Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Valfläsk model XXL

Valfläsk model XXL

Sitter och kollar på nyheterna varje dag. Märker hur det rapporteras om sossarnas desperata försök att vända siffrorna, genom nya löften nästan varje dag. Just idag var det nya tndvårdsreformer och HÖJD a-kassa. Innan var det sänkt spritskatt och lite annat lulllull. Tycker det är tragiskt att nån som idag är politikeradeln slåss med näbbar och klor om sina förmåner. Fram med förändring, det såkallade arbetarpartiet har kommit bort från sina rötter(om det fanns några), rösta höger åstadkom en förändring för Sverige.
Antal svar på detta inlägg: 21
Sidor: 1 2 3 Nästa »

Ja, fast man kan ju inte anklaga borgarna för att vara smarta med sina valfläsk. Sänkt A-kassa? Hur smart är det om man vill ha röster. Sossarna kontrade med höjd A-kassa. Det finns ungefär 810.000 utan jobb idag, vem kommer dom att rösta på?
Ja jag undrar också var det smarta sitter i borgarnas valfläsk...vad dom säger är ju ointressant-det är ju ideologin som gäller ändå.

De flesta som röstar på borgarna verkar tro att de är immuna mot arbetslöshet och sjukdom...

Det finns fel i sossarnas politik också-jag tycker det bästa för sverige vore att de båda blocken kom överens om en lösning som skulle gagna landet och inte bara de själva.

Varför ska jag rösta höger? Det finns inget i deras politik som jag känner igen mig i...en förändring för sverige lär det bli...minns hur det blev sist...

Jag respekterar allas olika politiska åsikt-men tyvärr verkar det som om högerpolitiken drar till sig en del som tror de är både livstidsanställda och osårbara...dock finns ett bra förlag hos M-att trafikförsäkringen ska betala skador som uppkommit i trafiken-skitbra!
Jag förstår inte. Ni föredrar att välja ett parti som ljuger för er än de som lever i verkligheten. Tror ni alvarligt att alla dessa löften kan infrias med en redan ansträngd budget, syftet är ju såklart att bli återvald med minsta möjliga insats då det är så löjligt uppenbart att dessa utgifter inte kan rymmas i systemet. Men det är väll som med kommunismen om man inbillar sig att det är bra blir det det... eller?
Annons
Carl-H:
Vilket parti ljuger inte? Vilket parti lever i verkligheten?
Lika bra att jag säger det direkt...Jag skyr socialismen och önskar det går så bra att de ramlar ur riksdagen...men det är väl tyvärr lite för mycket att hoppas på.

Och varför är jag så förtjust i Socialism
Jo, den bygger på kollektivet. Kollektivets arbete, solidaritet med varandra, Alla är lika, Ingen ska lida skada...bla,bla,bla.
Storstilade ord, och jag medger att grundidén är bra MEN DET FUNGERAR INTE.

Människan är och kommer för alltid att vara en egoist.
Alla behöver en morot här i livet, vare sig det är bättre lön, lite extra ledigt eller nåt annat.
Och nyckeln ligger hos Arbetsgivarna

Jag är en av dom....och ser hur villkoren för att driva ett företag bara blir tuffare och tuffare.

Nane: Du trodde att de som röstade på borgarna verkade vara immuna mot sjukdom och arbetslöshet.
Tror du verkligen att det är Persson & Company som anställt dig och betalar din sjuklön ?
Nej !...det är JAG. Som arbetsgivare har jag anställt dig, och det är JAG som får jobba häcken av mig att sköta ditt jobb också när Du går hemma med rinnande näsa för det är JAG som får betala din sjuklön.
Min näsa rinner också, men jag kan inte stanna hemma för det, för då förlorar vi båda jobbet.

Sänkt Arbetsgivaravgift kontras det med. Visst, lätt att täcka tusentals kronor i utgifter med ett par futtiga hundralappar.

På tal om löner, avgifter & sånt...vet ni hur mycket det kostar att ha en vanlig halvtidsanställd i reda pengar, och hur mycket denna anställda ska dra in till företaget för att bära sina egna kostnader ?

Säg....ca 8.000:- i månaden, det motsvarar avtalet inom industrin på ett ungefär. Du får lite drygt 6.000:- i fickan.
Det gör 72.000 på året.
Företaget får punga ut med ca 140.000:- om vi räknar alla sociala avgifter och försäkringar facken kräver.

För att täcka detta bör den anställde dra in ungefär en knapp halv miljon kronor till företaget...detta för en HALVTID !

Småföretagare i allmänhet, åtminstone dom jag pratar med skyr anställda som pesten...hellre jobbar dom sig själv halvt ihjäl.

Varför....Det är dyrt, problematiskt med anställt folk och om man anställer sitter man i maffians klor (Fackets)

Där har Du resultatet av Socialismens styre.
Gör Sverige en tjänst, rösta Höger...låt oss hoppas att Vi vågar anställa igen, och låt oss få tjäna en krona på att vi investerar våra liv i en ide vi tror på. Det vinner även Du på.
Hejsan!

Problemet med högerns politik är att dom tydligen ALDRIG kan slita sig från den berömda philipskurvan där man liksom Reagan på 80-talet trodde att bara man sänker skatten kommer nya företag och jobb som ett brev på posten!

Moahahahaaaa..

Här kan man läsa lite om vad som hände:
http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_8165157.asp
Hej Alla,
Vad jag tror vi glömmer är att det finns inga pengar att höja akassan för det finns inga pengar till att arbetsmarknadsåtgärder, d v s åtgärder för att mörka arbetslöshetstantalet. Sverige är inte längre ett rikt land. Vi har inga pengar, jag veta att sossarna försöker dilla i oss att det går så bra för sverige. 2-3 år från nu kommer polen ungern att vara rikare än sverige. Jättekul för dom, verkligen. Men är det verkligen en possitiv utveckling för oss. Vi är på toppen av en världshögkonjunktur och vi har förtfarande hög arbetslöshet.

Tro mig det blir inte bättre, det är för dyrt för företag att utvecklas i sverige.

Gnäll på att direktörerna får höga löner, gör det..

Men tänk också på att när de för höga löner så investerar de mer av sin totala inkomst i nya bolag som ger nya jobb.

Betydligt mer en svenson.

Min poäng är ändå att vi måste sänka kostnaderna för att få fram mer kapital hos svenson så att svenson också börjar investera och skapa nya jobb. Vilket tar bort arbetslösheten och då spelar det ingen roll om man inte får hög akassa efter ett år.

För du kan få jobb om du vill.
socarna vill höja a-kassan, haha de lever verkligen inte i verkligheten om de tror att höjd a-kassa ska få fler att jobba. Det kommer ju bli ännu mindre som jobbar eftersom det är så bekvämt att vara arbetslös och bara håva in pengar. Det är något som den gamla generationen inte förstår sig på eftersom de inte vet vad ungdommarna håller på med idag. Ja nu kommer det bli massa som skriker "men jag vill ha jobba och jag söker massor" men det spelar ingen roll om du som individ gör det för det finns 2+ för varje dig som inte vill jobba utan bara slacka, jag känner flera. Och självklar kommer de skära ned på sjukvård och skola för att ha råd med det höjda bidraget. Och det finns ju faktiskt jobb i sverige sedan att det inte verkar vara någon som vill ha dem får stå för de arbetslösa.
Tyvär så är SAAB i trollhättan redan köpt at S så där har de väl ett par tusen röster.

Nanne du skriver "mins hur det blev sist" när du pratar om M, varför ska du då rösta på S du vet väl hur det är "nu"?
Som jag ser det har M förändrats endel och ja det kan ju knappast blir värre med höger vid toppen än vad S driver oss mot nu?

Johan har helt rätt att köpkraften hos svenson måste höjas för köper inte svenson något så kommer kommer ekonomin i sverige kolapsa. det funkar itne att svenson lägger pengarna på hög i väntan på bättre tider som det görs nu. Men eftersom folk inte har råd med annat pga höga skatter, höga kostnader för olika typer av vård tex tandvård så blir det så.

Och företagsklimatet måste ju absolut förbättras i sverige och det verkar inte vara något S är intresserade av att göra. Vill vi ha kvar industrin i sverige som går så otroligt mycket jobb.

Ne rösta höger bort med S, M är inte samma parti som på 90-talet. Det behöve röras om en aning i grytan så maktskifte 06 röstar vi JA på så tycker jag. Det kan inte bli värre än vad S driver sverige mot nu.
Nu jobb igen.
Carl-H: Kan bara konstatera att du inte gillar sossar. Varför snacka om kommunismen? Det kanske sitter i generna, vad vet jag. Jag ser inte att du kommenterar borgarnas valfläsk som ger höginkomsttagarna mycket lägre skatt. Det ger inte någon större fart på Sverige, de kommer inte att öka sin konsumtion så att hjulen snurrar fortare. Kom ihåg att satsa på mer pengar på arbetslösa, sjuka, låginkomsttagare ger i stort sett allt tillbaka i form av ökad konsumtion för de har inte råd att spara.
Nane: Du har fattat det frånsett trafikförsäkringen.
Vi har haft borgerliga regeringar som ej klarat att regera...minns hur det blev sist...
Det finns bara ett regeringsdugligt parti - S - men de gör ju diskutabla kompromisser ibland men det får vi stå ut med.
Stefan: Om det är så dåligt varför är du kvar i Sverige? Dra till något bättre! Men kom inte tillbaka när din fru ska föda barn eller du behöver sjukvård.
Bubben: Intressant länk
Rob: Höja köpkraften - S gör det bättre än Alliansen.
Till slut min käpphäst:
91årsskatteomläggning gynnade höginkomsttagarna oskäligt. Det borde återställas. Enklast genom att bibehålla marginalskatt på bruttoinkomsten(ej efter avdrag) och införa skattereduktion på avdrag. Olika %satser beroende på hur man vill "subventionera avdragen skattemässigt". Det viktigaste är då att avdragen blir lika värda netto oberoende av bruttoinkomst(marginalskatt) och oberoende av kommunalskatt. Då kan jag t o m acceptera avdrag för hushållsnära tjänster med en skattereduktion på 50% eller varför inte 75%. Då har även låginkomsttagare råd att nyttja sådana tjänster.
Solen skiner även idag trots eländet i USA! Jag tycker uppriktigt synd om dem men det är en annan fråga.

Vi kan var överens om vi är oense här...
Stefan:jag har inte råd att vara hemma för att jag är snorig...du kan ju säga upp din personal och jobba själv så du slipper ha besvärlig personal som vill ha skälig lön..

Rob:har du varit arbetslös? Nähä...knappast något bekvämt med det-mister jag mitt jobb förlorar jag flera tusen per månad...så det är ingen risk att jag slappar..det finns de som gör det men det kan man komma åt på annat sätt än via kollektiv bestraffning..

Hur läget än är så blir aldrig alla nöjda...det finns inte ett enda parti som är rakt igenom bra..att M ändrat sin politik gör ju bara att man blir ännu mer misstänksam mot deras avsikter...

Sen är det ju vi låg/medelinkomsttagare som handlar...alla med hög lön sparar eller sätter pengarna i fast egendom-så vilka bör ett parti då gynna för att få fart på köpkraften?
Eller har jag missat nåt?


Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem