Lördag 18 maj 2024 vecka 20
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Hästkött

Hästkött

Jag har alltid trott att hamburgare var hästkött. Sa ofta till mina hästar att om
du inte springer fortare så blir du hamburgare.

Då tog dom lite fart, faktiskt.

Nu har Findus köpt hästkött från Rumänien i tron att det var nötkött.
Tänk vad lättlurade Findus är.

Dom kan inte skilja på nöt och häst trots att dom varit i branschen i så många år.
Jag tror dom luras. Antagligen är hästkött lite billigare.
Antal svar på detta inlägg: 79
Sidor: «1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa »

leiake: som vanligt så missar du poängen.
Varför är jag inte förvånad?
Nä leiake så är det nog inte.
Jag har ätit häst och vetat om det.
När jag och min kusin var små åt vi orm (fläskfile) och frågade om vi inte kunde få spinlel men det gick inte.
Sist jag var i Bangkok så åt jag myror som tilltugg till ölen och det var helt ok.
Min nuvarand sambo har som hon säger passat myror för just detta endamål och när jag gjorde lumpen så fick man ju äta myrägg och det var ju gott.

Varning för fiskpinnar, det påstås att de kan innehålla sjöhästar
Annons
Nu börjar man ju fundera..... häst istället för nöt i färdigrätter Kanske inte så underligt att man kan få betala "5 lådor för 89:-" Undrar hur det är ställt med Stinas Kyckling och Icas kycklinglådor. Kanske det är Duvor Det finns ju ett överflöd av dom bl.a i Venedig.....
Ha en fin dag
Vill ni se hur dom som ljuger ser ut i Rumänien så har ni chansen nu.
Det är ett hårt jobb att vara styckare. Tänk att stå så hela dagen.

Hon vet men får givetvis inget säga.
Videon längst ner på sidan.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16230994.ab
north !

Kan dom gömma hästar i Lasagne så kan dom nog gömma lite av varje i fiskpinnar. Dom mal antagligen ner alla rester av fisken när den är filead. Det mesta går till laxodlingar men det bästa blir kvar till fiskpinnar.

Det är bra näringsmässigt att få i sig hela fisken, men kanske inte så aptitligt.

Fiskpinnar är gott. Lite remouladsås till så är det en läckerhet.
Färdiga fiskpinnar smakar bara panering.
Mycket godare och inte alls svårt att göra själv.
Joanna !

Hur gör man fiskpinnar.?

Trär man fiskarbitar på en pinne ungefär som ett grillspett. eller.....
Du skojar med oss. Det går inte att göra fiskpinnar. Dessutom är dom djupfrysta.

Paneringen och remouladsåsen är godast. Jag håller med dig.
Barn älskar fiskpinnar. Dom tror det är glass.
Som ni GNÄGGAR här så har ni nog ätit mycke hästkött
Hästfile kostar 200:-/ kg på Fridhemsplan. Oxfile kostar 400:-/kg.

Findus ger antagligen 200:-/kg för oxkött, och 75 :-/kg för häst. Dom fixar ju till tonvis
med rätter varje dag. Så det är en bra affär.

Men dom hade nog inte sålt så bra om det stått på förpackningen att den innehåller kött från gamla travhästar som har slaktas i Rumänien och varit en
stund på Cypern innan den hamnat hos ICA.


Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem