Fredag 26 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: TV, film och musik

TV med digitalmottagare ?

TV med digitalmottagare ?

När kommer vi att få TV-apparater med inbyggd digitalmottagare egentligen ? Nu har det varit känt länge att man skall byta till den nya tekninken och nästa år så börjar man släcka det analoga nätet men fortfarande har jag inte sett en enda TV som kan ta in dessa sändningar i någon butik.
Kan inte regeringen som bestämt detta sätta press på tillverkarna !
Det är väl själva f-n att man skall tvingas köpa extra boxar och behöva ha fler fjärrkontroller att hålla reda på..
Antal svar på detta inlägg: 20
Sidor: 1 2 Nästa »

Har man följt historien så har vi haft boxar vid alla övergångar.
haft TV-apparater som har varit förberedda och som sedan blivit för dyra att göra/bygga om osv. Vet inte om det hade varit bättre.
Vi har blivit lurade som konsumenter vid alla tillfällena.
TV2-förberedd
nicamstereo-förberedd
textTV-fö
;rberedd

alla dessa nyheter vänder sig bara till en TV åt gången

Hade det varit lite ruter i de politiska besluten så hade de kunnat skeppa ut boxar till alla som betalar TV-licens.
som också var förberedda för betal-TV

mvh // göcke
Du hinner dö,innan detta blir klart.Om du int bor på Gotland.

Skall man köpa någon TV idag,och inte bli lurad med massa
boxar och skit,så skall man ha en HDTV pris 40.000:-i dag.
Men 2008 kostar den 12000:-,och då är det läge.

Sony slutar omgående med plasmaskärmar. Varning!!!!
Hej Leif
vad ? Vet du något mer om detta och Sony och plasmaskärmar ?
Jag har lurat på något sådant ett tag, fast lite jobbigt att serva dom vart femte år eller något sådant.
Skriver detta trots att det inte står "plasmaskärmar" i huvuvrubriken, med risk att få både skäll och inlägget raderat.

GOD JUL
o
GOTT SLUT
på er pojkar och flickor
/B
Annons
Bosse du får inte bannor eller blir raderad.
spelar egentligen inte någon roll vem som gör skärmarna
när du köper dem så står ett märke på ytterhöljet , men vem som har plockat ihopp delarna och var står inte. Och skall man få ned priserna som Leif skriver så måste de tillverkas i något lågprisland. en naturlig följd alltså för att få lågt pris.
Sen hoppas jag inte att det tar så lång tid så att man hinner dö för att få råd att köpa en ny modern TV.

Annars är Uno inne på en bra grej, att digitalboxarna borde byggas in i tv-apparaterna. men det blir nästa generations tv-apparater som kommer med dem.
Bosse!

SvD den 21/12,under rubrik näringsliv.

LCD skal det tydligen vara en stund,men sen kommer HDTV.

Dags att klargöra det en smula tror jag.

1. Sony tillverkar inga plasma skärmar, har aldrig gjort! Däremot så köpte dom färdiga skärmar hos andra och gjorde höljet och skrev sony på dom!

2. LCD TV är en urgammal teknik och lämpar sig inte på stora (+42) skärmar (ännu) eftersom responstiden på pilarna är för lång vilket gör att bilden blir lite ryckig vid snabba händelser i bilden.

3. HDTV är ingen TV, bara ett format som gör TV bilden bättre, och har man inte stöd för det på sin platta TV, så måste man skaffa en modul som gör om bilden till den upplösning man har på TV´n, men slänga den behöver du inte!

4. Serva en Plasma TV gör man inte! En Plasma TV idag har en livslängd på ca 60.000 timmar, vilket gör sisådär 12 år om man tittar 5-7 timmar om dagen. Jag vet inte hur ni tänker, men jag ser TV´n som en pryl man byter ut långt innan det har gått 12 år!

5. Vanliga TV med inbyggd digitalmottagare tillverkas redan idag, Loewe, B&O, Sony gör sådana, har dock inte sett någon LCD eller Plasma med den funktionen ännu.

--------------------------

Så ta det lugnt nu och gå inte ut och ge varningar i tid och otid. Det är helt säkert att köpa en Plasma eller LCD idag, men om man inte vill behöva köpa till något längre fram så bör man ju skaffa sig en med hög upplösning typ 1024x1024 px. Däremot så måste man kanske överväga nyttan med inköpet, då marknaden inte har anpassat sina priser tillräckligt ännu! Dom kommer nog droppa ner ytterligare 15-20% i år, och efter det ytterligare kanske 10% innan priset kan ses som stabilt.

Gör nu dina barn eller dig själv en tjänst och handla så att ryker i plånboken! I ett samhälle uppbyggt på konsumtion så måste man ju bidra......

//Minion
Ang. digitala sändningar så 1:a februari 2008 så släcks sista analoga sändningarna i sverige. så då finns det bara digitala sändningar.

Och jupp plasma tv kommer försvinna de är för dyra att tillverka jämfört med TFT, men som sagt TFT kan ännu inte ha samma storlek. Som minion säger tycker jag man ska vänta med att köpa en sådan tv eftersom de kommer sjunka mer i pris när tillverkningsprocessen blir ännu billigare. Sedan kommer nog OLED att byta ut LCD vilket gör att skärmarna kan bli ännu tunnare eftersom OLED inte kräver bakgrundsbelysning vilket en LCD kräver.

Snacka om bra sammanfattning nästan allt på ett bräde.
God jul på er allesammans
Tack för er info.
Fast jag undar lite om en plasma har en brinntid på 60 kh.
Jag gissar att den kommer att börja bli sämre långt tidigare, även dom den fortfarande rent tekniskt fungerar. Lite samma fenomen som med lågenergi longlife lamporna.
Men som sagt jag är bara i funderingsstadiet ännu, min gamla CRT- TV utan bredbild funkar bra fortf. Känns fel att byta bara för sakens skull.
Bosse är man en hårdkokt prylbög är det aldrig fel o byta.. :)

Men jo de borde bli sämre med tiden, och skulle du råka ha den stå på en hel dag på samma kanal så bränner du fast kanalloggan i den.. God Jul :)

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem