Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Valfläsk model XXL

Valfläsk model XXL

Sitter och kollar på nyheterna varje dag. Märker hur det rapporteras om sossarnas desperata försök att vända siffrorna, genom nya löften nästan varje dag. Just idag var det nya tndvårdsreformer och HÖJD a-kassa. Innan var det sänkt spritskatt och lite annat lulllull. Tycker det är tragiskt att nån som idag är politikeradeln slåss med näbbar och klor om sina förmåner. Fram med förändring, det såkallade arbetarpartiet har kommit bort från sina rötter(om det fanns några), rösta höger åstadkom en förändring för Sverige.
Antal svar på detta inlägg: 21
Sidor: «1 2 3 Nästa »

jag är arbetslös så jag borde vara tacksam för sossarnas valfläsk men jag tänker rösta på centern, (moderaterna är lite för mycket höger), för jag tror att en höger allians kan göra ett bättre jobb än göran persson och hans anhang. det är jättebra med ett välfärdssystem så alla kan ha en bra levnadsstandard på bidrag men för mig är det viktigare att få ett jobb. jag hoppas också att förändringar görs så att lärlingssytem kmr igång och att anställningsvillkor och lön blir sådana att man inte behöver vara så kräsen när det gäller vilket jobb man tar.
Läser med intresse era inlägg, men kan inte förstå hur Ni ser på Sverige av idag. Är Ni blinda ?...Förändring krävs och det med det snaraste.
Birger: Har Du överhuvudtaget varit utomlands ?...för när jag läser följande tvivlar jag..
" Om det är så dåligt varför är du kvar i Sverige? Dra till något bättre! Men kom inte tillbaka när din fru ska föda barn eller du behöver sjukvård. "

En liten historia från verkligheten.
Min son besvärades av en mycket kraftig hosta, Vi trodde här hemma att hans lungor kunde ta skada, så illa var det.
Vi åker till Vårdcentralen...utan någon direkt undersökning konstaterades nonchalant att det var förkylning och Hostmedicin fick Vi på Recept.
Hostan gick inte över, så en kväll åkte vi in till akuten. Samma visa, ingen undersökning, Förkylning är det och ännu ett recept på hostmedicin skrevs ut.
Nu skulle vi dan därpå resa till Polen (Ja, ett av dom där länderna som är så hemskt efter oss i självgoda Sverige). Väl framme besökte Vi stans sjukhus.
"För tusan" sades det i mindre snälla ordalag, Pojken har ju lunginflammation och vatten i ena lungsäcken. Behandling inleddes omedelbart, dropp i armen då det tydligen var så illa.
De följande 2 veckorna ordnades det så att en sjuksköterska kom hem till oss 2 gånger om dagen för att kontrollera min sons tillstånd och administrera medicin. Vid ett tillfälle kom även ansvarig läkare på hembesök.

Det här är sjukvård utomlands, Birger...Du kan ju bara drömma om sådan allmänvård här hemma.
Vidare kan jag ju säga att jag driver ett företag som verkar inom just Hälso och Sjukvårdsområdet, så jag har ganska bra inblick i hur det förhåller sig här i landet. Och det Stinker !

Nane: Jag har läst många inlägg från dig i flera olika trådar och jag kan bara säga att jag tycker Du är en vettig, sansad och helt OK person i mina ögon.
Men Vi har uppenbarligen helt olika åsikter vad gäller politik.

Den enda chansen att det ska gå bra för landet och att folk ska kunna arbeta, och behålla sina arbeten är om det går bra för företagen.
Idag belastas företagen med skatter, sjukfrånvarolön, ett regelverk som är tämligen invecklat och en byråkrati man kunde vara förutan.
Självklart röstar jag på de partier som arbetar för Företagarna.

Att sen som Du nämner säga upp sin besvärliga personal löser väl ingenting, Nane.
Det är inte personalen som är besvärlig, det är villkoren för företagandet.
Personal är dyrt, och då pratar jag om avgifterna utöver lönen.
Att jag sen ska behöva betala lön till personal som inte är på sitt arbete tilltalar mig heller inte så mycket.
Jag betalar skatter, mycket skatter tycker jag och vad används dom till ?
Byråkrati, Gott Folk....Byråkrati !
Vet Du att det finns läkare som aldrig träffar några patienter...de sitter bara med papper hela dagarna.
Hur många utredningar, departement för allt möjligt har inte byggts upp under Sossarnas styre ? Mer Byråkrati.
Arbetslösheten...den göms till stora delar i många gånger meningslösa vidareutbildningar och påhittade låtsasjobb inom stat och kommun. Folk arbetar, men producerar dom intäkter till Sverige, eller konsumerar dom tillgängliga skatteresurser ?

Satsa på de privata Företagen istället...där kan jobb skapas om förutsättningarna finns och där produceras Sveriges intäkter

Jag minns också hur det var sist de borgeliga regerade...det var en hemsk tid. Men var det borgarnas fel ?
Nej...Sverige, med en del andra Europeiska länder utsattes för valutaspekulationer av ett aldrig tidigare skådat slag. Vi kan väl närmst jämföra den tidens ekonomi med 30 talets depression.
Dessutom hade de kära socialisterna åren före låtit kontrollen glida ur dess hand....praktiskt taget allt var ju övervärderat å det grövsta...egendom, ekonomin...och nu sköt räntan i höjden.
De borgeliga då ?...ja, sätter man sig på en tickande bomb är det inte lätt att undvika att bränna rumpan när den smäller.
Stefan: det var ju en trist historia med din son men skönt att han fick hjälp! Jag känner till att öststaterna har enormt duktiga läkare men usla arbetsvillkor-det är ju därför vi vill ha hit dom!

Jag tror att våra olika åsikter är ganska naturliga-vi befinner oss liksom på olika sidor om staketet!
Därmed inte sagt att jag tycker du har fel..man ser ju allting utifrån sin egen situation.

Det jag alltid funderat över när det gäller borgerlig politik är hur det ska gå ihop? Allting som har med välfärd att göra betalas via skatten-så en lägre skatt borde ju ge mindre pengar till den verksamheten. Eftersom jag arbetar i kommunen så oroas jag ju naturligtvis av att det ska bli ännu fler neddragningar som i sin tur leder till ännu sämre vård/omsorg-hur löser man detta då?
Jag kan inte se att en modell som USA:s är något att sträva efter-för det leder bara till elände-finns nåt mellanting?

Privata arbetsgivare verkar ju bara dela ut allt överskott till aktieägarna som aldrig blir nöjda hur mycket vinst det än varit.
På vilket sätt anser du det skulle bli enklare/billigare att ha arbetskraft anställd? För det måste ju vara du som arbetsgivare som ska ansvara för arbetsmiljö och försäkringar-tycker jag..vad tycker du?

Jag har inga problem med personer med annan politisk åskådning än min egen-vilket också gör mig mottaglig för andra ide'er och öppen för diskussion!

Jag är lika intresserad som du av att det blir fler fler jobb-jag kan bara inte se hur lägre bidrag ska lösa det? Jag kan faktiskt inte se att högre heller löser det..inget parti har så vitt jag vet någon lösning på det.

Problemet ligger i att det är fel sorts jobb som är lediga-eller fel sorts utbildningar folk gått på.

Byråkrati är ju inget som någon gillar men det behövs trots allt! En av orsakerna till den tröga hjälpen inom vården är ju att man sa upp alla läkarsekreterare under den stora ruschen på 80-talet då all administration skulle minimeras-det ledde ju knappast till något gott.




Annons
Stefan: Jag vet att sjukvård utomlands är mycket bra. Vad jag menade var att en del flyttar utomlands men drar sig inte(tycks vara smarta) för att utnyttja den svenska sjukvården när det passar dem, exvis vid förlossningar¨eller andra ingrepp. De betalar ingen skatt här men ska ändra dra nytta av den sjukvård vi som skattar här bygger upp.
Rent allmänt så gäller det att träffa "rätt läkare" när man blir sjuk.
Jag tycker att sossarna gjort på tok för lite den sista tiden. Personligen så tror jag inte de vill vinna nästa val.
Hejsan!

Personligen tror jag inte på att det kommer bli flera små/medelstora företag och mera jobb bara pga. att man sänker ersättningarna.

Resultatet tror jag kommer att bli flera på socialbidrag istället och där kommer inte borgarna åt tyvärr då alla har rätt till en skälig levnadsnivå (existensminimum)

Eller ska dom sänka där också?

Tja, som vanligt är det småföretagarna som gnäller mest på sossarna......trots en fin villa och en volvo S80 på garageuppfarten. De såg väl helst att få gratis arbetskraft i sitt företag.
Har upplevt skräckår med tidigare högerregeringar med bl.a. räntor på 500 % som gjorde oss till åtlöje i resten av världen.
Hoppas verkligen svenska folket tar sitt förnuft tillfånga och genomskådar högerbluffen innan valet.
Borgarna kommer att få genomföra en massa inpopulära grejer sedan kommer sossarna tillbaka om fyra år.
sigge:

Oj, du ljuger så mycket att man nästan kan tro att du är en politiker själv.

Kan du backa ditt påstående med fakta?

LOL
Sigge du verkar inte veta hur småföretagare har det.
De som har fin villa och en sprillans BMW (bara svenska gubbar och större företag som har S80 ) det är de som smiter från skatten, bor i en stad som är ett alldeles lysnade exempel på det. men kan vara ganska stolt över att vi faktiskt har 42 st pizzerior här enligt Gringo.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem