Jag trodde dom skojade när dom slänger hamburgare efter 10 minuter.
Kycklingsallad efter 2 timmar.
Jag har haft både hamburgare och kyckling i kylen i flera dagar. Köttbullar
från ICA klarar sig i flera veckor.
Ibland blir jag lite "lös i magen". Men det beror inte på maten.
En gång...
Visa/dölj hela huvudinlägget
Kycklingsallad efter 2 timmar.
Jag har haft både hamburgare och kyckling i kylen i flera dagar. Köttbullar
från ICA klarar sig i flera veckor.
Ibland blir jag lite "lös i magen". Men det beror inte på maten.
En gång...
Visa/dölj hela huvudinlägget
Antal svar på detta inlägg: 32
Jojje!
Du har rätt som vanligt. Det låter lite lamt.
Det skall ju heta "Får inte" givetvis.
Hamburgare i värmeskåp bör inte ätas efter 10 minuter.
Det låter i mina öron konstigt.
Man kan ju ta ut dom och djupfrysa. Men det FÅR man inte göra enl. min
bifogade länk.
Dom skall slängas. Vilket slöseri. Undrar om detta efterlevs.
Jag är tveksam.
Du har rätt som vanligt. Det låter lite lamt.
Det skall ju heta "Får inte" givetvis.
Hamburgare i värmeskåp bör inte ätas efter 10 minuter.
Det låter i mina öron konstigt.
Man kan ju ta ut dom och djupfrysa. Men det FÅR man inte göra enl. min
bifogade länk.
Dom skall slängas. Vilket slöseri. Undrar om detta efterlevs.
Jag är tveksam.
Pensionär.
V isa mig det kapitlet om varmhållning. Är intresserad av detta för att visa skolan.
V isa mig det kapitlet om varmhållning. Är intresserad av detta för att visa skolan.
Jojje!
Livsmedelsverket REKOMMENDERAR följande. Det finns nog ingen lag.
"Vid varmhållning sker ytterligare en successiv sänkning av framför allt halten vattenlösliga vitaminer. Varmhållning bör därför ske under så kort tid som möjligt. Också utseende, smak och t o m lukt påverkas av varmhållning. För professionell hantering rekommenderar Livsmedelsverket högst en timmes varmhållning för potatis och högst två timmar för övriga livsmedel. Av hygieniska skäl ska en lägsta temperatur av 60 grader Celsius hållas."
Jag har ätit varmhållen mat i många år. Man måste ju lita på sitt matställe.
Gör dom bort sig med att matförgifta folk i mitt samhälle.
Då kan dom lika gärna lägga sig i frysrummet och dö. Tro mig!
Livsmedelsverket REKOMMENDERAR följande. Det finns nog ingen lag.
"Vid varmhållning sker ytterligare en successiv sänkning av framför allt halten vattenlösliga vitaminer. Varmhållning bör därför ske under så kort tid som möjligt. Också utseende, smak och t o m lukt påverkas av varmhållning. För professionell hantering rekommenderar Livsmedelsverket högst en timmes varmhållning för potatis och högst två timmar för övriga livsmedel. Av hygieniska skäl ska en lägsta temperatur av 60 grader Celsius hållas."
Jag har ätit varmhållen mat i många år. Man måste ju lita på sitt matställe.
Gör dom bort sig med att matförgifta folk i mitt samhälle.
Då kan dom lika gärna lägga sig i frysrummet och dö. Tro mig!
Annons
Har alldeles nyss kopierat leiake´s recept, ska göra detta nu ikväll. Då ska jag tänka på dej...
Ska det vara något speciellt bröd...?
lasse940!
Jag har aldrig ätit den "mackan". Jag hann inte. Den blev 3 timmar. För gammal
som människoföda alltså.
Skämt åsido! Jag tog med receptet bara för att tiden var angiven.
Om du gör smörgåsen nu kl. 16:30. Då bör du äta upp den innan kl. 18:30.
Då har du inget till kvällskaffet kl:21:00.
Jag vet inte vilket bröd. Har du Polarkaka.
Själv kör jag med Mjukt Tunnbröd. I det klämmer jag ut lite Räkost. Sedan viker jag
ihop det till ett kuvert. Det är väldigt svårt.
Jag har aldrig ätit den "mackan". Jag hann inte. Den blev 3 timmar. För gammal
som människoföda alltså.
Skämt åsido! Jag tog med receptet bara för att tiden var angiven.
Om du gör smörgåsen nu kl. 16:30. Då bör du äta upp den innan kl. 18:30.
Då har du inget till kvällskaffet kl:21:00.
Jag vet inte vilket bröd. Har du Polarkaka.
Själv kör jag med Mjukt Tunnbröd. I det klämmer jag ut lite Räkost. Sedan viker jag
ihop det till ett kuvert. Det är väldigt svårt.
Pensionär!
Det där med värmehållningsregler för hantering av varm mat.Det borde skolan/skolorna redan veta.
Som fd. Föreståndare av Tempo, Åhlen´s & B&W-restauranger med betjäning över disk av upplagd mat på tallrik. Så var Hälsovårdsnämnden ofta och tog prov att värmelådhurtsar höll rätt temperatur. Att det sedan ibland överskreds vad gäller potatis. Då handlar det om ekonomi och service. Om potatisen ligger i ett kokkärl i köket eller upphällt i en kantin i vattenbad, Det frågas det inte om, vilket det bör göra. för man måste ju alltid ha kokt potatis på lager samt övriga rätter för att fylla på vid portioneringsdisken.
Men en riktig krögare känner sin restaurang och vet att tillaga mat i lämpliga kvantiteter allt efter gästers tillströmmning och lunchtoppar. (Gäller "Dagens Rätt)" Alá Carte rätter tillagas efter beställning. Hamburgare tycker jag ska tillagas efter beställning. Högtryck av gäster är väl åtgången direkt iof. Överblivna värmehållna hamburgare tycker jag ska åka direkt i svinmaten. Gäller att ha bra kontrakt för hämtning av dylikt.
Svinnet idag måste vara så gott som obefintligt för att vinst skall utgå.
Mat till förvaring: Bör nedkylningen gå så snabbt som möjligt. Bakterierna börjar sin tillväxt direkt i rumstemperatur.
Det där med värmehållningsregler för hantering av varm mat.Det borde skolan/skolorna redan veta.
Som fd. Föreståndare av Tempo, Åhlen´s & B&W-restauranger med betjäning över disk av upplagd mat på tallrik. Så var Hälsovårdsnämnden ofta och tog prov att värmelådhurtsar höll rätt temperatur. Att det sedan ibland överskreds vad gäller potatis. Då handlar det om ekonomi och service. Om potatisen ligger i ett kokkärl i köket eller upphällt i en kantin i vattenbad, Det frågas det inte om, vilket det bör göra. för man måste ju alltid ha kokt potatis på lager samt övriga rätter för att fylla på vid portioneringsdisken.
Men en riktig krögare känner sin restaurang och vet att tillaga mat i lämpliga kvantiteter allt efter gästers tillströmmning och lunchtoppar. (Gäller "Dagens Rätt)" Alá Carte rätter tillagas efter beställning. Hamburgare tycker jag ska tillagas efter beställning. Högtryck av gäster är väl åtgången direkt iof. Överblivna värmehållna hamburgare tycker jag ska åka direkt i svinmaten. Gäller att ha bra kontrakt för hämtning av dylikt.
Svinnet idag måste vara så gott som obefintligt för att vinst skall utgå.
Mat till förvaring: Bör nedkylningen gå så snabbt som möjligt. Bakterierna börjar sin tillväxt direkt i rumstemperatur.
i brist på bröd får man äta limpa... eller Polarkaka.
Det får bli polarkaka, ska gå till willys nu...
Jag lovar att fota härligheten och visa upp den på forumet. (innan den kanske blir för gammal)
Det får bli polarkaka, ska gå till willys nu...
Jag lovar att fota härligheten och visa upp den på forumet. (innan den kanske blir för gammal)
Ville bara visa att hockeymackan är på gång...
http://www.internetstart.se/bildgalleri/pics/03835.jpg
Bytte ut selleri mot rödlök...
http://www.internetstart.se/bildgalleri/pics/03835.jpg
Bytte ut selleri mot rödlök...
lasse940!
Det var en trevlig ide`. Att lägga ut sina råvaror till ett recept.
Att du är så "pysslig". Det trodde jag aldrig.
Jag kan oxå. Men är man ensam så är det inte så roligt längre.
Jag gör det enklare för mig idag.
Det var en trevlig ide`. Att lägga ut sina råvaror till ett recept.
Att du är så "pysslig". Det trodde jag aldrig.
Jag kan oxå. Men är man ensam så är det inte så roligt längre.
Jag gör det enklare för mig idag.
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem