Fredag 3 maj 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Övrigt

Manssyndrom

Manssyndrom

Jag funderade länge under vilken Rubrik jag skulle lägga detta. Hem o Familj - nä. Hobby - kanske för vissa kvinnor. Nä det får bli under Övrigt - det är nog där männen ska inplaceras.
Joanna du skrev -"Birger skrev.
"Själv så har jag en välutvecklad funktion i örat - in genom det ena och ut genom det andra - filtrering kallas det. Blir ibland beskylld att jag inte hör upp ...... men då kommer man in...

Visa/dölj hela huvudinlägget

Antal svar på detta inlägg: 41
Sidor: «1 2 3 4 5 Nästa »

Många gånger är det ju inte så lätt att förstå vad en kvinna menar,som hon som skalat potatis och satt över dom på spisen och så sa hon till sin man -Du jag skall bara ut ett ärende vill du kolla när potatisen börjar koka ? - Visst det gör jag så gärna - svarade hennes man När kvinnan kom tillbaka var lägenheten full av rök - Sa jag inte till dig att du skulle kolla när potatisen började koka - skrek hon. - Jo dom började koka för precis 1 timme och 39 minuter sedan.
Ledsen Xenix, det blev lite fel med mitt svar. Jag var lite sen i mitt svar till Joanna.

Din faktabeskrivning är ju korrekt och så, men man kan väl allltid försöka att lära "gamla hundar sitta". Eller?
Vargo, Nu var Du bra rolig va?

Men jag känner igen mig och min "gube".
Annons
Alla har väl sett reklamen som någon relations-site sänder på tv nu, "Jag längtar efter någon som kan glömma soporna", eller "Om jag ändå hade någon som kunde klämma mitt på tandkrämstuben", etc, etc, och det säger ju nästan allt.

Själv är jag inte alls döv utan snarare lite "dum i huvudet" eftersom mina ansträngningar att dammsuga eller damma alltid görs om med ett leende och klapp på kinden samt med kommentarer som "men så duktig du var, jag ska bara..." och så öppnar man en bärs, sätter på tv:en och undrar vad hon ser som inte jag ser. Hm..?

Nästan i alla förhållanden har min partner försökt ändra på mig, jag lyssnar inte, jag bryr mig inte, fel kläder å frisyr - så i min ungdom och i början av mitt dejtande försökte jag vara till lags men det var ju åt helv... för då sprack det för att man inte kunde ta egna initiativ eller när jag lyssnade och brydde mig extra, ja - då var jag omanlig.

Så summa kardemumma: Var den du är! Efter många år kom jag på att jag måste vara den jag är - och det funkade ju förbaskat bra! Speciellt sedan vi började kommunicera med varandra som vuxna och inte bara kritiserade eller anklagade varandra som sandlådebarn.

Ying/yang - kvinna å man! En underbar kombination!!
Nalle45 Så rätt Du har Du också.
Jag anser nog har Ni män "svårt för att se vad som behöver göras"?
Men i sanningens namn, måste vi kvinnor också skärpa oss.
Jag känner mycket väl igen Din beskrivning. "Så duktig Du har varit, men....."
Men lite bråk, synpunkter hit och dit får man ta. Huvudsaken är att man trivs tillsammans.
Och Du, "tjafset" avtar med tiden och man tar inte alla "försummelser" så allvarligt. Det går ju bra att leva ändå.
Häftiga och kul inlägg!! Och alla har rätt på sitt sätt, eller hur!!
Visst moppan, tjafset avtar med tiden, efter ett antal år så ligger gubben framför TV,n och snarkar..............................och jag vill i alla fall inte vara utan honom!!
Så är det med mig också, efter snart 47 års äktenskap!
Ser att många har synpunkter - kul.
Min analys ger att när en kvinna vill att en man ska göra något så tror jag inte på att hon rakt ut säger "smöret är slut". Hon måste för det första säga namnet på karln, väcka hans uppmärksamhet, sedan när han svarat säga "smöret är slut" för att sedan ställa en kontrollfråga "vad sa jag, vad vill jag". Säger han då att vi måste köpa smör så då tror jag att det funkar.
OBS! Jag skrev "smör" inte Becel eller något annat onaturligt, ej nyttigt. Gå över till LCHF- och må bra! www.skaldeman.se och hans länkar
Birger - 16 kg och inget sug. Ska ner dubbelt till.
Nalle - jag bläddrade för fort bland svaren. "Tandkrämstuben" - det känns bekant. Varför måste man alltid få en gliring om det. Jag kan synpunkter om hur min sambo slänger ner allt i diskhon. Jag vill inte ha det så. När jag ska diska så börjar jag alltid med att plocka ur diskhon för att sedan diska i en viss ordning som jag tycker är bra. Glas först, mindre smutsigt sedan och sist det skitigaste. Min kära tycker en annan ordning. Jag tycks ha förstått att hon präglats mycket av sin mor, hur hon jobbade.
Kan det vara så att att kvinnsen kopierar sin mor?
Varför måste hon alltid påpeka mina misstag? Måste jag alltid foga mig?
Ingen stor fråga men ibland funderar jag.
Tack Birger för en härlig tråd.

Men fortsätt att ha synpunkter, det finns med all säkerhet fler synpunkter!
Vi hörs igen!
Moppan

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem