Tisdag 16 augusti 2022 vecka 33
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Mellan hägg och syren

Mellan hägg och syren

Om någon tycker att det är en smula tyst här på forumet så beror det på årstiden och kanske inte så mycket på att intresset sviktar.
Vid den här tiden på året, dvs mellan hägg och syren, så ger sig gesäller sig ut på vandring och lämnar naturligtvis dator och fonen hemma.
Skomakaren finner det då lägligt och sätter upp skylten " Stängt mellan hägg och syren ".
Även om Fritiof Nilsson Piraten lär ha använt uttrycket så är det väl ingen skröna?
Antal svar på detta inlägg: 2
Hello Nilho, så sant som det är sagt. Ovanligt stilla och tyst, men allt har sin tid som det heter, både på gott och ont. Börjar väl bli lite mera uteliv nu också så många har inte tid med apparaterna. Trots regn och rusk, kallt väder. Apropå livet, vet du vad glasmästarens skyddshelgon heter, jo Pangdora. Så kan det vara. Tjing. L.
Här på IS 2 är det iaf tillsvidare öppet. Det finns seniornet som redan har stängt för säsongen och hängt upp skylten och öppnar först den 26 september. Visst finns det syrener som blommar sent t.ex Ludvig von spät, men dock inte fullt så sent.

Om nu glasmästarens skyddshelgon är "Pangadora" kan väl däckverkstadens helgon få vara "Pyspunka". Möter man detta helgon så bör det bära i väg spikrakt till närmsta verkstad.

På tal om spik, var har alla hälsobringande spikmattor tagit vägen? För några år sedan fanns dom till salu i var och varannan affär med självaktning. Kanske gick det lika bra med ett paket kordnubb i sängen?

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem