Någon som har ett genialt koncept på hur man skär en "skiva" ost av typen grynpipig ost,,(Västerbotten...Svecia...Präst..mm) utan att osten smular sönder...Har provat från kall till rumstempererad utan bra resultat....
Ett soligt Sthlm..+4grader...
malken
Ett soligt Sthlm..+4grader...
malken
Antal svar på detta inlägg: 7
Jag använder en osthyvel med trådfunktion.
Funkar hur bra som helst!
Funkar hur bra som helst!
Precis loket tråd eller kniv, är det bästa verktyget, till grynpipig ost !
malken, det där är verkligen inte kul,oftast om man köper en mager hushållsost på ett par kilo så delar man och fryser in den i bitar, men det går inte numera, bara smulor när man hyvlar, den fetare osten har också blivit lite underlig om man har fryst in den ,,övergått till den Gotländska Goudan, och den fungerar och smakar bra både med och utan infrysning, lite dyrare men det får gå.
Annons
Riv på ett rivjärn och strö över mackan istället.
Hej pedhan, utgår från att du menar ett rivjärn av stål och inte ett tvåbent sådant,hehe,ja klart man kan riva osten med, men här föredrar man ändå vanliga skivor på ett smörgåskex eller ett knäckebröd. Finns mycket gott om man börjar tänka efter. Tjing. L.
Hej & Hå...tack för alla tips...Var får man tag på en Osthyvel med trådfunktion..??
malken
malken
Kitchen time 89 kr
Sida:
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem