Måndag 24 januari 2022 vecka 4
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Varmvatten beredaren

Varmvatten beredaren

Jag har en liknande sådan här varmvattenberedare i badrummet
http://korta.nu/6P1 Där den gröna slangen sitter har jag ett fast ditsatt rör som leder bort mot golvbrunnen. Det droppar vatten ur den hela tiden, 1 - 1,5 L /dygn. Man har ju sett vad en droppande vattenkran kan kosta med tiden, och det här är ju värre.
Någon som vet vad det röret är till, och ska det vara så där???
Antal svar på detta inlägg: 29
Sidor: « 1 2 3

Här kommer bästa rådet.....Ring en rörmokare eftersom du uppenbarligen inte klarar denna uppgift.
Hehe Emans: Så rätt,, bra konsument upplysning du ger, måste ju åtlydas i detta prekära läge...
Ventilen står alltså i öppet läge. Max moturs, precis som när man öppnar en vattenkran. Ett plustecken på vredet åt det hållet. Vrider jag åt minus = medurs så stänger jag ventilen. Ska den stå i öppet läge eller stängt?
Jag har testat att motionera vredet. Använder vi inte så mycket vatten, så droppar det mindre, och mer då vi använder mera.
Ska ventilen stå i öppet läge, mot + eller inte?
Det här låter inte i mina öron som säkerhetsventilen utan mera som en blandningsventil där man reglerar hur varmt vattnet ska vara. Säkerhetsventilen är ju alltid stängd och fjäderbelastad, men går att vrida på för att öppna den och testa att den öppnar.
Så rätt Per.
Det är ratten längst till höger på bilden http://korta.nu/JS1 Jag tror blandningsventilen är längst till vänster. Den i mitten vet jag inte...
Det är säkerhetsventilen. Stäng vattnet, tappa ur med säkerhetsventilen, byt ventilen. Det är tämligen lätt. Lycka till!
Tack. Ska fixa det
Är kanske lätt att få tag på?
Det är inte den högra ratten som är säkerhetsventilen, utan den i mitten, den blåa. http://korta.nu/JS1. (Se länken ovan) Den blåa i mitten fungerar som Bengan och Musse säger. Den som det stod + och - på, gjorde så att det inte kom ut något vatten i kranen. men den här smäller det till på när man vrider den och är fjäderbelastad Jag motionerar den istället nu.
Tack för tipsen ändå

Sida:
« 2 3


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem