Torsdag 25 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Nord Pool Elpris

Nord Pool Elpris

Det rörliga elpriset på Nord Pool är nu uppe i över 71 öre per Kwh,
motsvarande tid förra året låg det på 30.4 öre per kwh.

Snart spyr jag på vansinnet.......
Antal svar på detta inlägg: 17
Sidor: 1 2 Nästa »

Du är inte ensam om att spy på vansinnet...det är inte så kul för oss som jobbar med eländet heller...
http://www.n24.se/dynamiskt/privatapengar/did_13529142.asp
Kan summeras i ett ord: Marknadskrafterna. Vill man ha en avreglerad marknad så får man dessa effekter. Det var ingen som klagade (förutom producenterna) de första åren när priserna var enormt låga...
Det är för- och nackdelar med allt här i livet...
Annons
Problemet är att vi Svenskar är så vana att Staten tar han om oss med lagar och regler. Så när något blir enklare med mer frihet så vet inte Svensken vad han ska göra.

Man måste vara aktiv i alla val i en avreglerad marknad. Då får man också lägre priser. Tankar man alltid på samma ställe även om det är dyrt, så är det alltid dyrt !
Byt leverantör till den billigare hela tiden och bind bara när det är lågt. Då kommer priserna att sjunka.

Gör samma sak med bensin. taxi ( kostar 10-35 kr / km ) El, Telefon, Mataffären etc. Så kommer Svensken bli mer kapitalstark.

Men "orkar" vi det ?? Eller vill vi vara stryrda från statliga rekomendationer och slippa friheten ? (Oj det lät lite för komunistiskt )
Det är ju fullständigt meningslöst att debattera elpriset.
Vem vill vara utan el.Ingen.Därför gör myndigheterna som dom vill,
tills vi stormar regeringsbyggnaden och slår ihjäl så många som
möjligt.
Sedan sätter vi dit nya idioter,som kanske gör det ännu värre.Då
kommer en ny revolution,och samma visa igen.Om igen,om igen.

Ensam är stark,heter det ju,men i detta fall är det tvärtom.Ju fler
som är missnöjda med elpriset,desto fortare sjunker det.Jag lovar.

Varför har inget parti sänkt elpris i sitt manifest.Tänk om dom höjer
elpriset ännu mer,för att täppa igen hålet för fastighetsskatten.
Då kan vi skratta(skatta) ihjäl oss.He,he
Elpriserna som sådana är ju iofs en sak att diskutera, men det man också ska ha i minnet är ju att man sedan avregleringen har höjt elskatten enormt mycket...sen tar man ju dessutom ut moms på hela härligheten vilket ju inte gör saken bättre!

Miljömupparna och andra kärnkraftmotståndare kan ju stå med skägget i brevlådan nu när man ser konsekvenserna av att stänga Barsebäck...vad trodde man egentligen att det skulle få för konsekvens? Går ju inte att bara slänga upp ett par vindsnurror här o däe för att täcka det produktionsbortfallet!

Har man sått så lär man vackert skörda också...
Tittade på Sverker i Tv igår,och det verkar ju hopplöst att komma
till rätta med elpriset.

Någon nämnde en bra ställe för vindkraftsplats utanför Falkenberg
som kunde försörja hela kommunens behov.

Vad händer.Jo,en fiskare börjar gnälla på att torsken trivs så bra
där,så det skulle inte gå.Vill vi ha torsk eller el.Det är inte lätt
att titta på TV,med en torsk som drivmedel.He,he

Detär likadant med älvarna i norr.Får inte byggas ut,för då blir
laxen ledsen och gråter.

Jag kan inte rösta i år,för det är så komplett idiotiskt allting,så man
blir bara förbannad.Inget parti att rösta på,tyvärr!!!!
Ja hopplöst verkar vara rätt ord. Sen är det ju så med vindsnurror att de inte direkt är lämpliga som endaste ersättning till kärnkraften eftersom de inte kan regleras på samma sätt samt att de ju bara ger el när det blåser...och de ggr det behövs mest el, en svinkall vinterdag, blåser det ju oftast inte...

*funderar*...man kanske kan hänga på nån slags miniturbin på torskarna så att det alstras el när de simmar i stället för att bygga vindsnurror? hehe

En utbyggnad av älvarna i norr löser nog inte heller alla problem, för i och med det så måste du bygga ut ledningarna söderut oxå för dyra pengar så att du kan transportera elen dit där den ska förbrukas...

Jobbigt värre...
Läste att man kan gå med i en vindkraftsförening. Där var totalpriset ca 50 öre inklusive alla avgifter, ( utom nätavgifter) nackdelen var att man måste deponera 100000kr om man gör av med 20000kwh för att få vara med i föreningen. De pengarna får man tillbaka när man går ur föreningen.
det som är det trista med allt det här är inte elpriset i sig, utan att för varje öre som elpriset stiger så kapar staten åt sig mer i skatt och moms och skatt på momsen eller om det var tvärtom. vi kommer att kvävas i skatter om inget görs inom det snaraste. och detta gäller inte bara el utan överhuvudtaget all energi. dessa förbannade miljöpartister vill tvinga fram allternativa energikällor genom att skatta ihjäl dem. visst är det effektivt. men vad händer när svensson inte orkar mer ekonomiskt. det är inte alla som kan åka taxi till arbetet och lämna notan till arbetsgivaren. eller när man talar om att bygga ut älvarna i norr för att få till miljövänlig energi, ja då snackas det om att man måste ta hand om naturen och spara på den till eftervärlden o.s.v.
vilken jävla eftervärld. är det alla stockholmare som ska ha något vackert att åka och titta på under semestern. för det lär ju inte finnas någon som har råd att bo kvar norr om dalävlen om detta vansinne skall fortsätta.¨
för att citera Mona idioten Sahlin. " om fler åkte tunnelbana till arbetet så skulle miljön bli mycket bättre". Hur fan är man funtad som politiker om man uttrycker sig så.
Fy fan säger jag.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem