Måndag 24 januari 2022 vecka 4
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Snabbtåg

Snabbtåg

Snabbtåg i Sverige hör nog till en avlägsen framtiden. Så inte i Polen. Polen en gammal kommunistisk östeuropeisk stat har nu i dagarna invigt ett snabbtågsnät. Tågen är designade av en italienare och de för tankarna till en strömlinjeformad rymdfärja. Till att börja med så är en medelhastigheten 200 km/tim inte fy skam.
http://www.tinyurl.se/xc00jx

Så nu är det bara och vänta på att den föreslagna Götalandbanan skall bli klar.
Antal svar på detta inlägg: 9
Ja du Nilho! Det lär inte du och jag får uppleva?? Då är vi långt över 100 år!!
Jaha, det här gick ju som på räls. Inga problem alls. Det blir bara att ställa in sig i kön för en biljett in i framtiden.

"Tåget går strax. Var vänliga stig på och stäng fönster och dörrar"

http://www.internetstart.se/forum/las.asp?id=140427

Es ist höchste Eisenbahn.
Nej jag tror inte det behövs nån räls man flyter på en ström av varm luft in i evigheten.

Lyssna på dom som haft Nära döden upplevelser.

MorInga, nog är det så alltid, bara att flyta med. Eller som Björn Ranelid sa en gång på Skansen-scenen en allsångskväll för länge sedan; Det finns en massa måsten i livet, men de flesta är påhittade av oss själva, det finns egentligen bara två måsten som Ranelid sa, man måste födas, också då motsatsen , och nog hade han rätt väl? Man ska leva för varandra, och ta vara på den tid man har, som de sjungs i en gammal låt. God dag. L.
Tråden tycks ha missuppfattats.

Sverige står kanske inför den största infrastrukturella satsningen som sannolikt kommer att ske under detta århundrade. Den nya järnvägen kommer att ge ett snabbspår via Öresundsbron ut mot kontinenten. Det kommer att skapas arbetstillfällen både direkt och indirekt. Det blir en vitamininjektion till näringsliv och turism.

Den nya Europabanan kommer att beröra oss alla på ett eller annat sätt. Då finns det inte plats för vidskepelse, vanföreställningar och drömmerier.

Hela snabbtågsprojektet är en vaneförställning för den kommer aldrig att byggas!
Undrar om det kan va klokt att lägga så mycket pengar på en järnväg .En del kommuner tror att allt löser bara man får en ny järnväg där tågen bara stannar på en del stationer. Kanske dags börja rusta upp den gamla för alla pengar kommer gå till detta vansinne .Så lokal tåg kommer väl inte finnas i framtiden , för gamla spåren är så dåliga att man inte törs köra tåg på dom .MVH en som jobbat på SJ Banverket i 30 år.
Dom får väl se till att klara de "långsamma tågen" först.
Vad ska vi frakta all gods som vi frakta på järnväg i dag? En uppryckning
är ett måste, eller skrota godstrafik på järnväg och frakta på vägarna så det ser ut som infarten till Amsterdam! ! Köööööö miltals.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem