Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Övrigt

Positiv diskriminering

Positiv diskriminering

Ja det måste man väl kalla detta.

En kvinna i USA som jobbade på WalMart sades upp. Hon accepterade inte uppsägningen utan anlitade advokat.

De lyckades få domstolen att gå på deras linje, att hon varit diskriminerad. WalMart dömdes att betala 2 miljoner dollar, c:a 14 miljoner kronor i skadestånd.

Tror inte hon lider så mycket av diskrimineringen längre . Detta kan bara hända i USA, undrar vad hon hade fått i Sverige
Antal svar på detta inlägg: 2
Betala skadestånd

EZ
Sverige och vi svenskar ligger långt efter vad gäller diskriminering av minoriteter. I Sverige är vi så duktiga att vi inbillar oss att vi inte diskriminerar bara för att de flesta av oss personligen inte tycker illa om minoriteter oavsett om det handlar om etnicitet eller funktionshindrade eller homosexuella, eller what ever.

Vi stoppar hellre huvudet i sanden än fejsar reality. Den s.k. "Välviljans apartheid" där välviljan tycker det är självklart att funktionshindrade ska ha samma rättigheter å skyldigheter och kunna ta del i samhället på lika vilkor som övriga medborgare - bara man slipper göra något åt det, typ anpassa. Fortfarande idag, efter drygt 35 år, kan jag inte komma in på krogen, restauranger, inte ens rösta i riksdagsvalet överallt i vårt avlånga land. Den viktigaste demokratiska rättigheten är "stängd" för ganska många människor. Heja Sverige!!

I USA finns en lagstiftning som kallas för ADA-lagen (kommer inte ihåg vad förkortningen står för just nu) som i korthet gör det omöjligt för stat och delstater plus näringsidkare att utestänga befolkningen bara för att de har funktionshinder. Det blir på tok för dyrt om man blir stämd så därför är det billigare att anpassa sina lokaler eller bygga nya lokaler som är tillgängliga från början.

Som ni hör är jag intresserad av detta rent personligen men också av rent männskliga åsikter att ALLA har ett lika värde oavsett vad.

Glad midsommar!
Nalle

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem