Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Piratparti

Piratparti

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_11447547.asp

Ja, dom kommer då att få min röst iallafall...

//P
Antal svar på detta inlägg: 40
Sidor: «1 2 3 4 Nästa »

Det är inte samma sak att stjäla film m.m. ifrån en affär som det är att ladda ner ifrån nätet.
Det är bara skitpropaganda som APB kör med för att försöka ge oss dåligt samvete.
Stjäl man t.ex. en film i en affär så är det ju den stackars affären som får ta den ekonomiska smällen. Det förlorar inte filmindustrin ett skit på, då affären redan betalt dom för filmen. Laddar du däremot hem filmen så är det skivbolagen som får den ekonomiska smällen något jag anser att dom kan förtjäna med sina hutlösa ockerpriser.

Nu kommer säkert någon här börja argumentera om att priserna är så höga just för att dra in pengar för förlorad inkomst på grund av piratkopieringen.
Men jag kan lova er, att om någon form av ny teknik kunde få piratkopieringen att upphöra totalt, så skulle inte priserna gå ner med ett endaste öre. Sannorlikheten skulle vara stor att priserna istället gick upp, då den giriga filmindustrin vet att dom inte behöver känna sig hotade av piratkopieringen längre.

ComHem, CanalDigital, Viasat m.m. har ju redan lyckats bevisa detta fenomen. Trots att dom sen länge tillbaka har börjat använda sig av krypteringsmetoder som ingen lyckats knäcka, så har priserna inte sjunkit det minsta. Hos vissa har priserna även stigit trots att dessa företag har fått en kraftig ekonomisk ökning.
Jag är ävertygad att detsamma även skulle att hända hos film och musikindustrin.

Är du för högre priser? Stöd kampen mot piratkopiering.
Gösta:

Att stjäla och att kopiera är inte samma sak.

Wicked:

Rätten för information att flöda fritt samt integritetsfrågor är enligt min uppfattning bland det viktigaste i en demokrati. Nu när vi står vid randen till fascism och en begynnande polisstat mycket tack vare Tomas W Bodström så ser jag detta enfrågeparti som någonting hoppfullt. Det är dags att visa flerpartisystemets styrka, ALLA befintliga partier är livrädda för att en mängd tvärpolitiska enfrågepartier skall stjäla åt sig värdefulla röster.

Jag kommer absolut att rösta på detta parti, och jag lovar att politikerna i etablissemanget kommer att reagera om vi så bara lyckas bli 1 %.
Jag läste en fördömt bra kommentar på SvD som jag tänker citera här:

"Rätt proportioner"

30 dagsböter
Misshandel
Innehav av amfetamin

40 dagsböter
Brott mot arbetsmiljölagen
Grovt olaga intrång på Kärnkraftsanläggning

50 dagsböter
Sexköp
Djurplågeri

60 dagsböter
Rattfylleri + Narkotikabrott
Barnpornografibrott

70 dagsböter
Vållande till annans död
Sexuellt ofredande

80 dagsböter
Människohandel
Misshandel
Narkotikabrott + Smitning
fildelning av EN film

Vad säger man? Ärkesvinen i riksdagen har börjat gå storföretagens ärenden, om vi väljare inte stämmer i bäcken och förpassar kräket Bodström tillbaka under stenen han krälat fram ifrån så ser Sverige snart ut som USA där politikerna som regel i första hand ser till företagens och sin plånboks bästa.
Annons
Konstigt parti! Jag var inne och läste lite om vad dom vill. Var har dom alla viktiga frågor då? Arbetslösheten, sjukvården, åldringsvården, skolan och jag vet inte vad. Detta med piratkopiering av musik och filmer är i mitt tycke inget att starta ett nytt parti för. Hur många procent av Sveriges befolkning behöver fildelning?? Hur många procent av Sveriges befolkning behöver exempelvis äldreomsorg, fungerande skola, sjukvård, arbete osv? Vill man ha något så tycker jag att det inte är mer än rätt att man betalar för sin vara, det fick jag lära mej som barn och det har jag lärt mitt barn. Vad kostar det att köpa en film eller en Cd-skiva" Ett par hundra. Det måste ändå gå som lyxvara! Vad kostar det att besöka en specialistläkare, 250:-, vad kostar medicinen att lösa ut på apoteket? Jag har vid flera tillfällen sett några äldre som skulle lösa ut sin medicin och får ta det på avbetalning! Det är så man kan gråta blod. Men man kanske ska ge dom en film att titta på i stället! Ska man lägga sin röst på ett parti så ska vet väl för fanken va ett som kan göra det bättre för oss, se till att vi är trygga när vi någon enstaka gång går ut sent en kväll. Rätta mej om jag har fel!!!
Det handlar nog för många om att visa sitt missnöje med de andra partierna, dom får min röst pga att jag inte hittar ngt annat parti att rösta på...för nu är det slut med mitt slentrianröstande på sossarna.

PP hymlar ej heller med att de är just ett enfrågeparti och satsar på en vågmästarroll i riksdagen.

//P
Eva det är inte intressant det du tar upp när det gäller det här partiet då de inte kommer ta upp sånna frågor.

Det här partiet handlar om just det du läst på deras sida. De överlåter resten till andra partier.

Jag tror de kommer få många röster bara de får ihop ett program. Många unga som kommer rösta på dem bara för de är missnöjda med resten av politikerna.

Los Lovos--detta året börjar lovande...
Är helt överrens med dina åsikter.
Här är en röst till till PP.
Ha ett bra år.
Zitech
OK Rob. Fast lite fegt att överlåta relevanta frågor till andra partier, då tycker jag inte att man förändrar samhället. Eller så är det så att detta parti är NÖJDA med vad dom andra har i sitt program bortsätt från denna enstaka fråga! Jag tror inte att detta parti kommer att överleva så länge. Se på FI-partiet, vad har dom åstadkommit, inget i mina ögon, bara en massa larv.
Fast samtidigt bra att ni yngre har drömmar och önskningar.
Vi kan ju återkomma efter valet
Lycka till!!
Sluta tjata om att det bara är "ni yngre" som fildelar eller är positiva till det nya partiet. Blir så trött.
Själv är jag ofta inne på DC, många hubbar har ett ålderssnitt på 30+...vet det för vi pratar med varandra oxå..
Själv är jag Hubäldsten på den Eminenta Jawballhubben..53 år.
Ville bara förtydliga att detta INTE är ett ungdomfråga...
Mvh // Zitech
En sak till...
Tycker det är lite lustigt med dessa dubbla budskap.
Själv har jag fått 100MBit i nerladdningshastighet av BBB.
Hela nätverksamheten strävar till att så många som möjligt ska ha så snabb nerladdning som möjligt. Till vilken nytta?
Storebror säger : Du ska ha en snabb nerladdning--men du får inte ladda ner nåt !
Storebror sa förr: Du får göra en hembränningsapparat--men du får inte använda den !
Är det meningen att vi ska ha 100 MBit till att ladda ner uppdateringsfiler från Pyttemjuk? ( Microsoft ) Tycker det är som att skjuta mygg med älgstudsare...
Kram på er gubbs & gumms..

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem