Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Hur tror ni det kommer att gå i valet?

Hur tror ni det kommer att gå i valet?

S har haft en enorm medvind på senare tid, tror ni det kommer hålla i sig?

Själv så hoppas jag på det :)
Antal svar på detta inlägg: 13
Sidor: 1 2 Nästa »

Det är väll högst sannolikt tyvärr, hoppas dock på moderaterna.
Får jag fråga varför ? :)
S kommer vinna, möjligtvist löst stödda av V, och de kommer fortsätta sänka Sverige allt djupare i ett ekonomiskt armod. Sverige har sedan början på sjuttio talet allt mer halkat efter industriellt och med total arbetslöshet upp mot 15% (den öppna arbetslösheten på ~6-7% tar inte upp långtidssjuka, folk i utbildningsprogram osv), ökande sjukskrivningar och utbrändhet (dock mest hos arbetslösa?!?), förmodligen reduktion av arbetstiden (trots att sossarnas egen utredning har förklarat det som ekonomiskt vansinne, men man fortsätter trots det vidhålla att det ska genomföras då folk "tycker" - märk väl utan att veta vad det innebär - att det är "bra"), allt färre nystartade bolag samt kapitalflykt utomlands kommer vi allt mer bli vad Polen och liknande länder är idag. Och det ironiska är att det är inte höginkomsttagare som i första hand drabbas utan precis de okunniga arbetare som i tron att de hjälper sig själva genom att rösta på socialister, istället kommer råka mest illa ut.
Annons
Valet är enkelt. Min röst tillfaller SAP. Varför? Herregud, är det inte uppenbart. Hur många svåra frågor står vi inte inför i vårt land. Kan någon annan än SAP lösa dem? Svaret är givet. Med SAP vid rodret går vi en ljus framtid till mötes.

Hur kan jag vara så säker? Först och främst genom att titta i backspegeln. Alla problem vi har har USA, Moderaterna och indirekt kapitalismen orsakat. Det bra vi har (tänker främst på bidragen, kravlösheten, brottsligheten, kvaliten inom vården och skolan, kvaliten på infrastrukturen, mängden arbetstillfällen som finns, skattebasens storlek, skattesystemet i stort och dess konsekvenser o.s.v.). För det andra genom att lyssna på vad diverse politiker säger att de vill göra i framtiden. SAP (tillsammans med V, Mp och Centern) lover mest till mig. Kan det bli bättre, jag får pengar och någon annan betalar. Rättvisa och solidarietet.

Mer kommunism i vårt land
Word! Självröstar jag på V eller Mp. Fattar inte alla dessa borgerliga tillväxtfanatiker att ju mer vi överkonsumerar nu , ju mer får framtidens människor betala. Vi stjäl ju av våra egna barns framtid! Dietrich använder Polen som ett skräckargument mot socialism, D. vet säkert vad han/hon talar om men det är dags att se saker ur ett större perspektiv än kapitalflykt och ekonomiskt vansinne. Bara det faktum att det finns höginkomsttagare är ekonomiskt vansinne! Kapitalimen är ett faktum som ej går att undvika, det inser jag med. Människor ÄR giriga till naturen och kommer alltid att sko sig på andra och vilja ha det bättre än sin granne. Men det finns ingen anledning att likt Moderaterna hylla den som någonting gott! Solidaritet, och medkänsla är gott. Egoism och den starkes rätt är vår naturliga instinkt, men inget att sträva efter på ett mänskligt civiliserat plan. Och nej, att tjäna mycket som direktör på Volvo och sedan skänka 0,01% av sin månadslön till Rädda barnen är inte solidaritet, det är dåligt samvete.
Agge/G.P.Ä.K. presenterar på ett utmärkt sätt vad socialismen vill uppnå: förtryck den naturliga självbevarelsedriften hos människan. Att frångå individens önskemål och se till gruppens behov. Visst låter det bra med ett samhälle där ingen ska sakna något som en annan person har - en "rättvis" fördelning av tillgängliga medel.

Problemet är att undertryckandet av den enskilde individens vilja reducerar incitamenten för ansträngning, då egna initiativ ej belönas. Som effekt av minskad individuell insats krymper givetvis massan tillgängliga medel. Gruppen människor som sedan skall dela på dessa kommer därefter åtminstone i teorin vara jämställda tillgångsmässigt. Att den totala produktiviteten - gruppen/landets "förmögeneht" - sjunker ger ju givetvis en minskad tillgång per individ, men all fakta från försök till praktiskt tillämpad kommunism visar att det i realiteten blir omöjligt att fördela medlen helt kravlöst på insats, vilket leder till en liten justering av tillgängliga medel uppåt eller nedåt för olika personer inom gruppen. Dessa små skillnader ger dock upphov till än mer klassklyftor än vad som skulle skett i ett liberalt samhälle, då det inte är frågan om att en person har råd med tre bilar och en annan två, utan en har råd med tillräckligt med livsförnödenheter och den andre inte. Och med krympande medel blir dessa klass skillnader över tiden allt större.

Det är vad som sker i dagens Sverige. Höginkomsttagare i Sverige är till stor del i dagsläget i nivå med "vanliga" arbetare i USA; klicken som har det bättre än så är mycket liten. Att den genomsnittlige personen i Sverige har ett mindre tryggt arbetande liv (sjukvård etc), en sämre utbildning innan arbetsför ålder och, allt mer ökande, en långt mer osäker framtid som pensionär är inget som media väljer att visa upp för Svenska folket (varför skall en arbetskår som till 1/3 röstar på vänsterpartiet, och resterande till stor del på sossarna, göra det?).

Jag vet att jag på tryggt avstånd och med en bekväm framtid kommer kunna åse Sveriges accelererande undergång, men är det inte dags att de följer Sverige ned i djupet försöker göra något åt det? Har de sedan "dåligt samvete" för att de ökar det totala välståndet genom att tjäna mer pengar, då får de välj själva välja att skänka bort mer än 58% av sin disponibla inkomst till andra, så har vi åtminstone valt en politisk riktning som undviker Sveriges fullständiga kollaps 10, 20 eller 50 år in i framtiden. När välståndet ökar stjäl vi inte våra barns framtid -vi ger dem en framtid.
Vi ger dem en framtid - på kort sikt kanske. Då menar jag inte kort sikt som 50 eller hundra år utan mer än så. Vi har nu makten att påverka framtiden hos människor som föds om tusen eller hundratusen år - och då har vi ett ansvar att tänka efter innan vi handlar! Dagens konsumtionssamhälle där det tydligen är bra att äga två eller tre bilar - som man åker ensam i till jobbet så frugan kan ta den andra en kvart senare och barnvakten den tredje och där man sitter i bilkö bredvid fyrtiotvå andra som också åker ensamma och där man i denna bilkö förbrukar lika mycket olja som det tagit naturen eoner att skapa bara för att det är bekvämt och för man inte känner de andra som ska åt samma håll ändå och som man inte samåker med för tänk om inte de gillar Radiocity på morgonen - är en destruktiv spiral som leder till vår egen undergång. Varför är det så svårt att se?
Kom ut ur den lilla skyddade bubblan där villaskatter och kapitalflykt är det stora problemet och inse var de verkliga problemen ligger. Oljan är snart slut, regnskogen likaså. Östersjön är död, torsken är borta från västkusten, det finns botemedel mot sjukdomar i U-länder med det hjälper inte för det är inte lönsamt för företaget som äger läkemedlet att distribuera det - där har vi de riktiga problemen idag.Varför är torsken borta förresten?
Jo därför att fiskarna (yrkeskåren alltså) måste ÖKA TILLVÄXTEN dvs fånga mer och mer fisk. KLart som fan att den tar slut en vacker dag! Se där ett litet exempel som i princip kan appliceras på hela det kapitalistiska konsumtionssamhället.
Nåt för Sverige? www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=31321
Nej så klart inte. Sverige behöver bli mer liberalt för att det ska bli bättre här. Man kan ju alltid hoppas att det nya partiet Fria Listan http://www.frialistan.st/ kommer att få lite andelar och kan påverka i rätt riktning.
Sjalv hoppas jag pa att de borgerliga svinen vinner valet. Detta for att de senan ska kunna tillfullo genomdriva sin politik. Ju narmare vi kommer det liberala, fria, marknadsekonomiska samhalle de onskar, desto narmare star revolutionen.

Socialdemokraterna ar det storsta tankbara avskummet. Klassforradare! De talar om de svaga, solidsaritet och socialism, men de agerar helt enligt kapitalets och bourgoisins intressen. Moderaterna star iallafall for vad de sager.

Alienationen i samhallet okar standigt. De rika blir rikare, de fattiga fattigare. Se bara pa USA dar de utfattiga (kanske 40 % av befolkningen) ar komplett egendomslosa. Det innebar aven i forlangningen att de ar rattslosa da det amerikanska rattssytemet ar helt utformat for att gynna borgarklassen. Men folket accepterar inte detta alltfor lange. Det kommer att resa sig och splittra sina bojor. Revolutionen kommer!

Det galler aven Sverige, var sa sakra. Och ett par forkrossande borgerliga valsegrar skulle betyda att revolutionen kommer tidigare. Sa jag hoppas personligen pa att Moderaterna (alt. Kristdemokraterna) far egen majoritet i riksdagen. Sjalv tanker jag tveklost rosta pa dem.

Leve den internationella solidariteten! Leve Revolutionen!

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem