Lördag 23 november 2024 vecka 47
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Förvara mat

Förvara mat

Jag trodde dom skojade när dom slänger hamburgare efter 10 minuter.

Kycklingsallad efter 2 timmar.

Jag har haft både hamburgare och kyckling i kylen i flera dagar. Köttbullar
från ICA klarar sig i flera veckor.

Ibland blir jag lite "lös i magen". Men det beror inte på maten.

En gång åt jag köttbullar som var lite på gränsen. Då tänkte jag. Nu säger magen ifrån. Men icke sa nicke. Jag fick tvärtom förstoppning.

Slänga mat efter 10 minuter. Jag blir verkligen förvånad.

Blanda tonfisk eller kyckling med majonnäs, gräddfil samt cayennepeppar. Skölj och hacka selleri. Skala äpplet och riv det grovt. Tillsätt till röran. Curry är också gott i. Smaka av med salt och vitpeppar. Kan förvaras i kylskåp. Fördela röran i bröden. Lägg också i två skivor tomat, lite grovt delad sallad samt toppa med paprika och kläm ihop. Denna macka bör förvaras svalt och ej mer än några timmar innan den äts upp.

Antal svar på detta inlägg: 32
Sidor: 1 2 3 4 Nästa »

Leiake:
Har du provat hur länge detta kan stå sig i kylskåpet...
lasse940!

Du menar mackan i det bifogade receptet.

Är det majonäs i så skall man nog käka upp den på "studsen" nästan.

Jag tog med receptet bara för att visa att några timmar är kutym.

Men jag har ätit rester av smörgåstårta som har stått i kylen 3 dygn.
Bara det inte luktar illa och börjar bli grönt. Då är det ätligt.

Du har ju katt. Är du tveksam någon gång. Testa på katten.
Han äter inget som är dåligt. Då dör han hellre av svält.
Annons
Porblemet med mc-maten är att den ligger varm, vilket då ökar risken för farlig bakterietillväxt.
Men som du skriver leiake, maten håller sig oftast mycket längre än man tror.
Den mackan ska jag fixa till kvällen , verkar super go !
Bra recept på en macka, leiake!
Sån kanske man kan ha med sig på jobbet, eller annat.

Ingen som känner sig sugen på en recepttråd med enklare tips, såsom leiakes macka?
Jag har nog för dåliga ideér för att starta en sådan.
patrikke!

Dessa bjuder jag på.

http://recept.oxnehaga.se/default.asp?intCatId=47

OT, jag vet leiake
Min bykrog har ju buffe.

Dom startar den klockan 10:30. Släcker ner 15:00.

Man får bara varmhålla maten 2 timmar. Undrar om dom vet det.
Dom fyller ju på efter hand med mat. Men vissa rätter och såser hänger nog
med hela vägen. Alltså nästan 5 timmar.

Detta går ju inte att kolla. Omöjligt! Jag kan inte skilja på snitzel som är
varmhållen i 2 timmar eller 5.

Den jag åt idag var i alla fall varm och god.

korta.nu är stängd men jag hittade en ny. Det finns 31 st. sådana program.

http://tinyurl.com/3ygdn9f
leiake
Får bara varmhålla mat i 2 timmar? Vart har du fått det ifrån?
Det står i din länk "Mat bör inte varmhållas mer än två timmar." Notera att det står bör.
Jojje ! Enligt livsmedelslagen, "får mat bara varmhållas 2 tim.
och då under samma temperatur 62 grader hela tiden !!!

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem