Fredag 26 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

VART är vi på väg

VART är vi på väg

Helt makalöst alltså, finns det något annat än inlåsning som resultat här?
INRIKES PUBLICERAD 10 JANUARI Svt 101.
60-årig man misstänkt för våldtäkt på 4-åring .

Ursäkta , men kunde inte låta bli bara. Hälsn. L.
Antal svar på detta inlägg: 19
Sidor: «1 2

Det är ju uppenbart att det handlar om en psykisk sjuk människa. Det är väl samhällets ansvar att skydda andra för såna. Psykvården i Sverige av idag är under all kritik och det är därför som sånt här händer.

Hej, klart att vi ska ta hand om och skydda från olycka. Men ändå till syvende og sist är det ju den skyldige som bär ansvaret för att det händer,enbart att skylla på sjukdomar i liknande fall har blivit en trend, mest för att undkomma utan bestraffning etcetc. Men han är ju fast så det ska väl ordna sig. Godnatt. L.
Nej lagera om den skyldige är otillräknelig så är det samhället som bär ansvaret för att han går fri och kan utföra handlingen.
Annons
angående rubriken så undrar jag vart vi bär hän ,
när 14-15åringar bär hand på varandra med kniv i skolan.. och att till och med att det slutar med att någon dör ..

Har vi blivit så avtrummade mentalt av allt vi överöser oss av genom media och sociala nätverk att vi har tappat bondförnuftet i hur man beter sig mot varandra.

det kanske är dags att stänga medier och sociala nätverk och återgå till att vara fysiskt tillsammans igen..

För jag ser inte någon ände på hur illa vi behandlar varandra i vardagen
när vi inte längre kan umgås som förr.

och dessa mäns vidriga beteenden mot kvinnor i folksamlingar..

det kanske är dags att återgå till allmän värnplikt för alla , så vi kommer i fas med att vara till samman igen.
Ok MorInga, visst har vi ju alla ansvar och skyldighet att ta hand om otillräkneliga individer, men , det har nästan gått så långt nu att man fritar sig ansvaret till vissa brott bara genom att utverka en slags immunitet genom att ordna intyg till "otillräknelighet", inte första gången och säkert inte sista heller. Samhället får ansvaret i stället för själva orsaken till en sådan sak som till ex detta med överfallet på en liten oskyldig och ovetande 4-årig flicka boende i huset. Är det rätt väg att bryta trenden? Och Göcke, man kan bara instämma, knivar och andra vapen i händerna på barn numera, ofredande vid en musik-konsert till ex, nej dags att stoppa världen, man vill hoppa av annars. Hälsn.
!4 åringen som dödade 15 åringen hade länge blivit rejält mobbad och även misshandlad av 15 åringen. Känns spontant som att skolans personal har brustit i sitt ansvar. Eg. så försvarade 14 åringen sig bara mot vidare våld.

Att stoppa social nätverk tror jag inte på, det är ju oxo en omöjlighet.

Män som tafsar på tjejer! En fungerande lösning är väl att ta efter arabländerna och ha separata aktiviteter för de båda könen. Alltså mer organiserade parningslekar.

Varför ska vi enskilda människor ha annan moral när länder löser sina relationsproblem genom att kriga och bomba civila?

Dags att ändra förebilderna kanske.

Ett omöjligt projekt eftersom egoismen är djuret människans främsta drivfjäder.

Hej pedhan, klart att det tas till försvar i en sådan situation, men det måste ju finnas andra lösningar än att ta livet av antagonisten i ett sådan uppgörelse. Allt förändras ju även i lilla landet Sverige, men det måste ju bara gå att leva tillsammans utan våld och annat otrevligt. Älska din nästa som det heter, ett bra ställningstagande. Hälsn. L.
Om 14-åringen stannat kvar i Afganistan så hade detta inte hänt...........om han nu är 14 han kanske är 28
Emans, olika glider tankarna igenom våra huvuden, att han skulle vara från det landet har inte lästs i någon blaska här, vilket ju eg inte spelar någon roll heller, varken land eller ålder, handlingen i sig är ett våldsbrott oavsett var och när den begås. Någon gräns får det ju ändå lov att vara i våldstendensen. Nu blir det snö och isskrapning igen från en viss bilkaross. Hälsn. L.

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem