Fredag 3 maj 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Övrigt

Synrubbning på ett öga

Synrubbning på ett öga

Är det någon som haft nedsatt suddig syn på ett öga helt plötsligt,som varat i flera dagar? Varit hos ögonläkare men dom kan inte se något fel ännu,ska tillbaka om några veckor.
Orolig att det ska bli bestående fattar inte vad det kan vara.Någon som har varit med om något liknande?
Antal svar på detta inlägg: 22
Sidor: «1 2 3 Nästa »

Fajjer, du skriver: "Att över huvud taget lyssna på någon som inte ens är utbildad är totalt lönlöst. Sådana människor kan skrämma skiten ur någon med minsta ofarliga krämpa.

Lyssna "EJ" på privatpersoner. Lyssna "EJ" på netdoktor. Dessa är begge okunniga."


Ärligt talat så hänger jag inte med i ditt resonemang. Karina ställde en fråga på det här forumet. Med andra ord så kan hon inte förvänta sig svar från en kvalificerad läkare, eller hur?

Vidare undrade Karina om någon annan råkat ut för samma sak som hon. Det har jag gjort och därav mitt svar. Jag håller med om att det bästa är att söka läkare men ibland vill man kanske höra en "svenssonåsikt" i stället för läkaren fikonspråk.

EZ
Fajjer: Du ska inte sitta och säga att alla läkare på nätet är skitläkare och att dom fått sparken...för det stämmer absolut inte.
Jag är medlem på Smärtforum och Dr Björn Bragée är sveriges största smärtspecialist. Så han och många andra vet vad dom talar om.
Att fråga om liknande problem som Karina här gör är väl helt okej, hon ville inte ha en diagnos av någon läkare här på forumet. Utan veta om fler har liknande problem. Det kan vara väldigt skönt att få veta det.

Att du sedan har åsikter om vårdcentralen i Åleryd kan jag förstå.
Det finns många läkare som inte orkar bry sig idag, sönderstressade som det heter.
Här där jag bor så går det knappt att få tag på läkare till vårdcentralerna, för det anses som "bottenjobb" av läkarna.
Förstår inte varför, alla kan ju inte vara ämnade att bli chefskirurg eller liknande......
Tro mej...jag har erfarenhet. Både av toppenläkare men även av rena skräpläkare.
Att inte bli trodd av en läkare är bland det värsta som kan hända när man är sjuk.
Och vara anhörig när det vankas felaktiga diagnoser är inte någon höjdare det heller.

Karina: Ja, jag har likvärdigt problem med ena ögat.
Två ggr har jag vaknat med dubbelsyn och att ena ögat skelar.
Ögonläkarna hittar inget fel på mej heller.
Hjärnröntgen visade heller inte på något fel.
Ge dej inte, kräv remiss till Neurologen.
Höj rösten, det fick jag göra.

Åsa
Dessutom så har dom nätläkare som jag pratat med aldrig ställt någon diagnos, utan dom har gett mej råd vart, hur jag ska vända mej. Det kan vara ett rent helsike att få reda på om man ska ringa runt.
Annons
Tack för alla svar,det är fem dagar sedan jag var på ögonmottagningen i Karlstad ska tillbaka den 28 /11.Men det är något bättre nu,det ändrar sig så det är mindre suddigt nu,men bättre i går så det varierar lite.Torsdag var jag till vårdcentral och så fick dom vända på ögonlocket och kolla om det satt något där ,men han såg inget.Jag vaknade av att jag hadde djävulskt ont bakom ögonlocket,det har hänt flera nätter men då var det hemskt,men det syntes inget där heller.
Det är klart att jag ska lyssna på mina läkare men jag var nyfiken om det var någon som tex Åsa,som varit med om något liknande. Åsa hoppas du fått reda på vad ditt fel beror på och att jag också får hjälp,det är hemskt när man inte hittar något så man vet att man kan bli bra.
Faijjer: Du har rätt - man ska inte lita på medicinska rekommendationer från 'nätdoktorer' helt enkelt för att man inte vet vilka dom är. Din slutsats att som yttrar sig är medicinpersonal som fått sparken är dock skrattretande. Du har ju ingen aning om vem det är, det kan vara en charlatan eller en superexpert. Du har ingen aning om vem jag är tex - det kan du ju inte ha.

Just för att det inte går att lämna medicinska råd över internet , helt enkelt för att man måste veta mer om bakgrunden och träffa personen öga mot oga, så var mitt råd att söka läkare, med specialiteten neurologi, och jag förklarade varför. Jag kan föräkra dig att mitt förslag är välgrundat och anledningen till att jag överhuvudtaget yttrade mig är att jag oroade mig för att karina inte blivit ordentligt omhändertagen. Nu ser jag att karina har tid den 28 november på en ögonmottagning, det blir väl bra. Jag vidhåller dock min rekommendation, sen får karina bestämma själv. Härmed avslutar jag mitt inhopp i denna diskussion.
Karina: Lycka till och hoppas du kan få ett svar på problemet, själv så väntar jag att få komma till Neurologen för MS utredning.
Men det är som att kämpa i motvind ibland.
Klart som sjutton att man är orolig, man har bara två ögon.
Hör gärna av dej igen om du själv tycker det är ok.

Åsa
Åsa: En läkare som försöker ställa en diagnos på någon via nätet är automatiskt en skräpläkare.
En läkare med sunt förnuft har bättre förstånd än att göra så.
En läkare som ej är i behov av psykriatik vård inser själv att man ALDRIG skall försöka ställa en diagnos via nätet, utan minsta möjlighet till att ens kunna undersöka personen det rör sig om.

Vad hette det där skämselprogrammet som gick på TV förr? Som gav dem personer med dödliga sjukdomar sina dödsdomar på TV istället för att låta en kompetenta normala läkare ställa diagnosen på ett värdigt sätt?
Gick på 1:an eller 2:an om jag inte minns fel.
Jamen hallå...... välkommen till verkligheten.....
Klart det finns idioter överallt, men JAG har inte råkat ut för en enda läkare som ställt mej en diagnos på nätet.
Var hittar du dina skräpläkare som fått sparken?
Upp till bevis !
Måste alla läkare vara svin och idioter bara för att du råkat illa ut?
Det har jag oxå ska du veta, men jag anser inte att hela läkarkåren är oanvändbar för det!

Som du diskuterar så anser du ju dessutom att alla människor som använder "nät läkare" är idioter.
Åter igen: Man kan få värdefull vägledning om vart man ska vända sig.


Finns säkert människor som (om dom fick en diagnos via en nätläkare) skulle vara nöjda med den, men nu är det så att det vimmlar inte av vare sig sjuka människor som går på sådant eller diagnostiserande läkare.

Skulle uppskatta om du läser vad andra skriver, tex jag...så ser du att jag INTE har tagit dom läkarna som ställer diagnos i försvar.

Tycker du att dom som svarar här inne ang datorproblem oxå är idioter? Nu menar jag dom som inte är proffs men ändå kanske har tips och ideer?

Nu behöver vi inte älta detta mer.

Åsa
Iof har jag hört om vissa sexuella lekar som kan ge suddig syn när en viss vätska kommer i ögonen, Vad jag hört så ger det även röda ögon. Det ska ta typ en vecka innan det försvinner
Hahahaha...ja fast då lider man ju mer av svedan...
Hm...undrar hur länge "småfolket" lever i ögat?
Med tanke på läkare och microskop.


Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem