Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Internet

Internet

Hej!
jag har en trådlös internet.
Och den är oskyddat.
Hur gör man för att låsa sin trådlösa internet,så att ingen annan kommer in.Finns det nån möjligthet till det.
Eller finns det kanske nån program´som är gratis.
Som man kan upptäcka vilken IP som är uppkopplad med min internet.

Skulle bli jätte tacksam om nån kunde ge mig tips o det!!!
Antal svar på detta inlägg: 17
Sidor: 1 2 Nästa »

Hej Adde!
Jag har ett trådlöst internet av märket D-link. Där har jag möjlighet att kryptera med antingen 64, 128 eller 256bits inställning. De har fungerat hur bra som helst. Vad jag förstår så är det ingen som kan komma in.

Håkan
Med största sannolikhet så har din WLAN-accesspunkt stöd för kryptering. Inget illa menat, men du borde fråga någon professionell om hjälp att säkra upp ditt nät på plats. Risken är överhängande att du kommer att låsa ute dig själv om du är osäker på vad du skall göra.
Håkan det är en sanning med modifikation WEP kryptering som din d-link har går på ett par minuter att knäcka om inte snabbare, WAP som är nyare är lite bättre och tar en aning längre tid att knäcka.
Men helt rätt ingen som inte vet hur man gör kommer in eftersom de måste få tag på nyckeln. Jag använder inte någon kryptering på min access punkt gör bara att 2 MAC adresser kan använda den men inte ens det är säkert då man med programvara kan faka sin MAC address, samt att jag dragit ned räckviden på den så den når inte så långt och det är betongväggar runt mig så troligen når inte signalen ens ned till gatan. Så förslagsvis slår du även på MAC filter och låser access punkten ditt dina nätverkskort. och även stänger av sändningen av SSID. Då är det lite säkrare.
Annons
WAP använder tex mobiltelefonerna för att komma åt internet. Det står för "Wireless Application Protocol" och har inget med kryptering att göra.
priest du har så rätt tänkte ju på WPA tänk så finurligt konstigt det kan bli med två bokstäver på fel plats.. :)
Hejsan!
Enligt Rob går det på ett par minuter att komma in i mitt trådlösa nätverk. Hur går det till? Är det någon som sitter och avlyssnar trafiken? Hur får de tag i nyckeln jag har? Vad händer när någon "tar sig in"? Kan personen komma åt mer än den trafiken jag har på mitt nätverk? I mitt fall använder jag endast nätverket till att vara ute på nätet. Jag har inte byggt ihop det med andra datorer så att man kan komma åt gemensamma kataloger odyl. Kan en person surfa på mitt internet abonnemang?
VAd innbär det att stänga av sitt SSID? På vilket sätt blir det säkrarae? Vid mitt SSID har jag skrivit in vilken leveratör jag har? VAd gör det för skillnad?

Håkan
Håkan korta versionen. En person som tagit sig in på ditt nätverk kan göra samma sak som du kan på det. För att avlyssna din trafik behöver de inte vara inne i ditt nätverk.
SSID är det ID som sänds ut från din router eller access punkt och säger hallå här är jag. Och är det id som man kopplar upp sig mot. Du ska inte stänga av det utan stänga av brodcasten på det.
Rob, du skulle inte kunna ge en något längre version eller hänvisa någonstans där det är skapligt lätt att hänga med i det som beskrivs.
Du skall inte stänga av det utan stänga av broadcasten på det. Vad är broadcasten för något?

Håkan
Håkan: Lär dig googla, du kan hitta det mesta via google.

Med WLAN så finns det två saker du blir extra sårbar mot:

1. Någon kan lättare hacka sig in på din IT-miljö, möjliga saker som kan hända då är att dom hämtar information, förstör information eller läggar in trojaner/virus.

2. Någon kan använda ditt internet för att begå olagligheter.
a) Dom kan använda den för att spamma.
b) Dom kan använda den för att sprida/ladda ner barnpornografi.
c) Dom kan använda den för att begå dataintrång på större ekonomiska intressen.

Alternativ b och c kan leda till mycket tråkigheter. Vid alternativ c kan man garanterat vara säker på att Polisen kommer att knacka på dörren med en husrannsakan. Vid sådana tillfällen konfiskerar dom all datautrustning hos dig och du själv står misstänkt för brotten tills teknikerna har undersökt din utrustning tillräckligt noga. Vid alternativ b finns stora möjligheter för samma sak.

Detta är saker som faktiskt även händer i Sverige.
Håkan, priest glömde punkt 3 som är den absolut vanligaste orsaken till intrång.

3. Jag har min laptop på stan och ingen uppkoppling a ett w-lan fan jag måste knäcka det. SÅ nu kan jag snacka med polarna igen och läsa och skriva e-mail.

Vanligtvis är folk inte ens intresserade av vad du har på ditt nätverk de vill bara ha tillgång till internet för lite surfande(nej inte olagligt surfande).

Punkt 1 och 2 är mer saker som kan hända men är ytterst ovanliga. typ större sanolikhet att du får en meteorit i huvudet. Om det inte var som jag säger skulle varje företag i sthlm city ha stängt igen och det varit stora rubriker på Aftonbladet och Expressen om att datan på deras datorer varit förstörd. För säkerhet där på w-lan existerar inte. Och alla som har kunskapen för att förstöra för dem vet om det men gör det inte för de vill bara kunna surfa när de är på stan.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem