Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Sjuklön för de rika???

Sjuklön för de rika???

Persons vil att alla ska skaffa en privat sjukförsäkring men han glömmer att alla inte har 50000 lakan per månad äller mer, sen är det många som inte har jobb hur har han tänkt att de ska klara sig. Privata Sjukförsäkringar är oxå inte att lita på, har läst om många fall som en trafikskadat inte får någon ekonomisk ersättnig trots att man har kunnad bevisa för bolaget att man skadast och att de bed...

Visa/dölj hela huvudinlägget

Antal svar på detta inlägg: 17
Sidor: «1 2

Läs vad Göran Rosendal har att komma med i dagens AFTONBLADET jag tycker han har rätt!!!!
Visst är Johan z ute och cyklar, ja nästam med en tandemcykel!!!
Han skriver "Har du en familj med samlad inkomst på 50' kr i månaden efter skatt "
Ja men inte fan har dom med en bruttolön på 250' i månaden 50' efter skatt.
Vilka tror du det är som nolltaxerar?
Inte är det dom med 15' i månaden!!

Barnbidraget är till för att täcka Barnets kostnader, det spelar ingen roll hur rik din mamma eller pappa är, barnets behov är lika stort oavsett pappas börs!!

/Torgny
Word!
Annons
Ähh, såg inte alla inläggen. (Missade den lilla siffran...)
Mitt förra var som svar till Urbans på förra sidan.
Det är med häpnad och med en gnutta skepsism jag läser inläggen i den här debatten. Ni kan väl inte mena riktigt allvar när ni påstår att lösningen på de sociala finanserna i världens mest skattetyngda land är att ge de som föder systemet än mindre för sin hiskeliga skattebörda?

Johan Z, varför behöver inte någon med +50´/mån sjukförmåner? Skall han straffas för att han med sitt dagliga arbete sliter in mer skattemedel än medelsvensson? Varför får han inte lyckas? Tror ni verkligen på allvar att det räcker med den blotta glädjen över att betala skatt och därmed att man bidrar till landets välfärd för att man skall ta en ansvarsfull och krävande post i arbetslivet? Vakna upp ur ert socialistiska rus och lukta på morgonkaffet tidigt en arbetsdag, det måste finnas motiv och mening för att folk ska satsa sin tid här på jorden. Den motiven stavas ekonomisk ersättning, visst är arbetsglädje det som i slutändan räknas, men det är resultatet av en skälig uppmuntran. Bästa uppmuntran i arbetslivet är en bra lön.


För mig har redan smärtgränsen passerats. Jag ser ingen framtid i att satsa halva mitt vuxna liv till hårda studier för att sedan ge bort nästan varenda penning av det jag sedan med flit arbetat ihop. Var finns min motivation? Tror ni just den motivationen blir större om ni drar in de få förmåner som faktisk finns i Sverige samtidigt som de ges bort gratis i andra ändan? Vem blir annat än mysakademiker i sådant land i förlängningen?

Jag vill gärna bo och bygga upp Sverige. Men inlägg som de ovan gör min övertygelse än starkare att jag gjort ett korrekt beslut i att emigrera till Schweiz. Här finns för övrigt allt det ni så hård kritiserar i form av privata socialförsäkringar och uppmuntrande lönestegringar. Trots det finns det mer uteliggare i Stockholm än här i Zürich och vårdköer finns överhuvudtaget inte här medans de "hemma" ringlar knut på sig själv för att ta två tydliga exempel.

Sveriges sociala system är varken unikt eller fantastiskt, Tyskarna har t.ex. bättre allmänsjukvård, men just det sociala system kväver vårt land och vår motivation till att försöka göra Sverige fantastiskt.

Tack för ordet
Esbjörn Emigrant
Bra skrivet Esbjörn!!!
Fler personer med höga inkomster och stora svenska företag flyttar från Sverige. Vad blir då kvar????
Instämmer med Esbjörn.

Inför förövrigt valfria sjukförsäkringar som man kan placera en viss given summa (från farbror "Staten") i själv, sen kan de som röker, super, cyklar utan hjälm, etc. etc. betala mer för sina försäkringar och de som väljer att inte röka m.m. får då givetvis mer för sin sjukpeng.... bara en tanke som slog mig i den för övrigt heta debatten ang. Det Heliga Spritmonopolet.

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem