Eller du kanske har fler?
Men om du "måste" svälja? Vilken är det då?
Motivera också gärna varför den är det, ex smakupplevelsen...
Personligen har jag inte direkt någon favorit bland maten men äter gärna husmanskost!!!
Och mammas hemgjorda köttbullar glömmer man väl inte bort!!!
Tack på förhand!
Men om du "måste" svälja? Vilken är det då?
Motivera också gärna varför den är det, ex smakupplevelsen...
Personligen har jag inte direkt någon favorit bland maten men äter gärna husmanskost!!!
Och mammas hemgjorda köttbullar glömmer man väl inte bort!!!
Tack på förhand!
Antal svar på detta inlägg: 33
Visst, här kommer receptet! Jag gör alltid på cirka 8 hg.
Det räcker till 6 personer.
Köttbullar och Pannbiff.
1000 g blandfärs
3,75 dl gräddmjölk
2,6 dl ströbröd
2 ägg
2 st finskurna gula lökar
1/4 finskuren purjolök
0,8 msk salt
0,6 msk vitpeppar
0,5 msk äppelmos
750 g blandfärs
2,8 dl gräddmjölk
1,95 dl ströbröd
1 ägg
1 finskuren lök
1 liten bil finskuren purjo
0,7 msk salt
0,4 msk vitpeppar
0,3 msk äppelmos
500 g blandfärs
1,8 dl gräddmjölk
1.3 dl ströbröd
1 ägg
1 finskuren lök
1 liten bit finskuren purjo
0,5 msk salt
0,3 msk vitpeppar
0,2 msk äppelmos
Blanda gräddmjölk och ströbröd, låt svälla cirka en halvtimme.
Blanda sedan ner det övriga till en jämn smet, jag brukar använda elvispen.
Rulla till köttbullar eller platta ut till pannbiffar.
Den här smeten är väldigt lättarbetat och jättegod. Jag hittade den i en tidning för ett antal år sedan.
Det räcker till 6 personer.
Köttbullar och Pannbiff.
1000 g blandfärs
3,75 dl gräddmjölk
2,6 dl ströbröd
2 ägg
2 st finskurna gula lökar
1/4 finskuren purjolök
0,8 msk salt
0,6 msk vitpeppar
0,5 msk äppelmos
750 g blandfärs
2,8 dl gräddmjölk
1,95 dl ströbröd
1 ägg
1 finskuren lök
1 liten bil finskuren purjo
0,7 msk salt
0,4 msk vitpeppar
0,3 msk äppelmos
500 g blandfärs
1,8 dl gräddmjölk
1.3 dl ströbröd
1 ägg
1 finskuren lök
1 liten bit finskuren purjo
0,5 msk salt
0,3 msk vitpeppar
0,2 msk äppelmos
Blanda gräddmjölk och ströbröd, låt svälla cirka en halvtimme.
Blanda sedan ner det övriga till en jämn smet, jag brukar använda elvispen.
Rulla till köttbullar eller platta ut till pannbiffar.
Den här smeten är väldigt lättarbetat och jättegod. Jag hittade den i en tidning för ett antal år sedan.
Joanna, det verkar jättegott och enkelt.
Måste prova receptet redan idag.
Måste prova receptet redan idag.
Tack Joanna, det skall jag prova!
Annons
Berätta gärna vad ni tyckte om pannbiffarna eller bullarna! Glöm inte en massa lök till biffarna, näe nu blir jag hungrig!!
Smaklig måltid!
Smaklig måltid!
Låter jättegott. Gör en liknande variant på din men med Madeira-vin i smeten.
EZ
EZ
Många goda förslag men min absoluta favorit är Flaki, en Polsk rätt som är gjord av komage och mycket god kryddad.
Min favoritmiddag skulle nog bestå av:
Förrätt: En skaldjurspokal med scampi, kräftskjärtar, räkor, tonfisk och minibläckfisk med en syrlig dillaioli.
Huvudrätt: Inbakad oxfilé med honungspenslade hasselbackspotatis, kantarellsås och en ljummen sallad på brytbönor, vitlök, soltorkade tomater och färsk basilika.
Efterrätt: En hemmagjord Tiramisu tillverkad på äkta Stroh Rum och toppad med sommarens skogsbär.
Till allt detta krävs det en del goda viner och en liten avec till efterrätten
EZ
Förrätt: En skaldjurspokal med scampi, kräftskjärtar, räkor, tonfisk och minibläckfisk med en syrlig dillaioli.
Huvudrätt: Inbakad oxfilé med honungspenslade hasselbackspotatis, kantarellsås och en ljummen sallad på brytbönor, vitlök, soltorkade tomater och färsk basilika.
Efterrätt: En hemmagjord Tiramisu tillverkad på äkta Stroh Rum och toppad med sommarens skogsbär.
Till allt detta krävs det en del goda viner och en liten avec till efterrätten
EZ
Ja där ser man så olika smaken kan vara.
Flaki som du nämner Falumasen, är nog det värsta jag har upplevt i matväg. Fick det hos några bekanta i Stockholm för ett par år sedan, fick se hela tillagningsproceduren känna doften, och sedan försöka stoppa det i mig.
Det slutade efter första gaffeln med att jag fick springa på toaletten för att spotta ut det, det var det vidrigaste i mitt liv.
Men du och miljontals polacker kan inte ha fel, det är bara det att smaken är olika, och det skall vi vara tacksamma för.
Flaki som du nämner Falumasen, är nog det värsta jag har upplevt i matväg. Fick det hos några bekanta i Stockholm för ett par år sedan, fick se hela tillagningsproceduren känna doften, och sedan försöka stoppa det i mig.
Det slutade efter första gaffeln med att jag fick springa på toaletten för att spotta ut det, det var det vidrigaste i mitt liv.
Men du och miljontals polacker kan inte ha fel, det är bara det att smaken är olika, och det skall vi vara tacksamma för.
Allemansrätten!
Riktig pitepalt med stek fläsk ät det bästa jag vet. Det vattnas i munnen när jag bara tänker på maten.Tar lite tid att laga till så jag får det inte ofta.
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem