Hej alla matglada. Jag har fått för mig att man inte kan göra potatisgratäng på färskpotatis. Om det är så hur färsk då. Kan man kalla den potatis man köper nu i September för färskpotatis. Hoppas någon vet för jag längtar efter en gratäng.
Antal svar på detta inlägg: 14
svenkalle, du har rätt, färskpotatis innehåller för lite stärkelse!
Jag trodde det var för att den är för vattnig som var problemet...tycker alltid att potatisgratäng gjord på färskpotatis blir sååå blöt, men det kanske har med stärkelsen att göra?
Ett tips dock: Jag brukar ibland köpa ett lr två paket renskav och bryna på i stekpannan med lite kryddor, sedan blandar jag i det i potatisgratängen och in i ugnen => vips så har man middagen klar, behövs inget mer än lite grönt o nåt gott o dricka till! Prova det! *smaskens*
Ett tips dock: Jag brukar ibland köpa ett lr två paket renskav och bryna på i stekpannan med lite kryddor, sedan blandar jag i det i potatisgratängen och in i ugnen => vips så har man middagen klar, behövs inget mer än lite grönt o nåt gott o dricka till! Prova det! *smaskens*
Man kan alltid prova att blanda i lite potatismjöl i grädden eller mjölken i gratängen. Potatismjöl är stärkelse från potatis.
Annons
Det gick kanonbra. Tyvärr tog jag för lite ädelost så den smaken missade jag. Får ta till mera nästa gång. Det blev smarrit i alla fall.
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem