Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Nykär

Nykär

jag har gått och blivit tokkär. Har nyligen brutit upp från ett destruktivtI samboförhållande med psykisk och fysisk misshandel.
Lovade mig själv att inte träffa någon ny man, men plösligt så såg jag honom på puben.vi började prata och gör det fortfarande.han blev lika tokkär som mig.Han är tvärt emot mitt ex, rolig snäll och mysig, men blir ibland rädd att det bara är en fasad han visar upp, för att sedan visa sitt rätta jag. men jag hoppas och tror att han är sig själv. kan inte misstro alla män. Som man säger, VÅGA OCH VINN:
Antal svar på detta inlägg: 27
Sidor: «1 2 3 Nästa »

pumis tyvärr är det bara tiden som kan läka dina sår. Det finns inga genvägar för att få bort din rädsla! Det som får rädslan att mattas av är din nye killes uppförande och tiden.
Fibblan skirver: Våga lita på dina känslor! Ja det låter bra om känslorna är varma och sköna, men det har ju smugit in en annan känsla hos dig och det är att din nya kärlek kanske bara visar upp en fasad. Så vad skall du lita på?
Jag kan ge dig ett enda råd gå inte omkring med en rädsla i kroppen den kommer att förgöra dig utan prata mycket och ofta med dina käresta om vad du känner. Det brukar lösa en del! Sen hjälper tiden dig med resten! Om du -vid Gud förbjude- skulle bli slagen igen packa och stick på direkten för det blir inte bättre! Du kommer bara att bli lovad guld och gröna skogar för att kort därefter bli slagen igen!
Hoppas att det går bra för dig denna gång pumis för det är du väl värd!
Hej Vilma och tack för ditt svar.Min nya och jag har pratat mycket om det jag varit utsatt för och han har tröstat och stöttat mej många gånger då jag mått dåligt. man har ju lärt sig att se tecknen hos en psykopat men han är det goaste och snällaste jag någonsin träffat, så jag satsar och njuter av alla sköna känslor som bubblar i kroppen!

Hej, pumis!

Ös på!
Du skriver ju själv: "man har ju lärt sig att se tecknen hos en psykopat". Din nya kille har tydligen inte dessa tecken... vad är då problemet?

Eller vågar du inte köpa en ny bil för att den kanske kan gå sönder?
Annons
Zacko du har fel på varje punkt! Det är omöjligt att se och en psykopat är något helt annat än en kvinnomisshandlare. Enkelt uttryckt en psykopat behandlar alla personer antingen som vänner eller fiender. Sen finns det som bekant grader i helvetet liksom det gör av just denna sjukdom!
Nej du Zacko, om det vore så enkelt skulle ingen kvinna bli slagen. Det vore bara att spalta upp en lista på de tecken en kvinnomisshandlare uppvisar och vips vore probelmet ur världen. Det finns visserligen gemensamma drag hos dessa män, tyvärr är det försent den dag dessa uppmärksammas! De män vi talar om är oerhört manupulativa! De skulle förmodligen kunna lura på en driven hästskojare en dödligt sjuk häst och hästskojaren skulle dessutom vara tämligen nöjd med sitt köp fram till den dagen han insåg att hästen var sjuk.
Alltså, en psykopat uppvisar en mångfacetterad sjukdomsbild och rent generellt kan man säga att varje psykopat lever i sin egen föreställningsvärld! Ja, inte ens psykiatriker kan avgöra om en person är sjuk eller frisk för även dessa experter blir lurade. Nej, jag förstår pumis men vet alls inte hur hon känner det! Gissar bara att hon i vissa situationer blir rädd eftersom de kan likna dem hon varit med om tidigare trots att nuläget är ett annat.
Visst kan du jämföra med bilar! Antag att du köper en ny Volvo och efter några månader rasar det ena efter det andra. Vidare, lek med tanken att du byter denna rishög till ny Volvo. Hur tror du dina sinnen skulle reagera på alla ljud som uppstår i bilen?
Zacko här skall du få en berättelse ur verkliga livet! En kvinna berättade för mig, att hon en natt väcktes av att något sved till på henns lår. När hon vänder sig om då står hennes make och piskar henne med sitt bälte. Maken skriker att hon är ett luder och förtjänar att dö. Skrikande och gråtande frågar hon vad han menar och svaret blir: Du ligger ju utfläkt som ett luder! Hon blir slagen sönder och samman den natten.
Hoppar nu över en del i berättelsen! Alltnog, kvinna får hjälp att lämna detta helvete och efter en tid inleder hon ett nytt förhållande. Sin vana trogen ligger hon på mage med ena benet utanför täcket. När hennes nya man som kommer hem sent på natten upptäcker detta, lutar han sig över henne för att dra täcket över hennes ben. Kvinnan vaknar och skriker rakt ut och han försöker trösta men det hjälper inte. Ambulans och en lugnade spruta måste till för att kvinnan skulle lugna ner sig. Jodu Zacko, det är inte bara att köpa en ny bil och tro att alla problem är undanröjda.
Men, Herre Gud, Vilma!
Då ska pumis genast dra sig undan. Han "kan" ju vara psykopat?
Vad jag förstod av ditt resonemang, ska man inte våga satsa på något nytt om man en gång har blivit besviken. Alltså, köp ingen ny bil, den kan gå sönder!!
Zacko jag vet att du vet vad jag menar! Rädslan för att något skall gå snett igen är ofattbart stor för den som blivit utsatt för oprovocerat våld! Därmed inte sagt att man inte skall prova något nytt, men att den som blivit misshandlad en gång kan faktiskt se ondska fast den inte finns. Tiden och motparten gör att misstänksamheten och rädslan klingas av i ett nytt bra förhållande. Precis som med en ny bil när du väl lärt dig de ofarliga ljuden så kan du åka tryggt!
Nej att avstå från kärleken vore liktydigt med att avstå en stor del av livet! Kärlek och bilåkning innebär risker, men vad vore livet värt utan risktagande?
Zacko på dig lät som om, att en kvinna som blivit slagen har facit i hand så det är bara att gå på i ullstruporna. Vilket är ett tankesätt som nog många har som inte är införstådda med problematiken!
Vilma:

Nja, nu förstår jag dig lite bättre

Eftersom pumis (ursäkta att vi pratar runt dig, pumis) skrev som hon gjorde, finns det väl inte mycket att tveka på. Pumis är kär, han är kär, och dom har roligt & trevligt ihop. Han vet om hennes problem, och tröstar henne när hon mår dåligt. Alltså verkar han vara en "go gubbe". Varför ska hon då misstänka honom för att vara en kvinnomisshandlare, eller psykopat? Det var det jag missuppfattade dig på ditt förra inlägg.
Alla har väl, mer eller mindre, något med sig i bagaget från tidigare förhållande. Drar man med sig det in i ett nytt, har man bara en ny krasch att vänta... oavsett om man blivit slagen eller utsatt för otrohet.
Kan vi inte bara låta Pumis va lycklig å glad !? å hoppas på det bästa !!

Jag tror att det är det hon önskar sig allra mest just nu å inte massa tjafs

Pumis hoppas du är lycklig å att allt går bra för dig i nutid å framtid

Ha en trevlig Lördag !
Bea:

Jag tror att pumis vill ha en diskussion runt hennes problem, annars hade hon aldrig startat en sådan här tråd. Förmodligen hade hennes tråd sett ut så här i stället. ”Jag är jättekär, lyckönska mig”
Jo du har kanske rätt i det . Tycker bara att det blir för mycke propaganda " va rädd för alla" som kommer i din väg å det tycker jag inte är riktigt schysst ..




Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem