Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

olagligt imorrn

olagligt imorrn

Nu är det dags, imorrn så blir fildelning olagligt samtidigt som cd o dvd skivor blir dyrare för att upphovsrättshavare ska få sin del av kakan. Men... om det är olagligt att ladda ner filer så varför ska jag betala för medierna då? Jag kan väl inte bränna sånt som är olagligt eller...? Hur har de tänkt nu? Jag fattar då ingenting. Och borde inte porrindustrin oxå få sin beskärda del? De har ju trots allt kanske den största delen av nedladdningar.
Antal svar på detta inlägg: 29
Sidor: «1 2 3 Nästa »

Los Lovos kan inte hålla med om det.. alla filer du ladda ned från nätet är fildelning. därför är majoriteten av all fildelning laglig, drivrutiner, programm, opensource. Iof laddar du endat copyright skyddat matreal som du inte har rättigheter till ja då är din fildelning endast olaglig= piratkopiering.
Just ja glömde påpeka domen i USA nu som gör att det är tillverkaren av programmet som delar ut filer som blir skadeståndsskyldig. Det innebär i praktiken att om du ladda hem piratkopierade filer från ett windowsnätverk så kan MS bli stämda i copyright mål för att de tillhandahåller piratkopierade filer igenom sin produkt.
Rob:

En drivrutin brukar vara några megabyte stor .. en film mellan 700 & 1400 MB stor om den ligger i XViD format. Är det en DVD-R så är den mycket större.
Personligen så laddar jag ner enormt mycket större volymer upphovsrättsskyddat material. Men om du tankar drivrutiner i GB klassen så ..

I praktiken menar man med ordet "fildelning", delning av filer via specifika nätverk som KaZaa, DC, SoulSeek, BitTorent, Napster, etc.. Man syftar inte på www.download.com

Det ligger i ordets natur att det föreligger ett utbyte. När du laddar ner material från www så finns inget krav på en uppladdning. Din nedladdning är enkelsidig, någon "fildelning" förekommer inte. Poängen med ovan nämnda specifika nätverk är just att man delar filer med varandra, man laddar ner från folk samtidigt som man laddar upp till folk.

E.O.L.
Annons
Fildelning innebär att man delar filer över ett nätverk spelar ingen roll vilket. Kan vara någon av de du räkna upp eller ett vanligt nätverk eller en hemsida på internet. Helt enkelt göra en fil tillgänglig för andra att ladda hem. Sen vet jag inte vad du har fått för dig om storleken skulle spela någon roll för det gör den inte. ( nu snackar vi filer inte något annat ) Sen finns det även en massa lagliga filer på DC osv.
Här är en rätt så intressant artikel om hur sjuka vissa saker verkligen är:
http://www.piratbyran.org/ - scrolla ner till "Skyddat sex"
Rob:

Att filstorlek har relevans när man diskuterar volymer såg jag som uppenbart, låt mig här förtydliga.
Det var du som påstod att "majoriteten av all fildelning är laglig", det var alltså du som såg relevansen i volymer.

I övrigt kan jag bara be dig och dina vänner att sluta fåna er. Ett nätverk är ett nätverk och fildelning = piratkopiering i verkligheten.
Du kan ju själv Googla "fildelning" eller "fildelare" och se vad lejonparten av träffarna handlar om.

Ibland blir ord etablerade med en viss betydelse, oavsett dess ursprung. Tramset om att fildelning bara syftar på att man delar filer över ett nätverk är lika infantilt som att påstå att jeep, rollerblades, vespa, gladpack, eller frigolit bara syftar på olika varumärken.

Det finns många definitoner på fildelning, här kommer ytterligare några, kanske speciellt för dig Los Lovos som anser dig ha den ända rätt av dom.

http://hem.bredband.net/b325961/Fildelare_02.png" target="_blank">http://hem.bredband.net/b325961/Fildelare_02.png
http://hem.bredband.ne
t/b325961/Fildelare_00.png
http://hem.bredband.net/b325961/Fildelare_01.png
Elias: Haha, undrar om dessa former av fildelning faller under samma lag? :P
Los Lovos jag påstår fortfarande att majoriteten av all fildelning är laglig. majoriteten av de servrar som delar ut filer eller de personer som lägger upp filer för nedladdning har rätten att göra det. Vet inte hur du får mb och gb ur majoriteten av fildelning, Jag menar ju så klart majoriteten av de som delar ut. Och storleken på filerna som delas ut är fortfarande irrelevant om du inte har rättigheterna för att dela ut dem.

sourcforge.org är ett bra ställe freshmeat.net. sedan för att inte tala om sunet. Alla olika distar av *nix med tillhörande program.

Och om ordet nu skulle ha bytt mening helt och det skulle bli förbjudet med "fildelning" skulle det innebära att du inte får skriva en textfil och ge den till en kompis eller flytta den från datorn du skrev den på för då skulle du dela ut den. Om du inte skriver den under tex GPL. eller någon annan licens typ som är öppen. Så ser vi realistiskt på det nej fildelning innebär inte piratkopiering även om media tycker om att skriva så.
Rob:

Är du trög eller har du bara inte läst inlägget?

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem