Lördag 27 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

Mobbing

Mobbing

Tänk att man idag fortfarande kan läsa om folk som blir mobbade, jag trodde detta var en självklar sak att motarbeta. Man läser insändare i lokala tidningar men även andra, där stackars ungdomar bl.a. funderar på att "kila vidare".

Detta är hemskt, konstigt att skolpersonal förnekar att detta fortfarande sker. Jag blev själv mobbad från 3an fram till 7an, då jag slutligen blev förflyttad till annan skola "eftersom jag skolkade så mycket". Och mobbing handlade om allt var det inte moderiktiga kläder så var det: för att jag var finsk, vi inte hade gott ställt hemma, min far var cement arbetare, min mor jobbade i butik, för att vi inte hade VHS beta, eller färg tv osv....

Jag lider med alla mobbade människor, för jag vet vilket liv de får leva. Jag har undvikit alla "återträffar" eftersom jag inte vill träffa mina plågoandar, jag fick nog efter alla dessa år. Jag har skrivit brev till de som var värst och frågat dem om de någonsin tänker på vad som skett med mig och om de inte känt någon ånger... Men har ännu inte efter 3 år fått något svar.

Det värsta är att jag i alla år efter det haft problem med folk som viskar eller går undan för att prata, anledningen är att jag i det undermedvetna fortfarande tror att det viskas, pratas om mig även om så kanske inte är fallet. Trots att det nu är närmare 27 år sedan det var värst...

Antal svar på detta inlägg: 16
Sidor: 1 2 Nästa »

Det värsta som finns är mobbnin tycker jag och att det fortfarande existerar är otroligt !

Men min erfarenhet säger mig att det är minns synd om dom som mobbar för det är nåt i livet som fattas dom och tyvärr verkar dom inte va tillräckligt starka för att ta tag i det och göra nåt åt det oftast så är det brist på föräldras angemang både imot sinna barn och att disskutera om det hemma att sånt inte får förekomma .Jag har för mig att jag läste nånstans att det är just barn till mobbarna som blir mobbare längre fram i livet huru vida det är så vet jag inte men tycker att det kan ligga mycke i det .

Jag tror inte du kan förvänta dig nåt svar för dom skäms nog eller så vill dom inte kännas vid det tyvärr ..

Hoppas du kan trots allt gå vidare i livet
Mobbning förekommer hos alla flockdjur. Ingen vet väl varför. Det har nog
med rangordning att göra.

Om vi tar hästar så är det väldigt vanligt. Hundar mycket vanligt. Jag har kollat din hemsida( strålande) samt ditt utseende. Där finns ju inget att
anmärka på He,he!! Annars brukar ju tjocka och lite avvikande vara offer.
Men du ser ju trevlig ut. Ditt kroppsspråk är ju lite svårt att kolla denna
vägen. Men 30% har blivit mobbade kortare eller längre tid, så du är
inte ensam. Men sådant är livet. Tyvärr!!

Att du inbillar dig att folk pratar illa om dig är ju Fobi, som du kan arbeta
bort.

Själv har jag aldrig varit utsatt. Men däremot skyddat sådana som har
blivit mobbade. Även i det militära. Där fick jag arrest för att jag slog halvt
ihjäl en mobbare. Men jag tror inte han mobbade någon mer i sitt liv. He,he!!

Det heter MOBBNING Morfar Göcke!!
Tack för svaren, jag vet att det är en fobi när jag tror att alla pratar om en. Går själv och lär mig KBT och det är ett bra "botemedel" mot det undermedvetna. Men det som gör mig heligt f******** är att lärare, rektorer, och framför allt politiker går ut i media och svär sig fria eller säger att detta inte överhuvudtaget förekommer på svenska skolor längre.

Det är dikt och förbannad lögn, när det sedan händer nåt allvarligt till följd av detta så får man höra: "Att detta förekom på våran skola.. Det visste vi aldrig". Konstigt... Frågar man 20 lärare om mobbning, så får man till svar av minst 16 att "Jag har aldrig sett något tjafs/bråk här på skolan"...

Tacka F** för det, alla mobbare använder sig Inte av fysiskt mobbning, se er omkring i korridorer och andra utrymmen men även utom hus. Jag kan garantera att där någonstans sitter en kille/tjej ensam, eventuellt med bena uppdragna. Kanske med händerna indragna i ärmarna och små bitande på ärm muffarna.

Hade DE fått valt så hade de antagligen istället stått där i klungan med de andra och skrattat och haft gemenskap.

Lite kritik!
Skämtet att jämföra en mobbad med djur är helt befängt, håll med om det. Menar du på allvar att människan mobbar av samma orsak? Djur kan jaga bort sjuka individer medan vi människor tar hand om våra, vi behöver inte vara ensamma om att reproducera ett hel samhälle, vi kan acceptera flera par och behöver ingen "Alfa hanne".

TACK för mig!
Annons
Ofta läser man och hör talas om mobbning i skolor och på arbetsplatser, de som drabbas lider otroligt av det som de genomlider, och sätte troligen sina spår för livet.

Hur kan en vuxen människa med gott samvete förfölja en annan människa på grund av sitt ursprung, det är mer än vad jag kan fatta.
Vad har mobbaren i detta fallet för bakgrund, varför har hon plötsligt fått för sig att hon har rätt att döma en medmänniska, jag fattar absolut ingenting.

Förmodligen är hon själv en väldigt undertryckt person, som men en viss uppbackning tillfälligt får stå i rampljuset, och egentligen är det nog lika tragiskt för henne som för den hon mobbar.

Kände bara att jag måste skriva av mig, eftersom den mobbade personen tillhör min närmaste vänkrets.
Bea, har inte läst denna tråd förr, men du uttrycker min mening till 100%, jag tycker det är rent sjukt att för att tillfredsställa sina egna behov, låta det gå ut över en annan människa, jag har ingen psyk utbildning, men det verkar sjukt!
Mobbning är ju inte bara slag och kränkningar. Utfrysning tar också hårt, jag ställde upp vid ett sådant fall så jag fick en släng av sleven.Klarade mig bra på grund av kanske större självförtroende än den jag försökte hjälpa! Det är det som de mobbande ttar ifrån de mobbade. Sedan sitter det kvar länge!
Du har så rätt pensionär, det är egentligen det som pågår i detta fallet, och dessutom pågår det mer eller mindre offentligt, vilket förstås inte gör saken mycket bättre.

Det är verkligen ynkliga människor vi pratar om!!!!!!!
Det finns många frågor om detta men väldigt få svar? Varför mobbar Du? Varför hänger du med och mobbar? Varför hjälper du inte den mobbade? Varför drar du dig undan och och bara låter det ske?
Jag tror, att de som säger att "mobbning inte finns", eller att de inte märkt något, är rädda för att behöva ta itu med problemen. Det är enklare att blunda för det. Offret är ju inte så ofta i stånd att vare sig anmäla det som hänt till polisen eller till företagsledningen eller facket. Det måste ju vara svårt för t ex en lärare eller arbetsledare att FÖRKLARA varför de inte stoppat mobbningen tidigare... Då är det lättare att säga att de inget sett...

Farligast är nog att våldet hela tiden eskalerar - nu är det inget ovanligt att ett gäng ungar står och sparkar på någon som ligger ner...
De som kanske borde ta hand om det med mobbning, är som de tre aporn Blind , Döv och Stum (ni har väl sett bilden av de aporna). Så försvinner deras ansvar!

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem