Lördag 20 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Egen hemsida

Egen hemsida

Är det svårt för mej som inte har så stor datavana att gör en egen hemsida.Tar tacksamt imot råd.Eller är det för svårt.
Antal svar på detta inlägg: 60
Sidor: 1 2 3 4 5 6 Nästa »

Många ställen som har webhotell erbjuder även en enkel webbsideseditor. Har du redan klart var du har tänkt dig att lägga dina sidor? Om inte, fundera på ett ställe som har den möjligheten. Jag vill inte utan anledning här lyfta fram någon specifik leverantör men man ska inte behöva betala mer än någon tia per månad.
Om det ställe du vill ha dina sidor på inte har en webbsideseditor, finns en hel del funktioner inbygda i Microsoft Office. Du kan välja "Spara som" html-dokument.
Dessutom finns en rad prgram att testa och använda där tröskeln inte är allt för hög för att komma igång.
Utan att nämna någon specifik finns det att läsa och ladda ner från:
http://www.download.com/Web-Page-Creation/2001-10247_4-0.html?tag=dir
Lycka till!
Du får väl kolla in min gamla tråd om Hemsidor, här e den:
http://www.internetstart.se/forum/las.asp?id=31054

Skulle Du sen vilja göra som jag gjorde med WYSIWYG, vilket jag tyckte var ett väldans lätt program, titta på min hopsnickrade "instruktionsbok", och den hittar du här:
http://webbsidebyggaren.googlepages.com/

Vill Du se ett par exempel, kolla in min dotters på
www.lisas.webb.se eller min lille killes: www.carls.webb.se

Jag fick rätt mycket hjälp och tips här, så kan jag återgälda det med att hjälpa nån annan som vill försöka....varsågod.
/Breeze
Kollade just länkarna jag gav och när man går till sidorna genom en subdomän så slutar de externa länkarna på barnens sidor fungera !
Underligt....kan Du nåt om det där Göcke ?
Annons
Wilma: Frilles tips om webbhotellens websideseditorer är väldigt bra. De är enkla att arbeta med.
De flesta "skolor" tar upp själva kodningen av hemsidor vilket är lite onödigt om man inte är intresserad av det och endast vill göra en enkel sida.
Med program som Microsofts Frontpage kan man göra en hemsida nästan lika enkelt som man skapar ett worddokument. Personligen tycker jag det är bäst att börja i den änden eftersom man då ser resultat direkt. Sedan kan man välja att lära sig kodningen genom att följa en "skola" samtidigt som man tittar på den kod som har skapats automatiskt då man gjorde sitt "dokument" i frontpage.
Breeze , kontrollera hur länkarna skrivs ut
Wilma!

Du kan kolla min hemsida.Den har jag hållt på med i flera år.Du
förstår hur svårt det är.He,he

Har man ingen,affärsrörelse,så är det bara lek,eller en känsla av,
att det här grejade jag.Jag tror inte,du har det behovet.Men skulle
du klara en vettig hemsida,så skulle jag ramla av kontorsstolen.

www.leiake.k-webb.nu

Lycka till!
Om du har FrontPage så finns här en bra sida med lektioner.

http://www.fixarna.com/frontpage/lektion01.htm

leiake, Varför skulle du ramla av stolen om Wilma klarar av att göra en hemsida?? Jag förstår inte din kommentar!!
Joanna

Tycker Wilma,är lite för oerfaren,vilket hon själv påtalat,för en
en sådan uppgift.

Men när hon blivit varm i kläderna,så klarar hon säkert det.Men
just i detta nybörjarskede,är det väl inte så lätt,att sno ihop
en VETTIG hemsida.Det vet du oxå,Joanna.
Ja Du, leiake...vad kan man säga ?
Precis en sån sida som jag förväntade mig....

Visst är det en "lek", eller en sak man vill klara av att göra om man nu endast vill presentera sig själv. (På ett eller annat sätt)
Däremot kan man med hemsidan presentera sina intressen som säkert kan vara uppskattade av andra....jag har också en k-webb sida och jag trodde inte många skulle titta på den, men idag har där varit över 950 besök och ändå så är ju k-webben tämligen anonym. http://breeze.k-webb.nu

Man kan med hemsidan skapa kontakter med likasinnade, som jag försökt göra på webbsidebyggaren (länken ovan) men där har intresset hittills varit väldigt ljumt. Kanske jag borde lägga till en besöksräknare även där så jag ser om mina försök att vara behjälplig i webbsidebyggeriet är uppskattat eller inte.

Vi i familjen har släkt utomlands, och då kan en webbsida fungera som en länk till vardagen...man kan lätt lägga upp nya fotografier, skriva en liten dagbok om aktuella händelser så familjen utomlands enkelt kan se hur det står till med oss här i Sverige.

Så....webben är ett finurligt verktyg som man kan utnyttja på många sätt. En sista länk ska ni få. Den här går till en kompis sida som håller på med offroad...dvs terrängkörnings tävlingar. Ett annat sätt att ha nytta av en hemsida: http://www.offroad.se/

//Breeze
Wilma klarar detta galant!!! Huvudsaken är att man vågar och ger sej den på att utvidga sina kunskaper! Sen behöver inte den första hemsidan vara så proffsig, huvudsaken är att man är nyfiken och vågar att prova på! Och viljan!!!! Man lär sej mycket under vägen Man ska vara som ett barn "Jag vill, Jag kan"
Tycker jag i alla fall.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem