Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

islam+ demokrati o kvinnosyn

islam+ demokrati o kvinnosyn

varför fins det nästan ingen demokrati i de islamiska länderna?
Antal svar på detta inlägg: 21
Sidor: 1 2 3 Nästa »

Hej Johann x , nu sätter du punkten på en tungt ämne.
och kanske måsste du då även förklara vad ordet demokrati är.
är det mellan människor i ett land, i en region eller mellan stater.
eller tror du att demokrati har med religion att göra.
nej religion har inte med det att göra men faktum är att i de muslimska länderna är demokrati o mänskliga rättigheterna ganska ovanligt , sedan är det hur kvinnorna behandlas i de här staterna som påminner om medeltiden inte 2004...
Demokrati eller ej men den nya kvinnosynen mm är inte så gammal i Sverige heller. Det ligger hårt arbete bakom att komma dit vi är i dag.
Tänk dig då hur det kan vara på ställen där de lever i en miljö utan våran välfärd och skolning. Där ända rättesnöret är koranen/bibeln/eller andra religionsläror.
och allt annat anses som förkastligt. Där den som är starkast tolkar läran efter sin egen vinnings skull.

tänk att det vi läser i en dagstidning i dag motsvarar mer än vad en person fick i sig av information under en hel livstid på 1700-talet.
bara det säger en hel del av hur det står till i olika världsdelar.
även idag.
Annons
Ser att du dricker mjölk Göcke
Tjena Johann x!

Du kan ju ta å studera utvecklingen i Afhganistan å se hur demokratin utvecklas i detta land. De har nyligen haft val å fått en president å det var t.o.m en kvinnlig kandidat på presidentposten. Men islam å andra religoner är som en gammal hund! Har du försökt att lära en gammal hund att sitta?

å sen har vi ju irak? Bush ska ju härska i 4 år till så mycket kan hända i denna värld.

Jag dricker oxå Mjölk
jag dricker oxå mjölk Snabeln men det kom inte av utan hjälp utifrån och man kan inte vara säker att det håller länge tyver.
Irak var kulturens vagga men sedan har det bara gått bakåt.
Kanske är det så enkelt att länderna där nere inte har kommit upp i den levnadsstandarden som gör att demokratin växer. Det kanske behövs en viss standard för att det ska börja hända saker.
Klimatet där nere, med torka och översvämningar (kanske främst är afrika?) har saktat ner utvecklingen, eller till och med gjort så den backat.
Sen har nog religionen gjort sitt också tror jag. Men det är nog ett svar på den misär de lever i, man måste tro på något.
Kan det vara så?
ju Elias tror oxå att reglionen är orsaken till att det har gått bakåt , det var inte bättre här ner Katolska kyrkan hadde stor makt i Evropa på medeltiden. Men nu har fanatismen börjat att få fotfeste i USA så de börjar likna talibanerna som dem störtade i Afhganistan med bushmannen i spetsen. Man får hoppas att han inte tender större bränder på jorden innan det är för sänt...
Ja det är nog så som du har beskrivit, Elias. Det ser man ju här i vårat land där levnadsstandarden har sjunkit å allt fler folk lever i misär och faller i kriminalitet. Det var ju rena lyxen här i sverige på åttio-talet!
barra skit =D
alla huvud

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem