Jag har alltid trott att hamburgare var hästkött. Sa ofta till mina hästar att om
du inte springer fortare så blir du hamburgare.
Då tog dom lite fart, faktiskt.
Nu har Findus köpt hästkött från Rumänien i tron att det var nötkött.
Tänk vad lättlurade Findus är.
Dom kan inte skilja på nöt och häst trots att dom varit i branschen i så många år.
Jag tror dom luras. Antagligen är hästkött lite billigare.
du inte springer fortare så blir du hamburgare.
Då tog dom lite fart, faktiskt.
Nu har Findus köpt hästkött från Rumänien i tron att det var nötkött.
Tänk vad lättlurade Findus är.
Dom kan inte skilja på nöt och häst trots att dom varit i branschen i så många år.
Jag tror dom luras. Antagligen är hästkött lite billigare.
Antal svar på detta inlägg: 79
leiake , du får sluta att vara så inskränkt ,
det är inte bara Findus nu som har blivit lurade.
utan förmodligen hela Europas dagligvaruhandel.
Det kommer att bli intressant att se vem som är bovarna i det hela.
det är bara synd att maten ska förgås , när delar av världen svälter
det är inte bara Findus nu som har blivit lurade.
utan förmodligen hela Europas dagligvaruhandel.
Det kommer att bli intressant att se vem som är bovarna i det hela.
det är bara synd att maten ska förgås , när delar av världen svälter
leiake, fisken till våra fiskpinnar fiskas upp på västkusten, fraktas i frys containers till Kina, där tinas de upp skärs till och förpackas, sedan fryses de ned igen för resan tillbaka till Sverige, och det accepterar du, och till o med tycker är gott.
Hade det varit skillnad på smaken om det stod på förpackningen hur det fungerar
Hade det varit skillnad på smaken om det stod på förpackningen hur det fungerar
Göcke, du tog orden direkt ur min tankevärld. Kunde inte sagt det tydligare , allt i ditt inlägg från början till slut. Hälan. L.
Annons
north !
Tror du att dom kör fiskpinnar så lång väg. Då har dom fiskpinnar i huvudet istället för hjärnceller.
Räkor kör dom till Africa. Där skalas dom av slavar som lägger dom på burkar
i lättsaltat vatten. 10 kg räkor kostar 500:- att skala i Sverige. I africa kostar
det 5:- att skala samma mängd. På burken står det ABBA.
Läste att dom gjort en razzia i UK på slakterier. Dom beslagtog allt kött.
Det var kanske hästkött alltihop. Mulor och åsnor också. Mulåsnor.
Det enda kött dom inte kan luras med är Zebrakött. Det är randigt så det syns
genom korvskinnet.
Tror du att dom kör fiskpinnar så lång väg. Då har dom fiskpinnar i huvudet istället för hjärnceller.
Räkor kör dom till Africa. Där skalas dom av slavar som lägger dom på burkar
i lättsaltat vatten. 10 kg räkor kostar 500:- att skala i Sverige. I africa kostar
det 5:- att skala samma mängd. På burken står det ABBA.
Läste att dom gjort en razzia i UK på slakterier. Dom beslagtog allt kött.
Det var kanske hästkött alltihop. Mulor och åsnor också. Mulåsnor.
Det enda kött dom inte kan luras med är Zebrakött. Det är randigt så det syns
genom korvskinnet.
leiake, jag vet att det är så.
Jag tvivlade första gången jag hörde talas om det, och tog därför kontakt men Findus. De var så ärliga så att de berättade precis om det jag skrivit här-
Ganska fantastiskt egentligen att denna långa transport kan göra, att vi har råd att köpa svenska fiskpinnar 50% billigare än om en fabrik i Bohuslän hade skött om det.
Visserligen är lönerna låga i Kina, men det är ju inte gratis med dessa transporter heller. Känns inte riktigt bra heller att när vi har dem på våra tallrikar, så är det minst 3 månader sedan fisken togs upp.
Jag tvivlade första gången jag hörde talas om det, och tog därför kontakt men Findus. De var så ärliga så att de berättade precis om det jag skrivit här-
Ganska fantastiskt egentligen att denna långa transport kan göra, att vi har råd att köpa svenska fiskpinnar 50% billigare än om en fabrik i Bohuslän hade skött om det.
Visserligen är lönerna låga i Kina, men det är ju inte gratis med dessa transporter heller. Känns inte riktigt bra heller att när vi har dem på våra tallrikar, så är det minst 3 månader sedan fisken togs upp.
north!
Nu är det så att djupfryst fisk är det färskaste man kan få tag i. När fisken dras upp så rensas den och åker in i frysen på båten.
Den fisk som skall säljas färsk blir hanterad på ett av mig okänt sätt, men jag tror
den blir isad i sina lådor och är nog 2-3 dygn gammal när den når butiken. Är den
färsk då.?????
Hästkött är färskt när det gnäggar.
Nu är det så att djupfryst fisk är det färskaste man kan få tag i. När fisken dras upp så rensas den och åker in i frysen på båten.
Den fisk som skall säljas färsk blir hanterad på ett av mig okänt sätt, men jag tror
den blir isad i sina lådor och är nog 2-3 dygn gammal när den når butiken. Är den
färsk då.?????
Hästkött är färskt när det gnäggar.
Hästkött med spår av läkemedel som är skadligt för människor.
Va F... tänker de med inom matvaruhandeln.
Har handeln över gränserna skapat ett så stort vinstbegär att de tappat all
respekt för vad de jobbar med.
Va F... tänker de med inom matvaruhandeln.
Har handeln över gränserna skapat ett så stort vinstbegär att de tappat all
respekt för vad de jobbar med.
Läste att 8-9000 hästar försvinner olagligt från Sverige årligen. Travar dom
över gränsen till Norge eller simmar till Danmark? Inte kan något i hästväg
försvinna sådär utan vidare
över gränsen till Norge eller simmar till Danmark? Inte kan något i hästväg
försvinna sådär utan vidare
RolleBe !
Det försvinner nog lite av varje årligen. Grisar,kor,hästar,kalvar o.s.v.
Troligen är det svartslakt. Man anmäler djuren som döda eller försvunna.
Därefter äter man upp dom själv inom tjocka släkten.
Hästar sälj troligen levande utomlands för slakt.
Skall man slakta hemma så är det stökigt. Blod hit och dit och massa inälvor som
krälar över golvet. Dessutom är det nog olagligt.
Min första slakt var en tjurkalv. Den dängde vi till med ett järnrör i huvudet så
den svimmade av. Sedan skulle den ju skäras i halsen så att blodet rann av.
Då spydde jag så tarmarna höll på vränga sig ut och in. Efter den slakten så ville jag inte vara med på fler.
Det räcker jag ser kalvkött på menyn så mår jag illa än idag.
Det försvinner nog lite av varje årligen. Grisar,kor,hästar,kalvar o.s.v.
Troligen är det svartslakt. Man anmäler djuren som döda eller försvunna.
Därefter äter man upp dom själv inom tjocka släkten.
Hästar sälj troligen levande utomlands för slakt.
Skall man slakta hemma så är det stökigt. Blod hit och dit och massa inälvor som
krälar över golvet. Dessutom är det nog olagligt.
Min första slakt var en tjurkalv. Den dängde vi till med ett järnrör i huvudet så
den svimmade av. Sedan skulle den ju skäras i halsen så att blodet rann av.
Då spydde jag så tarmarna höll på vränga sig ut och in. Efter den slakten så ville jag inte vara med på fler.
Det räcker jag ser kalvkött på menyn så mår jag illa än idag.
leiake!
Inte trodde jag att du var så kvackelmagad. Här på IS är du ju en tuffing....
Inte trodde jag att du var så kvackelmagad. Här på IS är du ju en tuffing....
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem