Måndag 29 april 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Övrigt

Snusa efter nyår

Snusa efter nyår

Hjälp! vad gör man?

Kan man handla billigt på nätet!
Fast... allt snus tillverkas väl i Sverige, och får ta del av skattehöjningen... eller?

Någon som vet?

/Zap
Antal svar på detta inlägg: 24
Sidor: «1 2 3 Nästa »

Plötsligt dök en ny hobby upp i huvudet. Man kan ju faktiskt odla egen tobak och koka eget snus. Det är inte förbjudet än iaf. Finns flera bra sidor på nätet om det. Man kan även köpa tobak per kilo i olika stadier av snustillverkningen och förädla själv. Bengt Sändh har t ex en sida om det och säljer även via nätet.

http://www.hedwall.net/Cigarrer/Tobaksodling.htm
Tompa: Jag lägger direkt en beställning!

Fast.. Sändh:s snus provade jag för sisådär 10 år sedan, när jag bodde i Åhus.. ingen höjdare....

Men... var tog tråden vägen?

Nån som vet om det finns utomsvensk snustillverkning?
Den lär ju isåfall undantas av de svenska skattereglerna!

/Zap
Jag kan inte annat än bli ledsen när jag läser om Ert snusbegär. Gäller även alla Er cigg-beroende.

Många, väldigt många, alltför många riskerar sina liv för snus och cigg. Tänker Ni aldrig på följderna Ni som måste snusa och eller röka? Det "drabbar inte mig, jag röker/snusar så lite". Det är ju trots allt ett gift Ni frivilligt ger Er kropp hur lite det än är.

Just nu är detta extra aktuellt för mig och min familj. En nära anhörig, som rökt i många, år får nu ta följderna av cigarretterna. KOL! Jag ser henne tvina bort..... make, barn, barnbarn är ledsna och jag känner mig mest arg men också mycket ledsen - så j-a onödigt.

Är behovet så starkt att Ni aldrig tänker på vad Ni utsätter Er kropp för?
Och omgivningen, Era anhöriga - maka/make, barn, barnbarn......

Är det verkligen nödvändigt med snus och cigg?
Annons
Denna diskussion förs ständigt här hemma. Min hustru är tandläkare och visar då och då lite bilder och forskningsrapporter. Det är inte nyttigt att snusa, det är riktigt. Frågan är hur farligt det är. Svaret är att det tvista de lärde om. Det finns rapporter hit och dit. Det som det bevisligen ställer till med är ett förhöjt blodtryck. Har testat själv och det höjdes med ca 4% för min del. Kan vara annorlunda för andra. Om tobak skulle introduceras idag så skulle det klassas som knark sannolikt och totalförbjudas. Men vi har traditioner etc. som gör att det är tillåtet. Människan har i alla tider använt stimulantia av varierande slag och gör fortfarande.
Graden av skador varierar ju från individ till individ och måste således vara genetiskt betingat. Jag själv har snusat i ca 30 år och har inga skador så här långt, blodtrycket håller sig på den väl godkända sidan, tandkött friskt och alla tänder i behåll. Jag trivs med att snusa, det påverkar ingen annan. Har t o m slutat en gång utan några som helst problem. Jag rekommenderar ingen att börja snusa.
Vi proppar dagligen i oss massor av gifter som jag vill påstå är betydligt farligare för hälsan t ex socker. Inget försvar men snus är ganska harmlöst. Nikotinet som vi får i oss är ju ett gift, hur farligt det är är det väl egentligen ingen som vet.
Cigarretter däremot är ett annat kapitel.
jag snusade i 26 år men har nu slutat,o de gick bra för mig.(snart ett år)
men de måste vra upp till var och en,vissa har lätt att sluta medans andra har svårt.jag önskar er alla snusare/rökare lycka till om ni kan sluta

föredetta snusare /rökare en gång i tiden me!!!

lycka till ni kommer att må bättre om ni slutar
Tompaxox,

Du verkar ju vara en klok människa, varför snusar Du? Berusning eller för att det är "gott"?
Nikotin är bevisat farligt för hälsan i vilken form det än vara må.
Jomenvisst finns det faror överallt, avgaser m m. Men det är ju inte Du själv som ser till att få i Dig dem. Eftersom "de" finns, försök då i alla fall att Du som snusare eller rökare slutar med det. Du kan på bl a detta sätt påverka Dina barn och barnbarn deras kunskaper och attityder till nikotinets härjningar.
När det gäller avgaser i alla dess former och deras påverkan på miljön finns det som bekant flera forum att arbeta i och påverka beslutsfattare.
Poppo, berusning av snus upphörde efter 1:a dosan :) Man blir inte berusad. Delvis är det faktiskt "snutte"- effekt, känslan av det sitter nåt där. Men mest för att det är gott. När jag gjorde ett längre sammanhängande uppehåll använde jag tuggummi istället vilket funkade ypperligt. (sorbits)
Nikotinet är beroendeframkallande även om jag inte väljer att kalla mig beroende. Beroende är jag om jag inte kan sluta. Jag kan sluta om jag vill, eller rättare sagt, jag kan låta bli att börja igen för slutar gör jag varje gång jag lägger ut prisen.
Jag har inte sett att nikotin är bevisat farligt. Farligt om man tar för stor dos ja, men det går knappast med snus om jag inte äter flera dosor på en gång. Farligt för personer med förhöjt blodtryck kan det iofs oxo vara. För en normal frisk människa har jag faktiskt inte sett någon forskning om att det skulle vara skadligt i dessa låga doser. Nikotin används farmaceutiskt mot t ex ulcerös kolit och viss form av epilepsi. Så nikotinet är nog inte det som är det farliga. I övrigt innehåller snus salt och pottaska förutom tobak. Nikotin finns naturligt i tomater och potatis oxo om än i låga doser.
Men att försöka skrämma en snusare att sluta tror jag inte fungerar, man måste själv hitta motivationen. Det är som en alkoholist, han slutar inte förrän han själv inser att spriten styr hans liv och att han kommer att dö om han inte slutar.
Poppo...tror inte att du ska läsa i Fass, eller titta närmare på vad som användes inom sjukvården överhuvudtaget. Det mesta är livsfarligt om det användes felaktigt. Medicin är med andra ord giftigt, men i terapeutisk dos har det en positiv inverkan...så också nikotin.

Nikotin skärper sinnet....Du koncentrerar dig bättre och du löser problem lättare. Märkväl nu att jag talar om TERAPEUTISKA doser.

Visste du att man faktiskt kan bli full om man dricker mjölk....denna nyttiga dryck är faktiskt ett rusningsmedel. Problemet är bara att man behöver hälla i sig ca 600 liter innan man blir på lyran. ( Detta har jag läst nånstans, inte provat i praktiken... )
Såå...ett glas mjölk är då en terapeutisk dos som bara har en positiv inverkan, och således kan man rekommendera folk att dricka mjölk och inte förfasas över dess rusdrycks egenskaper.

Själv använder jag snus...som Tompaxox skriver finns det en "snutte effekt", nåt gott som man känner och suger lite på. Jag uppskattar smaken, men den uppenbara nackdelen är ju att man även har utvecklat ett beroende. Utan snus börjar det krypa i kroppen och man blir ganska lättirriterad...inga speciellt eftertraktade känslor....
Nu är nog abstinenskänslorna till stor del av psykologisk natur, för när man råkar ligga sjuk hemma snusar jag inte, och har inget sug efter snus heller. Likadant är det när man är väldigt upptagen med något....det kan gå en hel dag och man har inte tänkt ens på att ta sig en liten god prilla.

Så, varför slutar man inte då ?....ja du, säg det ! Hade jag ett bra svar skulle jag meddelat mig här och slutat med snuset bumsmeddetsamma !

//Breeze
Tala om felskär i tråden

Ska snuset verkligen bli dyrare efter nyår? Kanske lika bra att börja så smått med onico då, himla gott


Hittade detta
"Professor Tony Axéll, specialist i oral kirurgi, skriver i Dagens Medicin (11 maj 2005):
"I flera svenska studier genomförda under senare år har en ökad risk för uppkomsten av munhålecancer hos snusare inte kunnat påvisas." Han tillägger:
"Om snusning skulle orsaka munhålecancer vem behandlar då alla de fall som rimligen borde förekomma och registreras i sjukvården i Sverige?"



*suckar*

är väl lika bra att markera tråden som löst.
Det verkar bara spåra ur......

Ni som vill starta en tråd om nikotinbegär, kan väl göra det istället.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem