Fredag 3 maj 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Laseroperation för ögon

Laseroperation för ögon

Jag har planen att operera ögonen med laseringrepp. Jag har läst runt och talat med två olika kliniker men blir inte klok på vad jag ska välja. Någon som har erfarenhet eller kan tipsa om någon opartisk källa att läsa mer?

En av klinikerna förespråkar LASIK och en annan klinik förespråkar något som de säger är nyare och bättre EPI-LASIK. DEn senare kliniken säger att EPI-LASIK innebär mindre risk men däremot längre konvalesens (6 dagar).

Tack på förhand för eventuella tips.
Antal svar på detta inlägg: 15
Sidor: «1 2

Rob: tack, jag blir stärkt i min tro att ska det bli av, ska det nog bli på Sofiahemmet.
Lite länkar jag hittat...
http://www.opticare.se/ ett företag som sysslar med op
http://www.optikerforbundet.se/ kanske nåt här, vet ej
http://www.fda.gov/cdrh/lasik/ amerikansk sida Food & Drug Adm.
http://www.ftc.gov/bcp/conline/pubs/health/lasik.htm generell info
http://www.seewithlasik.com/docs/epi-lasik.shtml rätt bra sida

Finns mycket mer om man bara googlar

Mvh Breeze

Jag vet inte vad progressiva glasögon som leiake nämner är för något men jag för min del har nu i ca. 10 års tid haft läsglasögon med tre olika styrkor i samma glas. . Tittar jag i mitten ser jag skärmen helt ok. . Fäller jag ner blicken mot ett skrivet papper som ligger på bordet ser jag det helt ok. . Och höjer jag blicken och tittar mot t.ex. TV´n som står en bit bort så ser jag bra även där.
Detta är jätteskönt jämfört med tidigare då jag började använda läsglasögon. . Då hade jag ett par för att läsa på papperet och ett annat par för att läsa bra på skärmen. . Jag var alltså tvungen att byta glasögon stup i kvarten ( eller eg. ännu oftare ). Det här med tre styrkor i samma glasögon är toppenbra tycker jag.
Det här hade ju inte direkt att göra med ögonoperation men som någon nämnde så kanske man ska vara lite försiktig med att göra en operation om det inte är absolut nödvändigt för tillfället. . Med åldern så förändras synen i alla fall så förr eller senare måste det allra flesta skaffa läsglasögon i alla fall.
Annons
Det är progressiva glasögon du har,käre vän.He,he

Dom är gööööörbra!!!
Breeze: Stort tack för alla länkar. Jag ska genast läsa och begrunda.


Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem