Vad det är jobbigt att hitta på vad man ska äta!
Jag tror det blir "benløse fugle" i kväll.
Va bekvämt det vore om man bara behövde ta ett piller sen är man mätt och belåten!! Olika färger för varje dag.
Jag tycker inte att det är jättekul att stå i köket både nu och då.
Vad ska ni äta??
Jag tror det blir "benløse fugle" i kväll.
Va bekvämt det vore om man bara behövde ta ett piller sen är man mätt och belåten!! Olika färger för varje dag.
Jag tycker inte att det är jättekul att stå i köket både nu och då.
Vad ska ni äta??
Antal svar på detta inlägg: 40
Ja efter att ha läst detta har jag nog inget att ta ur frysen.
Vill ju inte heller låta köttfärsen eller något annat kött bli grått innan tillagningen.
Rött kött ger cancer
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_577387.svd
Vill ju inte heller låta köttfärsen eller något annat kött bli grått innan tillagningen.
Rött kött ger cancer
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_577387.svd
Menyn, för idag:
7.30 Havregrynsgröt, ägg och smörgås
12.00 Grillad kyckling (färdig köpt) och sallad, tomat och gurka
16.00 Kaffe smörgås med färskt gott pålägg
7.30 Färska Räkor rostat bröd och Vitt vin, Kaffe och en kaka
Fredagar står jag sällan vid spisen mer än nödvändigt, när vi inte har några gäster!
Nu är det dags att åka och veckohandla!
Ha´en bra dag! Vi ses här i kväll!!
7.30 Havregrynsgröt, ägg och smörgås
12.00 Grillad kyckling (färdig köpt) och sallad, tomat och gurka
16.00 Kaffe smörgås med färskt gott pålägg
7.30 Färska Räkor rostat bröd och Vitt vin, Kaffe och en kaka
Fredagar står jag sällan vid spisen mer än nödvändigt, när vi inte har några gäster!
Nu är det dags att åka och veckohandla!
Ha´en bra dag! Vi ses här i kväll!!
Nu är det bestämt vilken mat det blir.
Lunchen blir Vietnamesiska starka nudlar.
Jag fick välja middag
Det blir Pla Phad Khing (Havsaborre med ingefära)
Och till det ris, dricka blir nog ett vitt vin.
Lunchen blir Vietnamesiska starka nudlar.
Jag fick välja middag
Det blir Pla Phad Khing (Havsaborre med ingefära)
Och till det ris, dricka blir nog ett vitt vin.
Annons
Låter gott det ni ska äta.
Jojje!
Var köper Du dessa varor??
Vem är kocken i Din familj??
Var köper Du dessa varor??
Vem är kocken i Din familj??
Hej på er!
Här kommer ett mattips som är kanongott
Fylld rödtunga (filéer) 225´C i 20 min.
Rödtungafilér
Parmesan, riven
Skalet av en citron, rivet
Smör
Vitlökspulver
Salt
Peppar
Grädde
Potatis
Sk
ala och koka potatisen
Gör en blandning av allt utom fisk, potatis och grädde.
Fyll filéerna med blandningen, rulla ihop och fäst med en bit okokt spagetti,
(den slinker ju ner i magen utan problem, tandpetare är ju vass)
Ställ rullarna på högkant i en ugnsfast form, häll över grädden och klicka ut resterande smörblandning över fisken .
Grädda på mittersta falsen i c:a 20 min.
Servera med pressad potatis, en sallad
och ett gott vin
Här kommer ett mattips som är kanongott
Fylld rödtunga (filéer) 225´C i 20 min.
Rödtungafilér
Parmesan, riven
Skalet av en citron, rivet
Smör
Vitlökspulver
Salt
Peppar
Grädde
Potatis
Sk
ala och koka potatisen
Gör en blandning av allt utom fisk, potatis och grädde.
Fyll filéerna med blandningen, rulla ihop och fäst med en bit okokt spagetti,
(den slinker ju ner i magen utan problem, tandpetare är ju vass)
Ställ rullarna på högkant i en ugnsfast form, häll över grädden och klicka ut resterande smörblandning över fisken .
Grädda på mittersta falsen i c:a 20 min.
Servera med pressad potatis, en sallad
och ett gott vin
Idag blir det lax på middagsbordet. Köpte igår en 2,5 kg.s file (7,00 euro/kilo) ca 64 sek. hur står sig det åländska priset mot svenska?
Några förslag till gott men enkelt recept.?
obs . för 2 pers. Resten hamnar i frysen.
Några förslag till gott men enkelt recept.?
obs . för 2 pers. Resten hamnar i frysen.
Hej alandia gott med lax mitt tipps är dela laxen i två lagom stora bitar krydda med sitronpeppar stek ca 3 minter på varje sida till detta är gott med bakpotatis och laxröra,ps, finns i affären, inte att förglömma vitt vin är gott, lycka till.
alandia!!
Mitt tips är att du lägger så mycket lax ni behöver
på ett oljat ugnsfast fat.
Stick lite hål härodär ( lite från sidan)och i hålen stoppar du in
en liten citronbit och lite färsk timjan. Salta och peppra filén.
På med två rejäla smör el. margarinklickar och lite citronsaft.
Grädda i c:a 20-30 min. med värmen på 200´C, mittersta
falsen blir bra. Servera med kokt potatis och en örtsås.
Mimmi
Mitt tips är att du lägger så mycket lax ni behöver
på ett oljat ugnsfast fat.
Stick lite hål härodär ( lite från sidan)och i hålen stoppar du in
en liten citronbit och lite färsk timjan. Salta och peppra filén.
På med två rejäla smör el. margarinklickar och lite citronsaft.
Grädda i c:a 20-30 min. med värmen på 200´C, mittersta
falsen blir bra. Servera med kokt potatis och en örtsås.
Mimmi
oj vad skall man välja..... det lutar nog åt tunna halstrade laxskivor som först hastigt doppats i cognac och serveras naturell med en klick örtsmör. samt dillstuvad potatis.
Kan de va nåt >?
Kan de va nåt >?
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem