Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Sjuklön för de rika???

Sjuklön för de rika???

Persons vil att alla ska skaffa en privat sjukförsäkring men han glömmer att alla inte har 50000 lakan per månad äller mer, sen är det många som inte har jobb hur har han tänkt att de ska klara sig. Privata Sjukförsäkringar är oxå inte att lita på, har läst om många fall som en trafikskadat inte får någon ekonomisk ersättnig trots att man har kunnad bevisa för bolaget att man skadast och att de bedömmer folk udan att ens att träffa de. Vem har ork att kämpa mot mäktiga Försäkringsbolag när man är sjuk? Det kanske går att spara mycket om alla som skadast i trafiken skulle få sjuklön och vårdkostnaden betalat av Försäkringsbolagen fult ut, och om en person blir skadat för livet och inte kan arbeta då skulle de oxå betala det, om jag skulle skadast alvarligt och inte kunna jobba mer varför ska jag inte få full LÖN och skadestånd om jag inte orsakade olyckan själv. Inte skal man väl straffast för att vara sjuk äller skadat, låt försäkringsbolagen betala all sjukhus kostnad vid trafikolycka och full Lön livet ut om det behövs.
Spara går oxå på JAS och häla milleteren.
Antal svar på detta inlägg: 17
Sidor: 1 2 Nästa »

Du stavar fel...var du full av aggressioner när du skrev, eller var du bara full?
Om alla haft en privat försäkring så hade man inte behövt jobba när man var sjuk. De som har 50.000 i månaden kan lätt vara hemma -det är vi andra som har karensdagar och annat som får jobba ändå. Vi betalar redan pensionsavgifter på lönen så varför inte en försäkring också?
Vad menar du med "..om jag inte orsakade olyckan själv" hur skulle det bedömas tror du? Om du faller i trappan och bryter benet är det naturligtvis ditt fel eftersom du gick ut-det säger sig själv att det inte fungerar! Ingen skulle nånsin få rätt med ett sånt synsätt.
Om du har jobb eller inte spelar ju mindre roll med en lag som liknar den om pensioner-alla omfattas på ett eller annat sätt av den.
Numera är det så att man straffas om man är sjuk men med en försäkring som är rätt utformad skulle det problemet minimeras.
Jag menar att om du får en skada på din bil och det visar sig att det inte var dit fel och försäkringsbolaget betalar för den skadan då är det oxå rätt att de betalar oxå för skadan som du kan ha fått vid olyckan , du kanske inte kan arbeta resten av livet men som det är i dag får du endast 80 % av sin lön och kanske en liten klump summa för sveda och verk.
Annons
En sjukförsäkring finns redan! Hos dom som har Hemförsäkring, men att betala lite mer, för att få garanterad sjukvård, om det så gäller en förkyldning, det kostar bara några ören mer, men än så länge finns det en grundlag. som garanterar att vem som helst ska få sjukvård, varken du har pengar eller ej, dvs, Ingen kan neka dej sjukvård, utan att begå brott!
Har ni funderat på att det finns personer som har ett par miljoner i månaden och ändå får nästan gratis sjukvård. Har ni tänkt på att samma inkomsttagare har Barnbidrag om denne har barn. Tror ni denne behöver barnbidrag?

Min poäng är att vi kanske ska ha en inkomst prövad offentligtfinancierad sjukvård. Jag menar inte att sjukvårdssubvension skall vara fattigmansstöd. Men det är ändå vettigare att ge pengar och stöd till de som behöver det. Nu ger man till alla, det är det som är så dyrt... 20 % av Sveriges befolkning behöver ingen sjukvårdssubvention.

Har du en familj med samlad inkomst på 50' kr i månaden efter skatt så behöver dom inget stöd av den offentliga sektorn. Slutar vi subventionera denna familj så kan familjen med 25' efter skatt få den 50-familjen pengar, eller åtminstånde 20 % mer än förut...

Är jag ute och cyklar nu eller vad tycker ni?

/J
Du är inte alls ute och cyklar, tycker jag iaf. Dock är det farligt tänkande eftersom det är lite för mycket av det fina av socialismen...
Om man inte behöver jobba för att få stöd och hjälp, eller helt enkelt att man inte får bättre hjälp för att jobba hårt, varför då lyfta ett finger?
Finns kanske en anledning att det finns 500.000 förtidspensionärer i Sverige idag.

Därmed inte sagt att era resonemang är fel. Orättvisor måste givetvis upp på bordet, men lösningarna är inte alltid så enkla som det låter.

Mina 5 öre.
/ Jensa
Jensa: Du har mer rätt än fel!!!!
ok, Johan X, jag tyckte inte det pensionsparande var ok, när det kom på frågan, näe var det?, på 80-talet i allafall! Jag uppmanade dom jag kom i kontakt med att spara i GULD, å det tycker jag fortfarande! Mitt guld har stigit med 8.3% sen 80-talet....
guldet sjunker iallafall aldrig i värde!!!!
Bara en tanke. Dom som tjänar mest, är samma personer som betalar mest i skatt - skall dom oxå fråntas alla rättigheter vad gäller att få tillgång till vårat trygghets system - dvs barnbidrag, sjukpenning etc?
Hur kul blir det då att betala skatt? Sen har jag för mig att man inte får hur mycket som helst i sjuklön, utan "bara" upp till 20 tkr (?) /mån så dom som tjänar mer förlorar redan i dag mer.
Man får inte glömma att dom som tjänar bra ofta har en lång o gedigen utbildning med stora studieskulder osv, medan vi andra kanske inte gick in för skolan så hårt, utan mer roade oss.
Att sen komma o gnälla på dom som gick in för att utbilda sig o skaffade sig "bra" jobb med bra lön känns lite fel tycker jag

//Urban

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem