Hej på er matglada,
Nu behöver jag och kanske andra också, lite bra idéer på mat som går riktigt snabbt och enkelt att tillaga när man kommer hem på fredagskvällen, trött och inte särskilt upplagd att stå vid spisen mer än på sin höjd en kvart. Kolhydratsbomber som pizza, kebab och liknande går bort direkt.
En del restauranger har ju börjat med takeawaymenyer där man ringer in sin beställning under dagen och hämtar på vägen hem vilket ju är väldigt praktiskt men ofta lite för "pretto".
Enkelt och smidigt är ledorden. Hoppas på en lång och innehållsrik tråd.
Nu behöver jag och kanske andra också, lite bra idéer på mat som går riktigt snabbt och enkelt att tillaga när man kommer hem på fredagskvällen, trött och inte särskilt upplagd att stå vid spisen mer än på sin höjd en kvart. Kolhydratsbomber som pizza, kebab och liknande går bort direkt.
En del restauranger har ju börjat med takeawaymenyer där man ringer in sin beställning under dagen och hämtar på vägen hem vilket ju är väldigt praktiskt men ofta lite för "pretto".
Enkelt och smidigt är ledorden. Hoppas på en lång och innehållsrik tråd.
Antal svar på detta inlägg: 36
EZ ! Jag menar inte pulvervarianten av bearnaise-sås utan "färdig" bearnaise-sås som jag köper i en ca. 3-4 dl stor plastburk.
På förpackningen står det , varufakta : rapsolja, äggula, smörarom, emulgering E322, karoten E160a, citronsyra E472c, ättika, vinäger, salt, ansjovis, tamarinder, kryddor. . Så det innehåller uppenbarligen allt möjligt.
Jag tycker det är en jättegod bearnais-sås.
Hm, tänk efter axe. En riktig bearnaisesås skall innehålla: Smör, äggulor, schalottenlök, dragon, salt, peppar, vinäger och persilja.
Med tanke på innehållet i "din" burk så kan man snabbt konstatera att man här försöker ersätta riktiga råvaror med skitkemikalier för att få fram den specifika smaken utan att behöva betala för "dyra" ingredienser. Smörarom?!? Va f..
Du skriver ju att du brukar koka nudlar och steka fläskkarré. Jag lovar dig att du klarar av att fixa egen bea under den tiden som karrén steks!! Det tar inte mer än 5 minuter om man är nybörjare och struntar i att skira smöret .
EZ
Med tanke på innehållet i "din" burk så kan man snabbt konstatera att man här försöker ersätta riktiga råvaror med skitkemikalier för att få fram den specifika smaken utan att behöva betala för "dyra" ingredienser. Smörarom?!? Va f..
Du skriver ju att du brukar koka nudlar och steka fläskkarré. Jag lovar dig att du klarar av att fixa egen bea under den tiden som karrén steks!! Det tar inte mer än 5 minuter om man är nybörjare och struntar i att skira smöret .
EZ
Alla vet att bearnaisesås är superfet och förmodligen en av de mest kaloristinna såserna som finns på jordklotet.
Varför äter vi denna sås? Vi vill bli tjocka och dö i förtid. He,he!!!
Varför äter vi denna sås? Vi vill bli tjocka och dö i förtid. He,he!!!
Annons
Bortsett från såsen, så himla roligt att "se" Dig igen!
Jag hade tänkt mig en recepttråd, med lättlagade rätter som går snabbt. Fett och annat finns det redan trådar om.
Tackar hjärtligast för alla bra recept hittills och hoppas att fler kommer med bra idéer.
Lövbiff är en utmärkt produkt som går att variera i det oändliga. Snart skall jag påbörja senlunchen och tänkte göra roulader med roquefortost.
Ett par skivor per portion.
Skär en bit ost och lägg på köttet, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
Stek i smör på medelvärme och försök få stekyta runt om. Salta och peppra efter smak.
Ta ur köttet och vispa ur pannan med lite vatten. Låt det puttra bort lite vatten så att smakämnena blir lite koncentrerade. Späd sedan med grädde till önskad mängd sås. Kan med fördel ätas utan potatis, ris eller pasta. Gör istället lite sallad på tomatskivor med finhackad gullök. Ruccola med avocadostrimlor, ringla lite balsamvinäger över sallade och strö lite pinjenötter över. , tar inte mycket mer än en kvart totalt.
Tackar hjärtligast för alla bra recept hittills och hoppas att fler kommer med bra idéer.
Lövbiff är en utmärkt produkt som går att variera i det oändliga. Snart skall jag påbörja senlunchen och tänkte göra roulader med roquefortost.
Ett par skivor per portion.
Skär en bit ost och lägg på köttet, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
Stek i smör på medelvärme och försök få stekyta runt om. Salta och peppra efter smak.
Ta ur köttet och vispa ur pannan med lite vatten. Låt det puttra bort lite vatten så att smakämnena blir lite koncentrerade. Späd sedan med grädde till önskad mängd sås. Kan med fördel ätas utan potatis, ris eller pasta. Gör istället lite sallad på tomatskivor med finhackad gullök. Ruccola med avocadostrimlor, ringla lite balsamvinäger över sallade och strö lite pinjenötter över. , tar inte mycket mer än en kvart totalt.
Låter gott
EZ
EZ
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem