Måndag 29 april 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Bensin priset

Bensin priset

Var och tankade bilen i dag man undrar vad dom tänker på när dom höjer bensinen ? jag undrar vart pengarna går är det någon som vet?
Antal svar på detta inlägg: 45
Sidor: «1 2 3 4 5 Nästa »

El-bilen är väl inte speciellt miljövänlig? Den drar ström och måste ju laddas.. Skulle alla skaffa elbil så skulle vi få mer brist på el i Sverige än vad vi redan har.. Då får man ju köpa in el från något skitigt kolkraftverk i Polen. Dessutom innehåller bilbatteriet en massa olika tungmetaller och onyttiga kemikalier.. Elbilen är inte ett speciellt miljövänligt alternativ när allt kommer till kritan..
Om det innehåller Kadmium ? så välj nått annat batteri tack.

Hur vi blir förgiftade av bla Kadmium.

http://projkat.slu.se/SafariDokument/206.htm
Det spela nog ingen roll, annat än för miljön!! Var än vi får för bil i framtiden så när tillräckligt många har köpt en miljöbil,kommer politikerna att vara där med pekpinnen NU MÅSTE VI LÄGGA PÅ EN SKATT,så det inte blir för billigt att köra!!
Annons
Det är nog lika mycket moms på skatten när man tankar e85 som när man tankar blyfritt. (drivmedelsskatten är ju momsskyldig) .
Pengarna som skatten drar in används nog till att hjälpa de fattiga och behövande, samt att odla vackra blommor längs våra välskötta motorvägar *sarkasm* . Inom 10 år kommer det nog att byggas en till kärnkraft-anläggning i sverige så det kommer att finnas tillräckligt med kräm i svedala för att ladda såna där hybris-bilar :)
Nej det blir Stirlingmotorer o bränsleceller som gäller dvs Ubåtsteknik a la Gotland, men innan dess? kör med Ånga o Gengas.
Sterlingmotorer är inget effektiva. Dessutom är dom väldigt komplicerade och dyra att bygga, men annars vore det fränt att kunna tanka med vad som helst som e brandfarligt hehe.. ^^
Bränsleceller, nja inte med vätgas iallafall.. Som att åka runt med en tickande bomb, hehe.. Men med etanol kanske? Fast då svälter väl folk i fattigländerna ihjäl..
Det verka inte som om folk i fattiga länder får en enda krona av dom ernormar rikedomar som kommer upp i från oljekällorna!?
Tro det eller ej, men Kassava rot är både mat o bränsle nuförtiden i vissa Afrikanska länder, så kanske vi kan få ut nått av vårat jordbruk?

Eller varför inte odla ditt eget bränsle?

http://www.jatrophaworld.org/9.html

Lycka Till med era "bränsleodlingar".
Eller varför inte kärnkrafts-driven bil . Bara vattenånga som utsläpp , och de uttjänta reaktorhylsorna kan man ju återvinna (hem till holken ?=) Jänkarna hade en sån bil på g under 50 talet .5000 miles på en bränslecell skulle man tydligen kunna köra. Fårrd nucleon hette konceptet. Mer info : http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Nucleon
Skulle bli förbjuden i USA på direkten, då man "letar" efter kontraband hoss vanligt folk nu mera, rena rama Mcharty-ismen om någon inte kommer i håg eller kan historia.

För enkelhetens skull andvänd ånga, vi hadde ångdilligenser ca 1840 talet å framåt tills ångloken kokurerade ut dom.

http://www.greensteamengine.com/

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem