Detta har jag aldrig fattat. Om viner och deras smak arom,fyllighet och gud vet allt. Det är klart att det skall smaka bra. Vem tusan gör ett vin som smakar illa. Han måste väl vara skallskadad i så fall.
Undrar om inte folk tittar på %-en till vänster på flaskan. Sedan på prislappen och sist på arom och fyllighet.
Ett vin gjort på Grönland i en igloo som har 34% alkoholstyrka. Lite beskt kanske. Skit i det!!Lite blekt i färgen. Men priset!! 4 helflaskor för 38:-.
Då får det smaka beskt och vara färglöst. Nästan vitt fast det är ett rödvin.
Har jag fel i mina fantasier. Skulle vara roligt att höra reaktionen. He,he!!
Undrar om inte folk tittar på %-en till vänster på flaskan. Sedan på prislappen och sist på arom och fyllighet.
Ett vin gjort på Grönland i en igloo som har 34% alkoholstyrka. Lite beskt kanske. Skit i det!!Lite blekt i färgen. Men priset!! 4 helflaskor för 38:-.
Då får det smaka beskt och vara färglöst. Nästan vitt fast det är ett rödvin.
Har jag fel i mina fantasier. Skulle vara roligt att höra reaktionen. He,he!!
Antal svar på detta inlägg: 15
F-n den var bra leiake, tror jag skall kolla med personalen nästa gång.
leiake!
Kollade texttv idag och fann detta:
Prislapp påverkar njutningscentrum
Den som dricker vin upplever en större
njutning om priset är högt än om
priset är lågt - även om det rör sig
om samma vin. Det skriver amerikanska
forskare i tidskriften Pnas.
Forskarna lät 20 personer testa tre
olika viner, men påstod att det rörde
sig om fem och använde olika priser på
de två vin som förekom dubbelt. Vinet
med högst prislapp ansågs smaka bäst.
Mätningar i magnetresonanskamera
visade att högre priser aktiverade
den orbifrontala barken som bl.a. står
för njutningsupplevelser. Smakcentrum
påverkades däremot inte alls.
Snacka om att vi är lättlurade!
/Mi
Kollade texttv idag och fann detta:
Prislapp påverkar njutningscentrum
Den som dricker vin upplever en större
njutning om priset är högt än om
priset är lågt - även om det rör sig
om samma vin. Det skriver amerikanska
forskare i tidskriften Pnas.
Forskarna lät 20 personer testa tre
olika viner, men påstod att det rörde
sig om fem och använde olika priser på
de två vin som förekom dubbelt. Vinet
med högst prislapp ansågs smaka bäst.
Mätningar i magnetresonanskamera
visade att högre priser aktiverade
den orbifrontala barken som bl.a. står
för njutningsupplevelser. Smakcentrum
påverkades däremot inte alls.
Snacka om att vi är lättlurade!
/Mi
orbifrontala barken !!
Ha,ha!!
Den sitter längre ner på mig. Har provat att hälla dyrt vin på den. Men det var "skit" samma.
När folk frågar mig hur jag mår, då säger jag.
- Den hänger rätt ner.
- Samma här,svarar dom då. He,he!!
Ha,ha!!
Den sitter längre ner på mig. Har provat att hälla dyrt vin på den. Men det var "skit" samma.
När folk frågar mig hur jag mår, då säger jag.
- Den hänger rätt ner.
- Samma här,svarar dom då. He,he!!
Annons
Njae. Nog är det skillnad på vin och vin.
Det finns dock bra viner också i låga prisklasser, ex Montepulciano d'Abruzzo á 60:-, Mezzacorona Marzemino á 62:-.
Annars om man vill lägga 160.- så är Zenato Ripassa en höjdare
Det finns dock bra viner också i låga prisklasser, ex Montepulciano d'Abruzzo á 60:-, Mezzacorona Marzemino á 62:-.
Annars om man vill lägga 160.- så är Zenato Ripassa en höjdare
Det är ju skillnad på olika,(smaker alltså) men nog tror jag att yrselpotentialen gör sig gällande i många fall,,,,
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem