Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Ditt favoritrödvin?

Ditt favoritrödvin?

Hej, finns det någon som har förslag på ett bra, inte för dyrt rödvin (ej baginbox) som passar till lite tyngre rätter, som t ex grillat och stekt nötkött/fläsk eller mustiga grytor?

De sorter jag provat tidigare är: Mauro Primitivo (rätt bra), Vina Maipo (hyffsat), Chenet (sådär), Gato Negro (sådär),
Lambrusco Reggiano (bra), Oltina (lite för sött, annars bra till mat), Parador (glöm den), Ruffino Chianti (tvärtom här, surt och äckligt), Vino Tinto (glöm denna med) samt Åkesson på TetraPak (inte så dumt med tanke på priset och förpackningen).

Tacksam för hjälp inför helgen

EZ
Antal svar på detta inlägg: 31
Sidor: «1 2 3 4

Det finns ju många att välja på, men jag fick ett tips häromdagen och som jag testade.

Farnese Sangiovese (nr 2344) Kostar bara 50:-.
Färg Mörk, blåröd färg.
Doft Ungdomlig, fruktig doft med inslag av mörka körsbär.
Smak Ungdomlig, fruktig smak med inslag av svarta vinbär, blåbär och vanilj.
Användning Serveras vid cirka 16°C till stekta rätter av ljust kött.

Jag brukar sällan köpa dessa billigare viner, men jag tycker att det här höll bra kvalitet och smak.

Jag tycker nog att det funkar även till lite tyngre maträtter. Annars så finns Pata Negra för 79:-
Bra drag i vinet.
Pata Negra Gran Reserva (nr 12613)
Valdepeñas (Cosecheros Abastecedores)

Spanien

Färg Blåröd färg.
Doft Aningen syltig doft med inslag av björnbär, jordgubbe och mjölkchoklad.
Smak Aningen syltig smak med inslag av blåbärskompott, vanilj och gräddkola.
Användning Serveras vid cirka 16°C till rätter av gris- eller lammkött.


Sida:
« 2 3 4


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem