Hej på er!
Jag undrar bara om det finns någon som har ett bra
middagstips till nyår???
Helst inte hummer och oxfilé, det är jag trött på!
/Mimmi
Jag undrar bara om det finns någon som har ett bra
middagstips till nyår???
Helst inte hummer och oxfilé, det är jag trött på!
/Mimmi
Antal svar på detta inlägg: 34
Även i Jönköping har vi nu lagat och ätit Porterkycklingen, vi delade en flaska Torre Mayor 2001 till den, vi var överens om att det inte var sista gången vi gjorde detta, med andra ord jättegott.
Ja även vi i denna multipla familj har provat av detta recept. Klart godkänt och säkert bra för en icke skadad farang från Thailand.
Vi kryddade mycket mera i kg kycklingfilé frysta
1dl svartvinbärsaft
1dl soya
1 flaska porter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärning
1 tsk timjan (eller en knippe färsk)
8 krossade enbär
Lägg allt i en stekgryta som skall vara "trång" och koka i en timme
Ta upp filéerna
Sila av såsen och häll i tre dl grädde
Lägg tillbaka kycklingen i grytan och häll över såsen
och käka med ris eller bra spagetti som nästan har blivit över kokt.
Vi kryddade mycket mera i kg kycklingfilé frysta
1dl svartvinbärsaft
1dl soya
1 flaska porter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärning
1 tsk timjan (eller en knippe färsk)
8 krossade enbär
Lägg allt i en stekgryta som skall vara "trång" och koka i en timme
Ta upp filéerna
Sila av såsen och häll i tre dl grädde
Lägg tillbaka kycklingen i grytan och häll över såsen
och käka med ris eller bra spagetti som nästan har blivit över kokt.
Anniken säger: Jeg skal invitere noen forsøkskaniner når jeg lager denne :)))
Jag frågar: När ska jag komma...??
Förlåt, jag skojade men idag gjorde jag också porterkyckling och bjöd in en granne och den smakade alldeles...ja alldeles förträfflig, (porterkycklingen alltså!!!)
Denna maträtt är väl snart sagt riksrätten för både Norge och Sverige kanske...men den blev jättegod, tack PonGot.
Jag frågar: När ska jag komma...??
Förlåt, jag skojade men idag gjorde jag också porterkyckling och bjöd in en granne och den smakade alldeles...ja alldeles förträfflig, (porterkycklingen alltså!!!)
Denna maträtt är väl snart sagt riksrätten för både Norge och Sverige kanske...men den blev jättegod, tack PonGot.
Annons
Ja, heia PonGot
Grunnen til at jeg ikke har laget den ennå, er at jeg hadde selskap for to dager siden, med en annen meny. Men nå blir jeg mer og mer spent - kanskje Sverige og Norge forenes igjen med denne felles nasjonalretten?
Grunnen til at jeg ikke har laget den ennå, er at jeg hadde selskap for to dager siden, med en annen meny. Men nå blir jeg mer og mer spent - kanskje Sverige og Norge forenes igjen med denne felles nasjonalretten?
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem