Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Män och kvinnor

Män och kvinnor

Nu sticker jag ut hakan!
Jag undrar varför vi kvinnor alltid ska se till att det finns lagad mat, mjölk, fil, lök, potatis m m, d v s grunden för olika maträtter i skafferiet, att det är städat, tvättat, struket o s v, barnen hämtade från dagis och att "vara kärleksfull" när helst Din partner vill det.

Känner Du igen Dig? Eller har Du lyckats med att få Din partner att vara delaktig i hemarbetet.

Det är nu 2007 och för mig känns det som om inget hänt sedan jag var ung, kär och galen på 60-talet. Och det är ju mycket, mycket länge sedan.
Hör av Er, berätta hur det är i dag, är det jämlikt eller?
Givetvis är jag intresserad av åsikter även från Er "jämnåriga".
Antal svar på detta inlägg: 36
Sidor: «1 2 3 4 Nästa »

Tompaxox : Där har du helt rätt. Att det vi har olika trösklar. Jag är ett ganska stort kontrollfreak. Jag vet om det själv och försöker skärpa mej, men vissa saker fixar jag helt enkelt inte. Som tex om sambon ska hänga tvätten. Det är lika med att slänga upp det på torkstrecket som det ligger i korgen, inte försöka sträcka ut , skaka eller försöka få det så icke skrynkligt som möjligt inte...nä för "han" kan gå med skrynkliga kläder.
Då gör jag det lika gärna själv, man kan inte låta honom göra just det som han gör det, för det sättet är fel i mina ögon.
Allrahelst eftersom han inte gärna står och stryker heller.

Men han är suverän på att städa, hans plankstek är himmelsk och han lagar allt som är trasigt...han är tom en jäkel på att sy, för det kan däremot inte jag*S*

Iof så jobbar han på annan ort i veckorna så jag drar det stora lasset, men han får ju dra sitt genom att bo i husvagn*S*

Joanna: Det är rätt, sådana skitstövlar ska ut med huvudet först.
Jämställdhetsivrare, feminister och kvinnosakskvinnor är ingenting annat än ett gäng dagdrömmande individer som har tappat all kontakt med verkligheten!

Vi är alla olika som individer, vi har alla olika syn på olika saker, och vi är olika till vårt kön, vilket ger oss olika förutsättningar att klara av dom uppgifter som delas ut till oss.

Att kvinnan är den som tar det största ansvaret i hemmet är ju inte så konstigt, då kvinnan genom årtusenden har haft denna roll, medans mannen skall ha det övergripande ansvaret att alla har det dom skall ha, och att alla är trygga och säkra, att det finns ett tak på huset etc etc.....

Det har ju inte med jämnställdhet att göra ?

Det är ju bara en naturlig uppdelning av sysslor för att optimera välmåendet för dom inblandade ?

Min fru skulle ALDRIG få för sig att klippa gräset, byta däck på bilen, måla om huset, bygga veranda, tapetsera, riva väggareller rensa avlopp, på samma sätt som jag inte gärna tvättar, stryker, vattnar, syr, lagar mat.......

För visst är det så att man löser dessa ställningstaganden redan när man man lär känna varandra ?

Individualist!

Det är jag det... Låt människor själva bestämma vad dom vill och inte vill göra, låt individen blomstra och ge individen makten att själv kontrollera sitt liv! Först då, och inte innan dess, så tror jag på ett fungerande samhälle.....

// x
Jag undrar varför alla söker efter någon minsta gemensamma nämnare att leva efter? Personligen tror jag att varje familj ogift som gift med och utan barn lever sitt liv som de anser bäst. En del vill dela lika andra inte, men de som inte följer med strömmen anses bångstyriga och gammelmodiga. Just nu gäller dela allt lika, men bara inomhus. Det som skall göras ute på villan i trädgården och bilen är i de flesta fall mannens jobb. Här träder naturlagarna in som ett brev på posten. Kvinnor har inte kroppskrafter för att klara de tunga jobben utomhus.
Nej, låt varje familj bli sina egna lyckans smeder utan påverkan utifrån. Denna påverkan skadar mera än vad den gör nytta! Ta en titt på skilsmässostatistiken eller den vanligaste familjebilden i storstäderna så förstår ni vad jag menar.
Annons
Jämlikhet kommer aldrig att bli verklighet. Det är min övertygelse. Vi är
olika kön, och har var sin hjärna. Tur är det kanske.He,he

Det är som nolltolerans i trafiken. Vem är så korkad så att han tror att inte
en enda människa kommer att dö i trafiken under ett år.

Båda dessa är en utopi, utom all sans och balans. Löjligt!!!
Jag får magsår!!! Vi har alltså inte kommit längre När jag läser xenix ord så vrider det sig rejält. Jag tror inte du är individualist, däremot tror jag du är i högsta grad en man. Jämlikhet uppnås först när man ser på kvinnor och män som människor utan att förvänta något utifrån könet. Här finns och har alltid funnits ett motstånd från männens sida därför att dom är nummer ett och ingen vill vara det andra som representerar kvinnan.

Jag hoppas verkligen att kvinnan en dag slipper förväntas att stå vid spisen lika mycket som mannen slipper förväntas byta däck. Men det beror på oss som individer hur vi uppfostrar och socialiserar våra barn.
Enligt alla undersökningar så är Sverige ett av världens jämlikaste land.
Vad är det då kvinnor vill ha mera jämlikt än det redan är?
Genetiskt är vi väldigt olika men kvinnor kanske vill bli bilmekaniker, sophanterare mm. men blir utsållade vid anställningsintervjuerna, likaså män som vill jobba i sminkkassan på H&M.
Om det är så måste vi ju ta krafttag i saken och bli mer jämlika.
Jag själv har stått vid spisen nästan hela mitt vuxna liv (25 år i restaurangbranchen) men även där är det tunnt med kvinnor då jobbet är ganska fysiskt betungande. Män & kvinnor är fysiskt & psykiskt olika och det får vi acceptera.
Är själv en praktisk man som klarar av att göra det mesta man behöver kunna i & utanför hemmet.
Men jag har sällan stött på en kvinna som kan det mesta som behövs göras. Var är ni??
Kvinnor får släppa taget om sminkväskan och bli lite mer jämlika tror jag.
Väldans långa inlägg. Försök att hålla resonemanget nere på rimlig nivå. Skall med flyget i morgon eftermiddag

EZ
Jag tycker det är kul att klippa gräset och angående rensa avlopp så är det jag som ser till att det blir gjort. Tapetsera kan jag också, även lägga in laminatgolv, inga problem. Måla huset kan och gör jag också så länge jag slipper klättra på stege. Sambon tar den övre delen på huset jag den undre. Kittat och målat fönster har jag gjort och faktum är att de fönster som jag kittade och målade blev snyggare än de min sambo kittade och målade. Man kan bara man vill! Jag tycker det är kul att hålla på med sånt.
Men hallå !!!! tejay4u
Själv har jag inte träffat någon som kan det mesta som behöver göras

Jag tycker debatten låter som om kvinnorna är oehört svaga och att det utomhusarbete som måste göras är oerhört tungt och dom oerhört starka männen måste utföra detta.

Det är inte bara kvinnor som ska släppa taget om sminkväskan utan männen behöver också lämna ifrån sig nycklarna till åkgräsklipparen.
Tyckare:
Du får väl smygkopiera nycklarna när gubben e på jobbet.
Hade det varit en handdriven gräsklippare hade det säkert låtit annorlunda.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem