli intressant att se hur det slutar.
Antal svar på detta inlägg: 9
Ja tror inte vi förstår hur det är å va ung i dag --- så mycket krav på sig.
Kan väl hända det, men ändå i skolsalen ! Där är det ju ändå inget större krav på dem, bara att ta hänsyn till omgivningen. Fortsätter det så då kan vi snart lägga ner skolorna. Samma sak ute i trafiken på gator och vägar, stor som liten kommer gående på trottoarerna och ut över gatan stirrande på den sak de håller i handen, totalt ovetande om risken det utsätter sig och andra för. Synd, men så är det. Hälsn. L:
Skolan har redan rätt att förbjuda mobiler under lektioner, så regeringen "vilja" är bara spel på galleriet.
Problemet är att om läraren försöker att förbjuda mobiler, säger elever att dom byter skolan.
Då säger "vinstansvarige" dvs. rektor att vi ska väl ligga lågt med förbjudet, elevernas skolpeng är ju våran levebröd.
För övrigt kan man från den senaste Pisa undersökningen läsa att länder där skolorna måste konkurrera om elever har skolresultatet generellt lägre.
Annons
det är inte lätt att vara lärare idag.

men kanske de skulle gå över till att lära ut via mobiltelefonen istället.

telefonerna blir låsta till läroämnena när de kommer in i lektionssalen..
Göcke!

Jag har läst om dina tankegångar på annan plats.

Mycket bra ide`. Hur man gör vid prov är en marig grej för att undvika fusk.
Man låser in eleverna i en cell utan sin smartphone.

http://korta.nu/TV

Godmorning ävvryhopa. Sumo, det där med att byta skola, inte fungerar det väl så i de första nio åren väl? Visst måste man gå i den skola som finns i trakten där man är skriven, eller? Att det kan bytas i vuxenåldern är ju inte helt omöjligt. Och Göcke, på sätt och vis är ju det en slags lösning också, fast man undrar ju, ska det behöva gå så långt när en sjuåring kommer med mobilen i fickan till ex? Här inser man att det är några år sedan man befann sig i en skolsal med lärarinna eller lärare. Då svarade man på frågor och skrev och räknade med penna och papper, så va det klart. Ok, ses. L.

nej låt dem ta med sig telefonerna/paddorna .

deras nallar är ju den moderna snuttetrasan.
kan den innehålla allt det de behöver veta.

så behöver de inte skolan.

vi hade samma snack om räknestickan/räknedosan osv

att lära sig är inte som det har varit.

de nationella proven får helt enkelt göras mer praktiska än teoretiska
det skriftliga kan man sprida , men det praktiska står du själv för
Klart, tidens gång är ju detta med. Allt förändras ju och utvecklingen rusar framåt. Kanske på både gott och ont. Robotlivet väntar runt hörnet kanske,,,,,? På tal om robot, läste just i tidningen att den där "lille" skådisen Richard Kiel avlidit, 75 år gammal. Han var ingen liten påg direkt, 218 cm lång , snacka om se över alla. Roger Moore har visst Twittrat om sin sorg står det. Kiel var ju med i en Bond-film mot Moore och gick hårt fram mot honom. Tjing. L.
Tydligen fungerar skolbytet hur lät som helst. Dom här hotelser att "om skärring jävel rör min mobil så byter vi skola" har jag hört par gånger på TV nyheterna också nu i somras när de har intervjuat ungarna. http://korta.nu/5W

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem