Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Securitas...

Securitas...

kan dom inte förutom sina tydligt loggoförsedda bilar sätta musik på bilarna också precis som Hemglass
så syns dom ännu bättre och är lättare att spåra för busarna.
Stackars människor som måste jobba under sån här press
En neutral bil med loggon "Nisses Frukt & Grönt" kanske är
bättre. Eller finns det även dom som rånar för bananer och äpplen?
Antal svar på detta inlägg: 39
Sidor: 1 2 3 4 Nästa »

I Norge har man knappt haft ett värdetransportrån i år. Det beror på att dem har nyare teknik son gör det i princip omöjligt för tjuvarna att få tag på pengarna. Jag tycker att Securitas borde investera i ny teknik, även om det kostar en del...
Morran, det är inte som i filmerna. Tror du inte rånarna vet att det är dem oavsett hur många "osynliga" bilar dom har? Kan dom planera storkupper kan dom nog också följa en bil... Väktarna måste ändå hämta/lämna pengar. Tror du inte det märks i "fruktkorgen"?
Micke: det beror inte bara på det. I Norge har man polisen punktmarkering av kriminella och enormt mycket mer resurser än i Sverige. Dom har en helt annan kompetens och har arbetat noga med detta i många år. Här har tiden stått stilla. Ett skyddat pengarhanteringsystem är att föredra, men vad hjälper det? Så länge det finns kriminella som sysslar med dessa brott kommer det finns en vilja att knäcka alla säkerhetssystem. Därför ska man förebygga och arbeta preventivt.
Annons
Fattar inte problemet egentligen, om polisen måste vakta vakt bolagets bilar för att förhindra rån - varför kan inte polisen ta över själva transporten av pengarna, mot samma ersättning som vaktbolagen tar, så får stadskassan mer pengar, skattepengar behöver inte skydda vaktbolagens dåliga transporter och vi har råd att anställa mer poliser - voila.
Urban
Securitas rånet i Jönköping luktar lite insider... dom visste precis vad dom gjorde, dom slog till 07:30 när det var vaktavlösning på polishuset, dom brakade in genom "utkörsporten" eftersom Värdetransportbilen då skulle vara instängd, går inte att backa ut genom inkörsporten när den väl är stängd. Så dom visste hur lokalen fungerade innan dom slog till, som tur var fick dom inte så mycket pengar med sig, mest växelkassa, jag hoppas att det bara var 50 öringar i säckarna dom bar ut.

Jag tror det gått slentrian i Securitas rutiner när det gäller hanteringen av värdetransporter, det struntas nog i att ta alternativa färdvägar varje dag för att man inte skall kunna kartlägga värdetransporten. Vidare så skulle det ju inte vara så svårt att väva in ett litet chip i väskorna eller färgampuller.
Lösningarna ä'r nog många... men jag tror nog Securitas och Falck m.f.l får börja tänka om lite!

Hur vore det med att byta ut de fotpatrullerande poliser som idag vankar omkring i städerna mot utbildade och ambitiösa §3 ordnigsvakter med extra utbildning och befogenheter som betalas av näringslivet? Då skulle poliserna kunna ägna sig åt polisarbete, Vakterna blir Brottsförebyggand åtgärder..?

regards
:Mokos:
Urban: Det kostar mer än det smakar, det finns inget intresse för det, för att det kostar för mycket. Det går aldrig att göra det lönsamt. Alla de pengar du tror kommer att tjänas, finns inte. Vaktbolagen lever redan på marginalerna. Det finns flera rapporter som visar detta. Det vore en katastrof dessutom om polisen skulle börja köra pennigtransporterna. Vem ska skydda de poliserna??? Mer poliser? Bara för att det poliser som har transporterna betyder inte att kriminella inte kommer att slå till mot de med!

Mokos, jag tror att din kunskap är ytterst begränsad i ämnet och att du underskattar de kriminellas kunskaper. Det kan jag enkelt säga genom att den tekniken du beskriver har varit i bruk hos vaktbolag sedan ett tiotal år.
Att det är en "insider" innebär inte per automatik att det någon från vaktbolaget. En depå används av många, många fler än vaktbolag. Det kan vara allt från t.ex. bud till parkeringsbolag.

Att sedan byta poliser mot ordningsvakter är ett intressant aspekt, med med både fördelar och nackdelar.
Ahem.

Att byta poliser mot ordningsvakter är fullständigt vansinnigt. Allt makt skall utgå från folket, folket är staten, staten är folket. Den polisiära funktionen skall hanteras utav staten i form utav en myndighet. Så har det sett ut under större delen av 1900 talet, men någon gång i slutet av 80 talet började man successivt avveckla vissa av polisens funktioner och ersätta dessa med privata vakter.

Att den kriminella utvecklingen sedan dess har skjutit i höjden är statistiskt vederlagt, huruvida det finns ett samband mellan detta och den huvudlösa neddragningen av riktiga poliser kan man spekulera.
Vissa i Sverige skyller den ökade kriminaliteten på allt möjligt, det har redan diskuterats i mängder av trådar, jag å min sida är övertygad om att det är ovan nämnda samband som har haft störst betydelse. Det och den fullständigt släpphänta hanteringen av våra ungdomar, i skolan, på fritiden, i hemmet, etc..

Man skall inte underskatta de signaler det sänder ut när ordningsvakter övertar polisens arbete; staten har gett upp och de rika köper sig det skydd de önskar. Sådana signaler är oerhört farliga, de synliggör barriärer i samhället, åskådliggör skillnader, och skapar en vi-och-dem mentalitet. Det är mer fel att stjäla från fattiga eller från "alla" än att stjäla från feta rika borgare som ändå har tjänat ihop pengarna med skumraskmetoder.
Ib, vilka vaktbolag lever på marginalen? Både securitas och falk har ju gjort mångmiljonvinster senaste åren..
Koncernerna i allmänhet kanske men titta på Securitas Värde som dragits med mångmiljonförluster senaste åren för att inte tala om de jobb de hade i tunnelbanan, där de förlorade pengar redan innan de hade "börjat jobba" för SL. Många vaktbolag går i konkurs eller köps upp av koncenerna, vilket ju de är nuförtiden. PSAB gick ju i totalkonkurs, det var halvstatligt, de hade (för obekanta) den större delen av penningtransporter tills för några år sen. Innan Falck/Panaxia/Sec/m.fl. tog över...
Rån av Securitas penningtransporter kan bara lösas på ett sätt: Gör pengarna oåtkomliga genom att de förstörs om någon försöker använda dom illegalt. Genom färgpatroner eller liknande teknik. Det skulle lösa problemet omedelbart.

Att polisövervaka alla penningtransporter är omöjligt - det finns inte resurser till det. Att beväpna Securitaspersonalen är vansinne, det skulle leda till upptrappning fårn rånarnas sida.

Securitas måste ta fram den teknik som gör transporterna säkra det är förbluffande att man inte gjort det redan nu.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem