Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Falska Mail

Falska Mail

Hellol läste just i lokala tidningen här om att det sprids ett mail på nätet nu som sägs komma från Postnord och att du har ett paket att hämta där,och man ska göra det snarast, annars,etcetc, detta är bara båg, öppnar man mailet så sprids något slags virus i datorn på direkten, finns snart bara gangsters i livet. Men , vi jobbar mot. Hälsn. L.
Antal svar på detta inlägg: 10
Ja det har pågått en tid. Postnordviruset låser en del av datorn varefter man kräver pengar för att låsa upp, men det går att ta bort med ex. Malewarebytes, enl. vad jag har läst.

Det fanns ju ett värre sådant för något år sedan, det sk. ransomwareviruset, och som såg ut att komma från polisen. Det var svårare att knäcka, men antivirusföretaget Kaspersky har skapat en gratishjälp mot detta, efter att man i Holland kom över en del av de sk. krypteringsnycklarna.
till detta så kan ni även hamna på en websidor som ni sedan knappt kan lämna för att de skräms med att ni har blivit polisanmälda för någon förseelse och att datorns hårddisk nu är krypterad och skall ni få det fixat skall man betala till någon bitcoin platts..

det finns många sätt att skrämma folk till att betala
Som sagt, Vart är vi på väg. Man får ju vara glad att tidningarna lägger ut det här otyget så man vet det, men de som inte har sett varningen till ex, finns säkert massor som åker dit ändå. Ok,må väl. L.
Annons
Idag fick jag ett mejl från Swedbank att mitt kontokort har blivit spärrat, jag är inte kund i denna bank. jag har en annan bank som jag inte törs avslöja här på internet.
Lasse, kan ju vara av samma natur som det vi talar om häruppe då. Kasta det i soporna utan att öppna, fast de är ju svårt, men kolla med banken först om de skickat något, innan du öppnar alltså. Vi får hålla kollen. Hej.
Smittar Postnordviruset till externa enheter också?
Det är inte troligt att det smittar vidare till externa enheter eftersom det skapar trasslet i windowsregistret och det har du ju inget i en extern enhet
Läste på IDG att FBI tycker att dom som drabbats skall betala lösen. Hur tänkte FBI där?

Harlekin, det jag läste i tidningen där stod det inget annat än att det spred ett virus så fort du öppnade mailet så om det går vidare vet man ingenting om där. Men bra att man får veta sånt där i alla fall. Många blir ju nyfikna förstås. Tjing. L.
via e-post kan sändas cryptolocker, om plötsligt du? att använda http://goo.gl/9tW3GH

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem