Söndag 28 februari 2021 vecka 8

Forum \ Ekonomi, hem och trädgård

Detta ämne är låst!  Finansminister Anders Borg
b_50
2007-04-14 17:10
Finansminister Anders Borg vill avskaffa bostadsbidraget.

Sen vill han ju ensamstående föräldrar. De ska, enligt Borg, i stället få ett extra barnbidrag.. Men dom som ej har några barn då. Vad får dom då .Det värka ju ej bra tycker jag i alla fall. Det är ju många gamla som ej har det så bra . Ska vi bara kasta bort dom då?

Antal svar på detta inlägg: 27

Sidor: « 1 2 3


allaboard70
2007-04-15 19:22
Socialbidragen och sjukskrivningar kommer kanske inte att öka, men vi kan vara överens om att människor kommer att må sämre och det är inte roligt. I längden blir det naturligtvis dyrare för samhället och vad är då vitsen? Samtidigt tycker jag att det är synd att Breeze med två barn inte får barnbidrag. För det har du faktiskt rätt till. Men jag känner ju inte till din situation i övrigt, så det kanske är ok. Däremot vill jag inte ha ett samhälle där de svagare får klara sig bäst de vill. En ekonomisk utjämning mellan de som har det bättre och de som har det sämre är grunden för välfärdssamhället. Jag tror att Sverige ligger nära idealet när det gäller skattenivån. Jag är rädd för att vi ska få ett samhälle där skatterna är låga och orättvisorna stora.

Johan

b_50
2007-04-15 19:26
Jag tror att Socialbidragen kommer att öka .Tänk på all som låg pension då Det är en del som har det .Då kan dom ju ta av överskotet som du skrev 14 miljarder Så att dom kan klara sig då

pergoran
2007-04-16 08:51
BIDRAG, BIDRAG, BIDRAG...
Svenska folket har blivit bidragsberoende. Man förlitar sig på att någon annan (staten) ska ta hand om sig. Så är det ju i socialistiska och kommunistiska länder och Sverige har ju vant sig att leva under en socialistregering, stöttad av gamla kommunister och en grön vänsterfalang alltför länge.

Bättre att sänka världens högsta skattetryck (Sveriges), så att vi kan leva på vår lön alternativt pension. Underlättnader för företag att anställda långtidsarbetslösa och handikappade.
Snart kanske vi kan få ett livaktigt och levande Sverige som andas framgång och visioner - det var längesedan.

b_50
2007-04-16 09:24
Det är väll ej alla som har bidrag då. Jag har ej några bidrag i alla fall . Jag tycker att dom kan stötta dom svaga i vårt samhälle . dom som har låg pension i stället

Seniorita
2007-04-16 09:45
Nu måste jag nog in o bjäbba litegrann! Som jag tolkat förslaget så handlar det om att låta ensamstående mödrar (föräldrar) arbeta mer om tillfälle bjuds.

Idag är bostadbidraget inkomstrelaterat, om du är föräldraledig 25% så kan du alltså inte gå in o jobba xtra när tillfälle finns för då sjunker bostadsbidraget. Jag har en dotter som alltid tar ut sin övertid i ledighet därför att FK granskar inkomsten.

På nåt sätt så tror jag på grundideen så vi får hoppas att förslaget inte slår så snett.

b_50
2007-04-16 10:14
Det väll bra att hon kan ta ut det i ledighet då men hens ledighet räknas väll in i år lönen då. Eller är det jag som har fel.

Jag tror att räntan kommer att stiga nu och vem är det som drabbas då. Det är dom som har det svårt att det ska gå i hopp sig. . vem viner på det då . Är det dom som ligger eller .Men dom som viner på det är nog dom som har det bra


Göcke
2007-04-16 18:45
Hej i den fina vår värmen.
ser att ni nu var tvungna att dra igång en tråd
som i allra högsta grad är av politisk karaktär.
Mitt i helg myset.

Tråden stängs nu.

Ni bör i stället ta denna diskussion på ställen
där ni tror att ni kan påverka opinionen.
om det är det ni vill.
Men inte på IS forumet,
vi vill hålla oss utanför den politiska arenan.
även om vi alla påverkas av den.


Sidor: « 1 2 3

^ Till sidans topp

Till: Forum \ Ekonomi, hem och trädgårdSkriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem