Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Får man öppet kritisera

Får man öppet kritisera

Jag måste ställe en enkel fråga till moderatorerna, får man öppet kritisera politiker eller andra offentliga personer samt grupper som gjort bort sig totalt och där det är belagt att så är fallet eller gäller det att hålla diskussionen på en allmän flat nivå?
Antal svar på detta inlägg: 21
Sidor: 1 2 3 Nästa »

Hej Putte,

Angående din fråga om det är ok att kritisera politiker eller andra offentliga personer här på forumet så är svaret nej.

Vill ni kritisera offentliga personer som har gjort bort sig m.m. så rekommenderar jag ett annat forum som är mer specialiserat och där också politikerna själva läser och kan ta del av er kritik.

Ni är dock välkomna att diskutera politik på en allmänn nivå utan personangrepp här på InternetStart.

Som sagt, om ni vill rikta er kritik mot specifika individer rekommenderar jag istället www.sourze.se som är en debattsida inom det politiska området, obs de har egna debattregler som ni måste följa även där.

Mvh Daniel
Tack för svaret då vet jag det! Hur är det med olika origanisationer då typ ROKS, Nynassar osv?
Sluta nu, Putte Gullefjun!
Du vet lika bra som alla andra vad det finns för regler. Annars finns dom längst upp till höger. Sluta tjafsa med moderatorerna!!!
Annons
Nja, Putte Gunn!
Jag var nog lite väl sträng mot dig. Jag ser att du är ganska ny här (iaf ditt namn) så jag ber om ursäkt för tonen. Hoppas du tar emot den!
Zacko jag tål att bli påhoppad så det är ingen fara. Det som har förändrats -till det sämre- är att för tre år sedan då var det full frihet på nätet. Det var ju därför det kom till, men när politikerna upptäckte att Internet inte var någon dagslända då slog man till och nu har nästan alla siter regler liknande Pravda.
Jag fick rätt 2002 när männen liknades vid tallibaner och nu försöker jag mig på en annan profetia. Jag tror att bloggarna kommer att bli så hårt kontrollerade att om inte Jan Gulliou eller någon annan kämpe för det fria ordet hoppar in då dör bloggningen ut.
Visst Zacko tar jag emot uräskten å dé varmaste, men du gjorde ju inget fel du bara upplyste mig om reglerna. Tyvärr så framgår det inte om man får kritisera organisationer och/eller idéologier.
Hahaha... lite festlig är du!
Nja, jag ska inte ge mig in på dina profetior, det var väl inte det ämnet handlade om Men jag är glad att du tog emot ursäkten
Putte: du minns väl hur det gick sist ...

Jag har en fundering om det...man skulle ju kunna peka på en sammanslutning utan att namnge den...din diskussion om du-vet-vad....hade man ju kunnat skriva lite annorlunda utan att namnge personerna eller hur?
Jag tror att de flesta hade fattat ändå...
Man kan ju tycka att "en viss organisation med bara kvinnor som kallar alla män djur" hade gått utmärkt...eller?

Det tycker jag borde fungera...vet inte vad andra tycker...Daniel och Göcke får väl säga till i så fall.

Hej igen Putte,

Det är inte helt enkelt att i förväg ge ett exakt svar på vad som är ok eller inte gällande att diskutera olika organisationer. Försök att istället se att det är själva diskussionsinnehållet som avgör om det är ok eller inte.

Sålänge det hålls på en schysst och regelrätt nivå utan några personliga påhopp, hatiska inlägg, vinklingar m.m. så tycker jag det är ok. Jag tror att vi alla mår bättre av forumet om vi ser till att det inte blir en mötesplats för hatiska avreagerande diskussioner.

Om det ska handla om kritik kan man ju alltid direkt framföra det till organisationen. Ofta har de egna hemsidor med kontaktmöjligheter.

Hoppas att ni inte ser detta som några stränga förhållningsregler utan istället ser till det positiva som jag försöker uppnå. Jag hoppas även att jag har kunnat ge dig Putte lite tydligare riktlinjer så att även du kan hjälpa till i framtida diskussioner där dessa frågor ställs på prov.

Trevlig kväll! /Daniel
Javisst har jag fått vägledning och tror mig nu veta när ni griper in. Därmed inte sagt att jag håller med eftersom jag är en kämpe för det fria ordet. En stor eloge vill jag ge till både Göcke dig Daniel som höll debatten om ROKS öppet. Där förekom personangrepp speciellt på mig, men vad gjorde det jag fick ju säga det jag ville.
Nog tjafsat om det. Ni styr och ställer förmodligen efter lagens råmärken som tyvärr tenderar att bli flera och sanna mina ord trevliga debatter är lika intressanta som att se när målarfärg torkar.
Jo du har en poäng i detta nane, att kryssa förbi namnen, men min poäng var att jag ville hänga ut dem alla i media med namn och allt. Jag vet inte hur många som var inne och tittade denordväxlingen. En ordväxling som höll en ganska hög klass i vissa stycken och låg i vissa. Denbatter är som boxningsmatcher! Det måste få förekomma svackor för att sen återhämta sig och höja nivån.
Angle som gick hårt åt mig tyckte jag kändes som en frisk fläkt och inspirationskälla. Synd bara att jag nu inte vet vad hon egentligen tyckte eftersom nick-stölder förekom. Synd dé.
Jag måste nog lära mig av dig Nane hur jag skall ta mig fram i debatterna på ett mera diplomatiskt sätt. För det är faktiskt min stora svaghet diplomati.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem