Torsdag 25 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

Huvudlöst kontaktlöst

Huvudlöst kontaktlöst

Är det någon mer än jag som har köpt en taklampa på IKEA? Och då konstaterat att lamporna inte har någon kontakt utan löst hängande trådar som man ska koppla själv? Vilket man konstaterar när man kommer hem och ska montera. Eftersom man inte har tummen alldeles mitt i handflatan går väl detta att fixa men man måste ju först kolla att sladdarna i taket inte är strömförande och att inga ungar kommer och...

Visa/dölj hela huvudinlägget

Antal svar på detta inlägg: 17
Sidor: «1 2

Ramon , vi har minst två standard kontakter till just taklampor
Du har alltså 50%-s möjlighet att köpa fel om du inte har kollat det i förväg.
tillråga på allt så finns den nyaste standarden med eller utan jordstift.
Med andra ord så skulle du förmodligen svära ve och f.. för att
just din lampa med just din kontakt har tagit slut.
en ack så vanlig företeelse just på IKEA. när det finns fler versioner att välja på.
Med andra ord så är det att man ej är förberedd när man gör impuls köpen som retar mej mest.
Ramon:

När man köper en ny lampa så är det inte helt sällan som den ersätter en gammal. I de fallen kan man enkelt tillvarataga kontakten från den gamla lampan.
Om så inte är fallet kan lampkontakter inhandlas i de flesta matbutiker och även på många bensinmackar.
I övrigt instämmer jag med Göckes senaste inlägg.
Göcke har en poäng där förstås. Om det finns fler än en standardvariant. LoL också. Om man slänger den gamla. Vilket jag inte skulle göra i det aktuella fallet.
Tydligen är att när det gäller taklampor så ska man inte göra några spontaninköp. Om man inte som LoL har ett antal kontakter av sin egen relevanta modell i verktygslådan.
Får väl skaffa några stycken att ha i beredskap de närmaste åren.

Man lär sig - tack för kloka synpunkter. Jag har tagit till mig en del erfarenheter tidigare, eftersom jag reser mycket i mitt jobb. I början svor jag alltid ve och f... över att olika länder har olika kontakttyper så man inte kunde koppla in sin dator och telefon och vad man nu har med sig. Nu reser jag aldrig utan ett par multimodala electric converters.

Man har höga förväntningar på IKEA. Dom är ju bra verkligen, otroliga priser och mestadels bra grejor. På lampfronten saknar jag deras solfjäderformade plafonder som man vek ut till en cirkel och fäste på glödlampan. Enkla och suveränt bra. Hoppas dom kommer tillbaka.
Annons
Det är ruskigt bra priser på varmkorv också
Att ej skicka med kontakter till lampor är relativt vanligt. Oftast så beror det på att en påmonterad stickpropp i många fall är totalt onödig, då många lägenheter/hus har sina kontakter monterade på väggen istället för på taket. Vad skall man då med en påmonterad stickpropp mitt på lampan? Jag menar, när skarvning ändå måste ske?

Anledningen med en kontaktlös lampa är att man med påmonterad eller extern "sockerbit" kan välja att koppla dit en stickpropp direkt vid lampan, eller att koppla en kabel vidare mot väggen, om man har en sådan anslutning där man bor.

Jag ser inte det minsta fel hos dom säljare som ej skickar med en kontakt till lamporna dom säljer, då den övre hälften av kunderna ändå måste modifiera om, skarva och ha sig.

När det gäller taklampor så bör man fråga säljaren, då det många gånger ej följer med stickproppar. Fast man kan ju tycka att det skulle framgå lite mera tydligt.

Vad gäller säkerheten så borde de flesta veta att man ej skall hålla på med el om man inte verkligen vet vad man gör.
Minns jag inte helt så är det lag på att säkerhetsföreskrifter måste skickas med elutrustning som ej är färdigmonterad.
Väljer man att ej läsa denna, utan ändå monteras och olyckan är framme så tycker jag att man kan ta och skylla sig själv.
Missade ovanstående inlägg. Såg ej att det var två sidor på tråden. Så jag råkade svara dublett..
Hej Ramon.
Håller fullkomligt med dig, det är inte bara IKEA som har kontaktlösa lampor till försäljning.
Kollade i ett reklamblad för Bauhaus om en billig spotlight och åkte iväg (6 mil) och väl framme så upptäcker vi att det saknas både sladdar och kontakter. Det fick man köpa till med förklaringen att "alla" kunder vill ha olika långa sladdar. Men det framgick aldrig i reklambladet att priset gällde sladdlöst. Fula tricks kör dom med, tycker jag!!!!!!!!

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem