Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Grisar är grisar

Grisar är grisar

En bra djurhållning är ju självklar men vi ska inte glömma bort att grisar är allätare. Dom äter precis allt dom kommer över. Jag var med om en grisfödelse för många år sen och då smackade son i sig en kulting vilket enligt uppfödaren är ganska vanligt. Det fick mig att nästan spy och jag kunde inte äta griskött på flera dagar. Men man glömmer snabbt.!
Däremot leverade jag eldningsolja på 70-talet till en fabrik i stockholms närort som tillverkade blodpudding. Det jag såg där fick mig att aldrig mera äta blodpudding och det har jag hållit sen dess!!
Antal svar på detta inlägg: 6
Ha,Ha Jag har oxå sett vad blodpuddningen är "Utspädd" med!!! Men man glömmer snart. Men nu blir jag påmind!! Nu tar det ett tag innan jag äter denna fattigmansmat..
Berätta!!

Vad spär de ut blodpuddingen med?
Det vågar jag inte här! Men tänk när grisarna hänger i bakbenen och man sticker dom!!
Annons
ä blodpudding är en god maträtt.
[http://sv.wikipedia.org/wiki/Blodpudding] ..
Jag tror man späder med lite vatten,svålen samt lite fett.

Man måste ju vispa blodet, annars koagulerar det. Då blir det ju som en
sårskorpa. Typ knäckebröd!!

Jag har själv vispat i yngre dagar. Det är svettigt.
Jag fick oxå veva slipstenen när lien skulle slipas. Puh.puh!!

Blodpudding hette ju "radhusbiff" på 60-talet.
Då åt jag varannan dag. Nu får jag inte ner en enda bit.

leiake!

När man slaktade grisen och tömde den på blod,då låg grisen på sidan!! Det är en viss skillnad,än att den hänger i bakbenen.

Det vill till att urinblåsan är tömd innan!

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem